Pakkourheiluruutu, jakso 3: isona musta tulee notkea

  Kompakti kotisali.

Hei vaan taas.  Viime viikolla vaihdoin juoksulenkit vähän rauhallisempaan lajiin elikkä kotijumppaan, koska hirvee pakkanen.  Mulla on työhuoneen nurkassa tämmöinen kompakti jumppasali, jonka välineistö on suppea mutta aivan riittävä.  Agrimarketin metallikorista löytyy seuraavaa:

- uusi jumppamatto johon ei ole vielä kukaan pissannut. 
- piikkimatto ja -tyyny.  Vähän turhat, mutta kätevät jos ei jaksa jumpata eikä toisaalta kehtaa vaan makoillakaan.
- turkoosi kropankiertolaite.  Hyvä alkulämmittelyyn  ja lisää mukavasti rangan liikkuvuutta.
- Pikkuinen kahvakuula.  Joo, se on vaan neljä kiloa, mutta näillä kivuilla ei nyt isompaa kannatakaan heilutella.
- Foam rolleri, sattuu niin paljon, mutta mikään muu kotikonsti ei näihin lihaskalvoihin pure.
- Kuminauha, hyvä apuväline venyttelyyn tämmöiselle kankeahkolle naiselle. 
(jumppapallokin oli, mutta joku puraisi siihen vissiin reiän).

Tulostin kivan ohjeen (Pinterest♥) jonka mukaan olen tehnyt parhaani mukaan aurinkotervehdyksen kaltaista liikerataa, mikä tosi mukavasti herättelee jäykkiä lihaksia.  Lainasin kirjastosta myös joogakirjan ja olen testaillut eri asanoita. Shavasanassa olen luonnonlahjakkuus ja wikipedian mukaan se onkin tärkein joogaliike.  Että kelpaa kehuskella.  Rauhallisen mukajoogailun  vastapainoksi aloitin lankkuhaasteen, saapa nähdä miten pitkälle siinä pääsen.  Toistaiseksi luotto on kova, mutta tänään onkin vasta haasteen neljäs päivä.  Katsotaan miten suu pannaan sitten kun asennossa pitää pysyä minuutti. 

Edistystä tapahtuu pikkuhiljaa.  Vaikka jokaisen yön jälkeen kroppa tuntuu kuin sementistä valetulta, niin se toisinaan yllättää ja taipuu ihan pikkasen enempään kuin osaa odottaa kunhan vaan jaksaa maanitella. Isona aion saada pään polviin ja taipua hirmuisiin joogasolmuihin.Kotijumpan paras puoli:  kun koiran nakkaa oven taakse meikäläinen on taatusti tän salin rankin reenaaja.

Kommentit

 1. Saatan olla vähän hysteerisellä tuulella, mutta nauroin melkein kippurassa tälle "johon ei ole vielä kukaan pissannut" -tekstille yhdistettynä tuohon kuvaan, jossa kuitenkin joku on jo ilmoittautunut vapaaehtoiseksi pissaamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun toisella on aina niin anteeksipyytävä ilmekin! Oli pakko vaihtaa tuo kuva toiseen, missä tuo pakkourheilutiina ei irvistä niin rumasti, kun se näytti kiusaavaan pientä koiraparkaa. :D

   Poista
 2. Toi hurtta näyttää just siltä, että se meinaa tuhota sun hienon rullan – puremalla...
  ps. Pissainen jumppamatto kuulostaa aika ällöltä!
  Tsemppiä jumppaan ja kipuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noita on niin ihana pureskella ja raapia. Kissatkin tykkää!
   Kiitti tsempeistä :)

   Poista
 3. Monta juttua jäänyt väliin. Fibromyalgia, pahus! Mutta hyvä kun on tietoa, niin ymmärtää paremmin. Foamrolleri on kyllä ihan äly hyvä, vaikkei kovin kaunis (miten olis joku kangaspäällys, ei tulisi niin sähköiseksi...) Siis mullahan ei ole edes sellaista, mutta olisi tarvetta. Kalvokivut on tuttuja ja magnesiumin popsinta myös, siihen auttaa ja välillä ei auta venyttely. Minulla ei kyllä ole mitään todettu, muttei kyllä tutkittukaan. Väistelen vastuuta.

  3D nauratti, nimittäin ystäväni mies harrastaa myös kaikenlaista 3D juttua ja siihen liittyvää tutkiskelua ja kehittelyä. Ollaan saatu siitä paljon iloa irti ja mietitty mitä kaikkea teetätetään. Ystävä on iloinnut esimerkiksi ajatuksesta, että tulostaisi lumilingon, koska sen hankinta jätettiin väliin 3D tulostimen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on aivan lähtenyt lapasesta tämä blogin päivittäminen :)

   Tuo fibro on kyllä aika jännä kaveri, mutta uskon pärjääväni sen kanssa.
   Tuo rulla on yksi niistä koiraa eniten innostavista jutuista, jos se on samassa tilassa kun yritän rullata, niin mistään ei tule mitään kun on aina koira alla/päällä/edessä tai välissä...

   Lumilinko! Mikä idis, tuolla saa semmosia vajaa 20 senttisiä asioita, mutta lumilinko se on pienikin linko!
   Meillä meinasi ensin jäädä hankkimatta uusi sänky tuon tulostimen takia (entisessähän oli kunnon kuopat meidän paikkojen kohdalla), mutta minä sitten päätin että se sänky on pakko saada terveydenkin takia. Päästään paremmin toistemme lähellekin kun ei tarvi ylittää mitään vallia siinä välissä :D

   Poista
 4. Foamrolleri herätti myös kiinnostukseni, auttaisko se noihin aina jumissa oleviin pitkiin selkälihaksiin?

  Ja sitten kivasti muutenkin inspiroi, mulla on nimittäin neon vihreä 8kg kahvakuula, jouduin sen ostamaan koska muita värejä ei ollut. Sitä pitäis säilyttää okkkarissa, että tulis tehtyä jotain, mut en oo värin takia voinut. No nyt tämän sun kokoelman myötä tajusin, että mun pitää vaan korostaa sitä, eli ostaa jotain muutakin kirkkaan väristä jumppavehettä ja koota ne kivasti kivaan koriin! Jes! ...kun vielä pääsis jumppaamaan, tällä hetkellä sohvanpohjalla lääkärin määräyksestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti auttaa, ajattele vaan että kaulitset vähän kohmeista voitaikinaa, samalla lailla ne jäykät lihaksetkin antaa periksi kun vähän aikaa rullailee!

   Minä piilottelin näitä ennen kaappeihin ja laatikoihin, mutta sillä lailla ne jäi käyttämättä. Ja jos käytinkin, niin jätin ne sitten lojumaan niille sijoilleen. Tuohon koriin ne on niin kätevä kerätä että minäkin jaksan sen verran huolehtia...

   Pikaista toipumista sulle sinne sohvanpohjalle!

   Poista
 5. Tässähän kohta innostuu itsekin! Sähän voisit tehdä oman Pakkourheiluruutujumpan. Videopostaus- lapset mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa jos innostuttaa! Tämä raportointi itse asiassa lisää omaakin innostusta, ja tunnetta siitä että osaan ja pystyn. Vaikka siis hirveän rauhallista tahtia tämä homma etenee, tässä ei todellakaan mitään hurjaa muodonmuutosta ole tapahtumassa ihan lähiaikoina... Mutta mieli piristyy koko ajan!

   Poista
 6. Suosittelen myös Babarin joogaohjelma elefanteille -kirjaa. "Kirja tarjoaa myös neuvoja siitä, missä kärsää pidetään jooga-asennon aikana - ihmisille suunnatut joogakirjat sivuuttavat usein tämän ongelman." :)

  VastaaPoista
 7. Se on kyllä kummallista millainen taika tuolla aurinkotervehdyksellä on. Ekaa tehdessä tuntuu, että kädet ei sitten millään osu lattiaan. Kolmannen kohdalla alkaa luistaa ja sitten kuudennen sekä seitsemännen kohdalla tehdäänkin koko höskä astanga-tyyliin. Voi pimpula. Nyt alkoi kauheasti harmittaa, että jooga-ohjaaja on sairaana ja tänään jää tuo lysti välistä. Osaisikohan sitä kotijoogata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole ikinä päässyt semmoiselle "oikealle" joogatunnille, jossa ohjaaja kiertää neuvomassa. Ja sen perusteella mitä aamulla peilistä kurkistelin, niin sille ohjaukselle olis kyllä tarvetta kun koira-asanakin näytti enemmän kamelilta.

   Oli miten ole, jooga vetreyttää myös vähän sinne päin tehtynä :)

   Poista
  2. Meillä on sellainen viiden hengen porukka. Kaikki joogaa ja yksi ohjaa. Erittäin toimiva konsepti. Mä kävin kerran joogatunnilla, jossa oli varmaan 40 mun lisäksi. Ei ollut mun paikka, ei.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit