Pakkouheiluruutu, jakso 2: Soundtrackin siivin

Lenkkeilyn aa ja oo:  nappikuulokkeet.    Nastalenkkarit on myös erittäin kätevät.

Maanantaipäivää pakkourheiluruudusta!    Jatketaan siitä mihin vimeksi jäätiin, eli mukavuusalueelta.  Sieltä poistuminen on osoittautunut vähän haastavaksi kuten odotettua oli.  Olen sitä tyyppiä joka kaipaa toista sopivan tomeraa tyyppiä rinnalle sanomaan että teeppä, Tiina, vielä viis.  Ja sitten  viis.  Ja vielä kolme.  No yks menee vielä helposti!  Tiiättekö?  Kun itsekseen tehdessä helposti lopetan heti kun ekan kerran kroppa antaa viestin että nyt ei oikein jaksa.    Mitään omaa treineriä ei ole vara palkata, mutta sen sijaan lainasin tyttäreltä nappikuulokkeet lauantaiselle lenkille ja jo vain aukeni uusi maailma!  

Kun normaalisti otan lenkin aikana kaksi tai kolme  juoksupyrähdystä (juoksu on siis vasta ihan opetteluvaiheessa), niin nyt lähti vauhdit peräti kuus kertaa!  Eikä mitkään pakkovauhdit, vaan sellaset innostuneet adrenaliiniset täältä pesee -vauhdit.   Koitappa olla kirimättä kun korvassa Beastie Boyssit karjuu että AAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa!!   Kyllä ei pysty hissuttelemaan paatuneinkaan sohvaperuna.   Sitä ottaa vaistomaisesti dramaattiset alkuaskeleet ja sitten kiitä kuin tuuli (no siltä se ainakin tuntui).   Ja just kun on höllännyt  niin korvassa karjutaan uudestaan että AAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa niin että pakkohan se on taas pistää jalat töihin.   

Ja sitten on ihan voittajaolo, olkoonkin että juostut matkat on vasta neljä valotolpan väliä pitkiä, mutta se on kuulkaa neljä kertaa pidempi matka kuin viime keväinen aloitustaso. (Ja tässä välissä en siis ole juossut yhtään). Tulin niin hyvälle tuulelle, ja jos lenkillä olisi tullut vastaan muita ihmisiä niin niilläkin olisi ollut ihan hauskaa: meikäläisellä kun on tapana eläytyessä väännellä naamaa melko estottomasti.  Että olis ihan jännä nähdä millaiset voittajasoturi-ilmeet mulla oli päällä siinä kun pyrähtelin pitkin pellon reunaa. 

Eri reenit vaatii erilaiset motivointibiisit.  Adrenaliini pitää saada virtamaan ja juoksun opettelussa itsellä toimi kipaleet joissa on sopiva lähtölaskennanomainen kiihdytyskohta.  Erittäin sekalaiselta soittolistaltani vauhtia piti parhaiten yllä:

Dj Snake: turn down for what  (kyllä kiihtyy!)
Foo Fighters: All my life  (olen aika varma, että Dave Grohl kirjoitti tämän lenkillä laskiessaan ohittamiaan valotolppia.  "Done, done, on to the next one"... ihan selvä juttu).
Beastie Boysien ikiklassikko: Sabotage  (irrotti erittäin tehokkaasti vauhdit vielä lenkin loppuun).

Näinkin pieni juttu teki oikeasti ihan hurjan eron omaan asenteeseen ja tekemiseen. Mainitsinko edes vielä että tuli ekan kerran oikeasti hiki? No tuli.  Todellakin nyt alkaa ankara reenilistojen teko spotifyssa. (Vinkkejä?)

Näissä innostuneissa fiiliksissä lähtee käyntiin tämä viikko, pakkourheiluruutu palaa taas tuossa suunnilleen viikon päästä jos ei jo ennen sitä innostu.


Kommentit

 1. Mulla pitäis olla kamuna joku Stasin kovin kundi, joka uhkailis liikkeelle ja pitämään liikettä yllä! Että immeisen pitää olla saamaton, olen kyllä onnistunut vähentämään herkuttelua, mikä on ihme sekin, mutta liikkeelle tuonne pimeään, kylmään ja liukkaaseen - tuntuu olevan vähän liian iso kynnys. Onneksi pikku hiljaa valostuu ja ehkä sitten,,, Ehkä tuollaisista kuulokkeistakin voisi olla apua, nehän ovat ihanat! Ja nastat olen kyllä jo hankkinut...

  VastaaPoista
 2. Se on ihan totta että pimeys ei paljon houkuttele. Ja sitten kun on se oma mukavuudenhalukin vaikuttamassa. Että aurinkoisina päivinä on hyvä lenkkeillä, paitsi jos ei satu huvittamaan ;D

  Minä sain kyllä tästä yhdestä lenkistä kovasti motivaatiota, mutta nyt on tullut ilmi sellaista mikä ehkä tarkoittaa että juokseminen ei ole minulle hyväksi. Täytyy vähän perehtyä asiaan!

  VastaaPoista
 3. Tirsk tuolle AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaa:lle! Mutta siis samaistun. Ryhmäliikunnassa olen havainnut jokseenkin saman, jos on tylsä biisi niin ajatus harhailee ja jalat menevät solmuun ja huomaan pyöriväni vastapäivään muuhun ryhmään verrattuna, mutta jos biitit ovat kohdallaan niin site tulee painettua kovempaa ja pidemmälle ihan huomaamattaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tämmöiset jutut on niin tärkeitä! Pitää hakea semmosta sopivaa aggressiota :)

   Yksi hauskimmista ja yllättävimmistä biiseista oli yhden ryhmäjumpan lämmittelyssä soinut Pirkka-Pekka Peteliuksen Elaine! :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit