Leffoja, lekottelua ja aattoillan ylläri


Joulunpyhät jäi jo taakse mutta jouluaika se vaan jatkuu.  Kuusi saa karista kaikessa rauhassa olkkarin nurkassa sinne loppiaiseen saakka ellei neulaset sitä ennen lopu kesken, sen valossa on mukava istuskella ja odottaa päivää alkavaksi.  Rytmi talossa on ihan lomamoodissa, väki nukkuu kymmeneen ja ylikin - paitsi se yksi, jonka on noustava epäinhimillisesti seitsemän aikoihin että koira pääsee pissalle.  Onneksi voi ottaa päikkäreitä, pötköttelypaikkoja löytyy ja koko päivän vallitseva hämärä passaa torkkujalle hyvin.  Valaistus tuntuu olevan aika lailla turha käsite, suurimmaksi osaksi on sammuteltu kattolamppuja ja annettu kuusen, paperitähtien ja pallovalojen kajottaa.  

Ja telkkarin, josta on katsottu koko porukalla hyviä, klassisia joululeffoja kuten Star Warsit (ne alkuperäiset), Babe, Elf ja Ghostbusters.  Ihan joulun alla käytiin lasten kanssa katsomassa kolmedeenä se uusinkin Star Wars - oli minusta oikein hyvä starwarsleffa. Yhteinen ruutuaika on joskus parasta, mutta muuten on esimerkiksi läppärit pidetty kiinni - omani avasin ensimmäistä kertaa tänään. 

Puhelimella on toki pitänyt käydä raportoimassa someen tiettyjä tämän joulun kivoja juttuja.  Ja vähän vähemmän kivoja. Kaiken laiskottelun ja telkkarin töllöttämisen lisäksi tänä jouluna on siivottu, non-sotp-pyykätty ja leikattu lasten hiukset kun aattoillan päätteeksi löytyi pikkutontun päästä täitä. Joulupäivänä googlattiin auki olevia apteekkeja ja sitten istuttiin joulupäiväsaunassa myrkyt päässä.  - Mukavaa koko perheen laatuaikaa toki sekin.  Sillä aikaa tonttulakit, torkkupeitot ja jouluiset tyynyliinat pyörivät iloisesti pesukoneessa.

Muuten on pelailtu lautapelejä, syöty järkyttävä määrä suklaata, kohtuullisesti kinkkua ja pikkuisen laatikoita. Kaiken kaikkiaan aivan erinomaisen onnistunut ja hyväfiiliksinen joulu - täiepisodista huolimatta. 

Lunta ei ensin ollut, sitten oli, sitten ei taas ollut ja sitten taas oli.  Pakkanenkin kävi yhden päivän ajan ja me kannettiin tietysti kaikki mahdollinen petivaate ja sohvatyyny sille purtavaksi. 

Lojuilu perheen kesken jatkuu vielä uuden vuoden yli. Alennusmyynnit ei houkuta, vaikka olen kyllä harkinnut lähteväni ostamaan sähköistä täikampaa, jollaisesta kuulin juttua jossain vaiheessa syksyä. Hain kyllä jo kaupasta uudet pompulat ja hiusharjan.  Mikään ei tunnu juuri nyt tärkeämmältä kuin ihan vaan oleminen, pelailu ja leffojen katselu.  Välillä syödään ja torkutaan.  

Kyllä tällaiselle toiminnalle ihan mielellään pyhittää pari viikkoa vuoden lopusta!

Kommentit

  1. Kuulostaapa leppoisalta täiepisodia lukuunottamatta. Olin nämä välipäivät töissä, joten nyt uusi yritys päästä takaisin lomamoodiin. Mukavaa uutta vuotta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit