Kiikarissa uusi sohva


Emman mielestä sohvatyynyt on just hyvät kun ne on mytyssä.
(kuva otettu imuroinnin ja pöyhimisen jälkeen,
silloin sohva on hetken melkein ok.)

Meidän olohuoneessa on epäkohta.  Se on ollut siellä jo kaksi vuotta.  Ensin se oli ihan kiva, mutta aika nopeasti - aivan liian nopeasti - se näytti todellisen karvansa: ei ole hyvä istua, ei ole hyvä röhnöttää.  

Meillä on aivan kamalan huono sohva.  Sen pohja roikkuu, selkätyynyt ovat aina muhkuraisina myttyinä niin ettei niihin voi nojata, ne vievät istumatilan myttyillessään ja istuintyynyihin on painautunut kuopat niihin kohtiin missä istumista on yritetty.  Jos minulta kysytään, niin mikään sohva ei saisi alle vuodessa mennä tuohon kuntoon, mutta meidän sohvapa meni. Mutta me istuttiin siinä se vuosi, ja sitten vielä toinenkin, koska eihän sitä nyt heti voi mennä sohvakauppaan kun just tämä ostettiin. 

No ei niin voikkaan, mutta nyt on mitta täynnä. 

Haluan sohvan jossa on:
- Hyvä istua
- Tukeva runko
- Sopivasti  tilaa (se röhnötys)
- Sopivasti hintaa

Metsästys alkaa ensi viikolla.

Mistähän kannattaisi aloittaa?

Kommentit

 1. Lähes ammattilaisen neuvo:
  kannattaa kysyä myyjältä täytteestä, vaahtomuovin tiiviydestä --> kuinka pian se lähtee väsymään.
  Mitä pehmeämpi sohva on uutena, sitä nopeammin sen voi olettaa painuvan kuopille ja lässähtävän käytössä.
  Meidän sohvathan on 10 vuotta vanhat ja kauheassa kunnossa, mutta ikäänsä ja käyttöasteeseen nähden siedettävät. Niissä on joku… kimmoisa täyte, joka antaa hyvin periksi, mutta palaa pontevasti alkuperäiseen muotoonsa. Tai siis palasi silloin ensimmäisten vuosien aikana, nythän nuo on jo aika väsyneet…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy olla vähän tarkempi. Tuo sohva ostettiin kun oli sopivan kokoinen ja sen mallinen mitä halusin. Oletin, että ovh:n perusteella olisi ollut ihan laadukaskin, mutta eipä sitten. (Tosin ostettaessa oli tarjouksessa)

   Teidän sohvissa on tosi hyvä istua!

   Poista
 2. Me ostettiin juuri uusi sohva Askosta....hyvältä ainakin nyt tuntuu, mutta käyttöikää onkin vasta runsaat kaksikuuautta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Askon valikoimaa eilen netissä vähän jo silmäilinkin. Ainakaan ei nyt viitsisi hakea sieltä mistä tuo entinen on ;)

   Poista
 3. Meillä on Askosta seitsemän vuotta sitten ostettu divaanisohva. Melkoisen likainen jo, eikä ihan sellainen, jonka valitsisin nyt, mutta ryhdikäs ja hyvä röhnötyssohva. Tämä on siis vuodesohva, oisko se sen salaisuus? Edelleenkään tämä ei ole pehminnyt tai painunut lättänäksi miltään osin. (Mut imevä höyrypesuri ois kiva)

  VastaaPoista
 4. Stemma! Zico-sohvan hinta-laatu-suhde loistava, kangas kulutusta kestävää (vaikka kerääkin kaikki pitkäkarvaisen pennun vaaleat karvat yhyy!) ja ryhti on säilynyt mainiosti, vaikka joka päivä tässä röhnötän. Mukava nukkua niin aamu- kuin päiväunetkin. Tukeva. Ja ISO! Ainoa miinus oli aluksi kankaan pistely; oli niin karkea, ettei oikein pystynyt paljain kintuin viihtyisästi istumaan. Kaksi kertaa isäntä veteli höyrypesurilla läpi ja kankaastakin tuli unelmapehmeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoo, onkohan täällä jossain päin Stemma? Täytyy selvittää.

   Tuo kangas on muuten yksi tärkeä juttu: itse tykkäisin ihan puuvillasta tai pellavasta, mutta eihän ne sohvat ikinä sellaisista ole. Mies haluaisi mikrokuitua, mutta se on minusta superällöttävän tuntuinen: pistää nenän tukkoon ja ihon kihisemään, hrr...

   Tosin tätä nykyistä edellinen sohva oli jotain mikrokuitua, ja siihen ompelin päällisiä sitten. Oli kyllä hyvä sohva. Kymmenvuotiaanakin parempi kuin tämä nykyinen!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit