Kotiruokaa

 omnomnom

Kotiruoka. Meillä se tarkoittaa:

jauhelihaa
lihapullia (eines)
italianpataa
ranskiksia
pottumuusia
perunoita  (joku esittää aina vastalauseen jos on kuoriperunoita)
jauhelihakastiketta
spagettia 
pastaa
makaroonia
tomaattikastiketta (jauhelihalla)
nyhtöpossua
jotainmuutalihaa
kanaa (pippurimarinoitua, aina)
riisiä
currykastiketta (pussi)
nugetteja
kasviksia (tarjolla on, kaikki ei syö)
raejuustoa (kaiken kanssa)

Melko tylsää, mutta tähän on tultu, koska olen laiska ja on helpoin tehdä sitä ruokaa mitä lapset suostuu pienimmillä napinoilla syömään. Jos olen tehnyt jotain erikoisempaa, olen saanut syödä sen ihan keskenäni.  Mutta nyt mää ilmotin, että tästä lähtien teen ihan mitä huvittaa ja muut syö tai ainakin maistaa.  Koska kuka jaksaa syödä aina samoja makuja?  No lapset jaksaa, mutta käytän tässä veto-oikeuttani ja jälkikasvu saa luvan tyytyä kohtaloonsa.

Aloitin suuren ruokauudistukseni jauhelihalla.   Ettei vaan tulis haukattua liian isoa haastetta.  Ostin joulun aikaan tuon suuren lihapullakirjan, jota en silloin tietenkään testannut koska jouluna syödään kinkkua kinkkua kinkkua.   Eilen testasin.  Koska keittiössä on nyt uusia laattoja, leikin että mulla on semmonen symppis pieni bistro (tosi rento, sellainen jossa ei haittaa että tiskipöydällä lojui koppurainen laastikampa ja kokki kompasteli lattialle jääneisiin laatanpalasiin) ja tein siellä sitten aika nameja pinaattilihapullia.  

Lihapullat onnistui, kaikki maistoi ja minä söin iltapalaksi loput.

Tänään on ruuaksi hampurilaisia - itse tehtyinä bistroversioina tietenkin - sekä kuorelliset lohkoperunat. Ostin oikein rosamundaa tavallisen peruspotun sijaan.   Monesti on ollut aikomus hampurilaisen tekoon ryhtyä, mutta kun se italianpata on niin paljon nopsempi tehdä...  

Vaan nyt kun mulla on tämä mielikuvitusbistro niin kokkaaminen innostaa ihan eri lailla.  Varmaan ainakin tämän viikonlopun ajan.  Toivottavasti. 

Baby steps, seuraavaksi opettelen kasvisruokia.

Mitä teillä syödään?  

Kommentit

 1. Meillä syödään aina sitä samaa ja samaa ja samaaaaa. Onneksi alkaa grillauskausi, niin mieskin osallistuu ruuanlaittoon. Tosin sit syödään sitä samaa ja maggaraa salaatilla. Haluan myös pienen bistron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aika monella on sama tilanne... Meillä on grillikaudenkin kanssa semmonen ongelma, että kukaan ei tykkää makkarasta :D
   Maissi ja pihvit kyllä maistuu...

   Jahka saan kerättyä uusia reseptejä alan julkaista tän leikkibistron seinällä ruokalistoja :)

   Poista
 2. Meillä syödään aina jotain eri ruokaa, toki suosikkiruokia on muutamia, mutta aikalailla jotain erilaista tulee väännettyä tasaiseen tahtiin. Jos tekisin tuollaisen samanlaisen listauksen niin se olis kyllä järkyn pitkä. Meillä kaikki on kyllä onneksi todella kaikkiruokaisia. Tänään syötiin perunoita, juustoista kalavuokaa ja kurkuma-masala-kukkakaali-parsakaalijuttua :D Hyvältä maistui :)
  Meillä ei ole oikeutta valittaa ruokapöydässä ruuasta, jos ei ole hyvää niin syödään sen verran, että maha täyttyy, enempää ei tartte. Mut harvoin näin kuitenkaan käy. Oon ollut sillälailla onnekas kun lapsella on ollut pienestä asti todella laaja makumaailma. Oikeastaan liian mausteiset = chiliset ruuat ei maistu. Niitä sit kevennetään riisillä ja jogurtilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostan sulle hattua! Minä yritän nyt edes jotain vaihtelua saada aikaiseksi.

   Jostain syystä tuntuu, että meidän muksuilla on tapahtunut jossain vaiheessa nirsoutumista, pieninä kelpasi kyllä kaikenlainen kokkailu. Tosin mitään kovin eksoottista en ole koskaan tainnut tarjota :)

   Poista
 3. Meillä syödään
  - jauhelihaa kastikkeessa, pihveinä, murekkeena
  - kanaa kastikkeessa
  - riisiä, makaroonia, spagettia, pottuja
  - makaroonilaatikkoa (paitsi kuorta lapset ei syö, joten mulle jää aina vain se rouskuva osuus...)
  - ranskalaisia makkaralla
  - nyhtöpossua
  - uunilohta

  Joskus teen, vaikka lapset ei syökään:
  - hernekeittoa
  - lasagnea/lasagnettea
  - chili con carnea
  - pizzaa

  Useimmiten en jaksa laittaa niitä salaattijuttujakaan esille, koska lapset ei niitä syö. Paitsi tomaattia joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi menee sitten esim. marjat ja muut helposti välipalana... smoothiet maistuu ja silleen, mutta kompastuskivi on juuri tuo varsinainen ruokailu. Mutta jospa tämä tästä lähtis vähän monipuolistumaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit