Maanantaiarkea

Pyykit, potilas ja karvaiset kaverit.

Takana kylmä ja koetteleva viikko joka kaatoi lapsista ensimmäisen köhimään sohvanpohjalle. Tänä aamuna potilas nolla lähti jo kouluun, mutta uusi viikko vaati uuden flunssauhrin.   Kuopus yrittää lepäillä sen minkä malttaa ja karvaiset terapiaeläimet lojuvat kyljessä hoitamassa eli ottamassa vastaan kaikki mahdolliset rapsutukset ja tilaisuudet nukkua lämpimässä läjässä kuumeisen lapsen kanssa.

Itsekin näytän siltä kuin olisin sairastanut vähintäänkin keltataudin, lavantaudin ja koleran, mutta itseasiassa olen vain viettänyt viikon sisätiloissa (koska pakkanen!) googlaillen tätä omaa sairauttani.  Ja sitten ruusufinniä, koska kehitin diagnoosin tuoman helpotuksen jälkeen asiasta kuitenkin salakavalan stressin ja naamani lehahti.  Sitten googlailinkin jo mineraalimeikkejä koska jossain vaiheessa on kehdattava taas ihmisten ilmoille ja juuri nyt ajatus ei tunnu kivalta.   Ehkä kuitenkin uskaltaudun tänään jo ulos hankkimaan  rupisille zombiposkilleni vähän väriä ja luotan siihen, että popsitut lisäravinteet jaksavat pitää loitolla myös lentsua.   

Kaiken varalta olen maistellut vähän Kvillaa.  Koska salmiakilta maistuva yskänlääke - kuka voi vastustaa?   Lapsena meillä oli aina kvillapullo tyhjänä siinä vaiheessa kun flunssa iski.  Eräillä kun oli tapana jo silloin  salmiakinhimoissaan vähän makustella.

Kommentit

 1. Tiina, kohtalotoveri! Täällä toinen kvilla-juoppo. Ai että se oli hyvää, viis yskästä tai siitä lähtikö se sillä. Nykyään maku on muutettu, ehkä vähemmän koukuttavaan suuntaan, ei maistu lapsuus enää yskänlääkkeessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä, anonyymit (no, melkein) kvillajuopot :D Ei ole ihan saman makuista mutta pakko sitä on silti vähän lusikan kärjellä tissutella...

   Poista
 2. Salaa tuli kulautettua pienenä salmiakkitroppia. Nykyäänhän yskänlääkkeet on todettu lapsille jopa vaarallisiksi. Hunajan tehoon on siis luottaminen meillä flunssapojan kohdalla sekä maitohappobakteereihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin! Voi meitä :) Minäkin hain tänään hunajaa, se taitaa tuolle kuopuksellekin maistua kvillaa paremmin (more for me!).

   Poista
 3. Tuo Kvilla on minulle ihan outo, mutta Expigeniä eli korppiyskänlääkettä hörppäsin lapsena (ja vähän isompanakin) enemmän kuin mielelläni. Nam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin sitä ilmestyi toisinaan, kesti paljon pidempään kuin Kvilla :D

   Poista
 4. Juu, kvillaa tuli pienenä kulauteltua. Enpä panisi pahakseni nytkään, täällä on myös aalto päällä, ensimmäinen lapsi juuri tervehtymässä mutta sain itse kaamean nuhan jo nyt...taidan lähteä nenähuuhtelua tekemään. Ja suosittelen mineraalimeikkejä, olen käyttänyt vuosia enkä kyllä tavallisiin vaihda vaikka maksettais! Mineraalipuuterit on niin paljon kevyempiä, peittävämpiä ja luonnollisempia kaikin tavoin.

  VastaaPoista
 5. Tuo nenähuuhtelu on vielä omakohtaisesti kokematta, toivottavast ei tarttiskaan koittaa (eli ei tulisi räkätautia)...

  Tilasin jo mineraalipuuterin, vähän jänskättää miten hyvin osuu sävy kohdalleen...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit