Piirtelypöytä


Piti  esitellä työhuoneen uusi hylly, mutta koska valoa riittää kuvaamiseen just ja just tuossa ikkunan kohdalla niin esittelen uuden pöydän.  Tai vanhahan se on, mutta vähän niinku valtasin sen lapsilta omaan käyttöön. Tosin nytkin siinä on hamahelmitehdas ja kaksi kissaa, mutta periaatteessa valtasin sen.  Kukaan muu ei vissiin ole hoksannut.    Oikean pöydän ääressä on tietenkin parempi piirtää kuin nojatuolissa kippuraan kääriytyneenä niin kuin tähän asti on ollut tapana tehdä.  Vähän kun työntelee elukoita pois tieltä niin kyllä kelpaa.   

Olosuhteita parantaa myös ovi, jonka saa taas kiinni nyt kun olkkarin puolella ollut kuusi on kannettu pois.  Oi, miten olikin mukava ensimmäisen kerran joulun jälkeen vetää ovi kiinni, saatoin vähän huokaista. Miehen uusi paras kaveri nimittäin pitää keskellä olohuonetta sellasta äänekästä är-syt-tä-vää hurinaa että siinä on ajatustyö ihan mahdotonta. Tai oleminen. Se vehje saakin ihan oman postauksensa, koska ärsyttävän lisäksi se on kyllä vähän myös jännä. 

Ja sitten jos palataan piirtämiseen sen verran, että vinkkaan tosi kivoista piirtämisoppaista.  Yritin syksyllä tytöille löytää oppaita, mutta niitäpä ei ollutkaan missään kaupassa. Onneksi google taas auttoi äitiä hädässä ja löysin adlibriksesta hyvät kirjat.  Tuon Modern Cartooningin lisäksi meillä on tämä tosi söpö eläinhahmo-opas ja tämä chibi -opas, kaikki Christopher Hartin käsialaa.  Tytöt on tykänneet kovasti! Ovat innostavia ja ohjeet niin selkeitä että onnistuminen on helppoa.  Kannattaa kokeilla jos taloudesta löytyy innokkaita piirtäjiä.

Kommentit

Suositut tekstit