Reipas

Tekee välillä tyhmyyksiä, mutta on sävy sävyyn sisustuksen kanssa.

On ollut jonkin aikaa sellainen tunne, että työhuoneen seinien värin voisi vaikka vaihtaa.  Sitten joskus.  Meidän ihana reipas koira luki ilmeisesti ajatukseni ja päätti pistää homman alulle. Korjasin tilanteen sijoittamalla jumppapallon revityn kohdan eteen.

Jumppapallosta puheen ollen, Emma pissasi jumppamaton päälle.  Hyh.  Ja kun aiheeseen päästiin, niin voin kertoa mitä kaikkea muuta meidän koira osaa.  Osaa nimittäin mennä pöydälle.  Siitä onkin jo vuosikausia kun on viimeksi pitänyt tarkkailla tuolien asentoa ja käydä vähän väliä nostamassa joku alas ja sanoa että ei pöydälle, ei.  Osaa myös lähteä karkuun, koska uhmaikä!   Aluksi hän oli niin tottelevainen.  Että ihan vaan kyllä äiti ja kyllä isi, mutta nyt on asenne toinen.  Mmmm, mutku äiti....  Ja sitten mennään.  Koska hän on oppinut, että jos on jotain kivaa tiedossa (kuten karkuun lähteminen tai sukan syöminen) ja tottelee kieltoa, niin sitten ei saa tehdä sitä kivaa.  Hei haloo, mitä järkee?  

Ja sitten on semmoinen ongelma, että  se pelkää ihan järjettömästi isoja koiria.  Vaikka ollaan kohdattu ainoastaan sellaisia hyvin rauhallisia ja viisaita, ihania isoja koiria, koskaan ei ole yksikään käynyt Emmalle rähisemään.  Sen sijaan meidän kullannuppu sylkee ja irvistää ja räyhää.   Toivottavasti homma helpottaa jahka koira tottuu siihen että sitä ei syödä. Kohtaamisten harjoittelu vaan on vähän hankalaa/hidasta kun ollaan niin pienellä paikkakunnalla että välttämättä ei lenkin aikana kukaan tule vastaan. 

Noin muuten sujuu oikein hyvin, ikää on neljä kuukautta, rokotukset saatu ja oikeita hampaitakin on jo suussa nätit rivit.  Kivaa kun on koira.  Paitsi esimerkiksi silloin kun se pissaa vääriin paikkoihin just kun on päässyt kehumaan miten ei ole tullut vahinkoja päiväkausiin.   Mutta noin yleensä se että on koira on paljon enemmän kivaa kuin se, että ei olisi.


 Nii kerta.

Kommentit

 1. Ai ihana, miten suloinen koirankatse! Just tuommonen anteeksipyytelevä ja kaikkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että koirilla on nuo silmät just sen takia kun ne tarvii tollasia katseita niin usein :D

   Poista
 2. En edes huomannut heti koiraa keskikuvasta, joten passaa sisustukseen. ;) Meillä ei kolmevuotias ole vieläkään täyspäinen. Toki rauhoittunut paljon ja tihutyöt tehdään lähinnä pilke silmäkulmassa. Tottelee kyllä esim. noutamiskäskyä tarkasti, mutta tietää, että voidakseen noutaa täytyy ensin varastaa ja piilottaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meidän edellinen koira oli kans semmoinen innostujatyyppi vielä kymmenvuotiaanakin :) Alussahan tässä vielä ollaan,!

   Poista
 3. No voi kun toinen on niin ihana! Ihan reporankana siinä tuolilla... Kutsutte joskus kylään jonkun lempeäksi todetun isomman yksilön, esim vapaana pihalla ollessa on helppo totutella. Meillä on saksanseisoja, kertakaikkiaan valloittava tapaus. Nyt se lämmittelee takkatulilla kun tais tulla lenkillä vähän holotna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täytyy sitten vähän isompana tehdä treffit, tällä hetkellä se pelko on niin isoa että ei voi vielä edes ajatella moista. Vähän kun tasaantuu niin voi harjoitella.

   Aamulla nauratti kun kissa oli tiukalla kääröllä takassa kiinni ihan niin kuin sisällä olis kovinkin kylmä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit