3D

 Dinosaurus ja Batman -kirjapidike. No miksipä ei?

Meille ilmestyy nykyään kaikenlaista kivaa pientä muovikamaa: dinosauruksia, piparimuotteja, räikkäavaimia ja merenneitoja, esimerkiksi.  Ja niitä tehtailee semmoinen huriseva vehje tuolla olkkarissa.  (Videon voi käydä tsekkaamassa facebookin puolelta).

Mies meni nimittäin 3D -kurssille.  Aina se on noiden ohjelmien kanssa värkkäillyt ja tehnyt kuvia, mutta nyt tuottaa sitten myös ihan tämmöstä tavaraa. Sen lisäksi että mallintaa omia juttujaan (ne merenneidot), niin netti on täynnä valmiita malleja joita tulostella - ja mieshän tulostelee.  Tällä hetkellä on valmistumassa uusi kuuppa anopin lamppuun.  (Tämä saattoi olla salaisuus, sori).  Onhan tuo nyt oikeasti aika vinha laite, ja 3D -asiat mielenkiintoisia sillä tasolla kun ne voi olla ihmiselle, joka ei sitten yhtään  aiheesta ymmärrä saati jaksa alkaa opettelemaan.  80-luvulla kävin kyllä luokkaretkella katsomassa lasit päässä semmoisen 3D -pätkän Ähtärin eläinpuistossa. Oli hieno!

Hyödyllisimmät 3D -tuotokset on ehdottomasti tiskokoneen vaunujen rattaisiin uudet pidikenipsut (joita on sitten tulostettu vähän muillekin).   Entiset oli mäsänä ja ne vaunut aina tipahteli ja keikkui ja kiristi hermoja.  Eipä enää!  Tiskikoneen täyttäminen on taas ihan iisiä, vaikkei vieläkään kivaa.    Toinen hauska juttu on ritilämäinen salamahajotin jonka kanssa kuvien ottaminen iltahämärässä on aika paljon toimivampaa!   

Ai joo hei, tiiättekö mikä on todella kiinnostavaa?   Tiesittekö että voi 3D -tulostaa myös suklaata?   Suklaata!  Kreisiä. Tätä ei kukaan osannut aavistaa silloin kivikaudella kun kultapossukerho järjesti piirustuskilapailun siitä millaista elämä on 2000 -luvulla.   Enkä olisi osaanut ennustaa tätä vielä 90 -luvullakaan, jolloin olin vakaasti sitä mieltä, että tietokoneista ei kannata meuhkata kun ei niitä kenelläkään ole eikä niillä ole ihmisten arjessa mitään virkaa ikinä.  Eipä. Samaa mieltä olin kännyköistä. Jatkossa en jakele väheksyviä analyysejä teknisten vimpaimien tarpeellisuudesta vaan jään odottamaan että OBH Nordica lanseeraa oman herkkutulostimensa, tai että joku pelleteloton keksii oikeasti romua syövän robotin joka tekee jätteestä jälkiruokaa!   Ennustan että tekniikan tulevaisuus on makoisa.
 


Kommentit

 1. Tää on musta ihmeellistä, kummallista ja outoa. En osaa suhtautua, kun en ymmärrä. Miten hieno dinokin! Puukenkämies tekee leipää ja 3D-mies tekee tiskikoneen osia. Jään haukkomaan henkeäni, enkä edes yritä tajuta, koska se haukkominen on luultavasti helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuon katsomisesta ei mene silmät kieroon, niin sitten kun katsoo sitä varsinaista mallintamista niin viimeistään aivot tilttaa. Ei jaksa edes yrittää, kauhean vaivalloisen näköistä! :D

   Hei, ja tää 3D -mies tekee toisinaan myös leipää *leuhkii*

   Poista
 2. ..mutta mistä kirjasta on tuo aukeama? Onko se Erlend Loen? Voisin lukea seuraavankin sivun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, Erlend Loen Kurttila. Odottelee tuossa pöydän kulmalla että malttaisin lukea!

   Poista
 3. On kyllä aikamoista! Ootko jo tilannut jotain kolmedeetä mieheltäs?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa kyllä siistiä saada koko perheestä action figuurit! :)

   Poista
 4. Mahtava vekotin tuo 3D tulostin. Vuosia sitten koulussa pääsin tutustumaan moiseen, en kylläkään kokeilemaan.. mutta tämä koulun tulostin taisi olla vähän isompi.. ja on kuulemma lääketiteellisessäkin käytössä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä on tämmöinen kotikokoinen, luojan kiitos ;D

   Minusta olis makia päästä sellaiseen kokovartaloskanneriin ja sitten tulostaa itsestäni muoviukko...

   Poista
 5. Mä voisin haluta sellaisen 3D tulostetun Ronja Ryövärintyttären huutamaan tuohon meidän ovenpieleen. Ei jäisi kenellekään epäselväksi, että sisällä talossakin on aikamoinen elämä, usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä oliskin hieno! Ei muuta ku thingiverseen ( http://www.thingiverse.com/ ) selaamaan sattuisko sieltä löytymään mallinnosta! Kaikkea mahdollista siellä onkin.

   Miehen suureksi suruksi tulostuspää hajosi, nyt on 3d -tehtailu tauolla kunnes uusi osa tulee...

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit