Kotona


Päästiin pojan kanssa kotiin eilen illalla aika myöhään.  Tuntui kivalta ja kummalta hiljaisten ja unisten sairaalapäivien jälkeen.  Käperryin nojatuoliin, hiljensin telkkarin ja selitin isommille, että äiti on nyt pari päivää vähän outo, mutta se menee ohi.   Vauva oli kummissaan myös, katseli silmät levällään, söi ja söi ja söi. Yön se päätti valvoa, itki, söi ja katseli silmät levällään.  Minä olin unenpuutteesta tokkurainen ja kun nukahdin, näin painajaista jossa taloon virtasi lapsia ja minä nakkelin niitä pihalle ovista ja ikkunoista.  Semmosta perussettiä.

Tämä päivä on ollut mukava ensimmäinen päivä.  Pesin hampaat yhdeltä, söin aamupalaksi kylmasavulohisalaattia (saan syödä taas kylmäsavulohta!) ruisleivän päällä ja jälkkäriksi suffelipuffeja. Normiarkikuviot on poistettu ja uusia etsitään.  Isoveli syötti hetki sitten vauvalle maitoa, vieressä nenät pitkällä toimitusta tarkasteli kahden isosiskon lisäksi koira, joka haluaisi pestä ja hoivata vauvan puhki.  Voi olla, että parin viikon päästä ei maitopullon hörppääminen enää kerää yhtä ihailevaa yleisöä.

Nimikin vauvalle löytyi. Tällä kertaa sitä ei annettukaan kissan mukaan, mutta sentään lampaan. Parikymmentä vuotta sitten kävi yksi kesäpäivä sillä tavalla, että huomattiin lampaan synnyttäneen huomaamatta laitumella eikä lammasvauvaa näkynyt missään. Etsinnät aloitettiin saman tien, ja minä olin se, joka löysi pikkuisen mättäältä määkimästä ja kannoin sen takin sisällä tarkistettavaksi.  Nimi kaverille löytyi kesän isoimmasta radiohitistä, ja nyt se sitten periytyi meidän pojalle.  

Kuuntelin tänään Väinöä, eikä se kyllä ole koskaan kuulostanut yhtä hyvältä kuin nyt.Kommentit

 1. Voi, onnea ja iloa uuteen elämänvaiheeseen, kun on taas käärö talossa. Toivottavasti arki asettuu sopivasti uomiinsa eikä lapsia virtaa ovista ja ikkunoista ihan joka yö. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi toinen yö sujui jo paremmin ja viime yö oli suorastaan nappisuoritus alle viikon ikäiseltä kaverilta: yksi syöttö ja muuten unta kymmenestä puoli seitsemään aamulla :)

   Sitämyöten ei ole painajaisiakaan enää nähty :D

   Poista
 2. Voihan Väinö minkä teit <3 Onnea hirmuisesti!

  VastaaPoista
 3. Voi suloisuus ❤ Ihania hetkiä teille kaikille pienen pojan kanssa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Näistä vauvahetkistä muistetaan kyllä nauttia, menevät niin nopeasti...

   Poista
 4. Väinölle ja perheelleen hurjasti onnea!
  Johtopäätös radiohiljaisuudesta oli siis oikea, vauvanhakureisulla oltiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :)
   Ihan oikea johtopäätös, ja radiohiljaisuus saattaa vielä jatkua tai olla jatkumatta riippuen siitä miten tässä malttaa tehdä muuta kuin nuuskia vauvaa...

   Poista
 5. Onnea onnea ja jaksamista arjen pyörittämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Onneksi isyysloma on keksitty eikä pikkuisella ainakaan vielä ole mitään vaivaa :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitokset! Väinöstä ei muuta saakaan kuin ihania kuvia ;)

   Poista
 7. Oikein paljon onnea! Siellä se Väinö on :)

  VastaaPoista
 8. Moi Väinölle ja paljon puhtia uuteen arkeen. Voi tuota teidän Emmaa, ihan höpsö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Emmalla ainakin on puhtia jos muilta loppuu :)

   Poista
 9. Voi että noita alun huuruja. Osaa muutenkin ottaa ilon eri lailla kun on pari kokemusta alla. Onnea!

  VastaaPoista
 10. Voi ihana Väinö! Lämpimät onnittelut koko perheelle! 💕

  VastaaPoista
 11. Onnea Väinölle ja koko perheelle koiraa myöten. Olen eka kerataa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit