k-e-s-ä!


Tänään tapahtui seuraavaa: koululaisilla alkoi kesäloma.  Aurinko paistoi!

Kylällä pörräsi riehakasta nuorisoa traktoreilla, minä köröttelin omassa pihassa ruohonleikkurilla shortsit jalassa.  Ruuaksi uusia perunoita ja sitten pyykkiä narulle, minkä jälkeen olikin hyvä vetäytyä hetekalle vähän mietiskelemään, eikä loppupäivänä sitten enää suurempia saanutkaan aikaan.

Pörräävien traktoreiden lisäksi on havaittu seuraavat kesän merkit:  räystään alla pesii taas pääskypariskunta. Jälkikasvu siellä jo siritti pontevasti, minkä huomasi myös kissa.  Kirjosieppoperhekin kasvaa taas siinä samassa pöntössä missä se kasvaa joka vuosi, hieno homma!  Lisäksi leppälintukin käy iltaisin murusensa kanssa keikkumassa tuossa ikkunan alla, mutta en tiedä missä pesivät.  Siinä samalla kun googlasin "punarintainen lintu musta naama" (leppälintu, kertoi google), luin wikipediasta että leppälintu pesii pönttöön jonka suuaukon halkaisija on seitsemän senttiä.  Meidän pöntöissä on pienemmät. 

Poika pörräsi koko päivän kavereiden kanssa, iso tyttö leipoi ensin suklaapiirakkaa ja vei sen mennessään kun kävi heittämässä omiensa kanssa talviturkin. (Ei, täällä ei ollut niin lämmin, jos minulta kysytään). Kuopus pörrää menemään tuolla nurmikolla vieläkin.  Itseltäni loppui virta tuossa pari tuntia sitten - ööö - kaiken sen makoilun jälkeen.  Onneksi päätinkin heti aamulla, että tänään on lomapäivä ja määräsin itselleni lepoa. On ollut jännä viikko: eilen tuli postissa ensimmäinen Rinkelilähetys, sen tiimoilta arvonta huomisen aikana.

Mutta nyt vielä takaisin tähän päivään.  Lähden tästä etsimään vapaata lekottelupaikkaa!

Kommentit

Suositut tekstit