Vaikee valkoinen

 vihree, pinkki, toffee, harmaa... eiku valkoinen, valkoinen, valkoinen ja valkoinen.

Päätin, että nyt se väri löytyy.   En jaksa enää katsella makkarin kalseita odottavia seiniä vaan aion maalata ne.  Värinä sellainen tumma tuudittava sininen olisi herkku, mutta perusteellisen pinterest-analyysin perusteella ihanimmassa makkarissa minua viehättää kuitenkin ihan perusjutut:

- iso ikkuna
- tulviva, pehmeä, lemmin oho eiku lämmin, vaalea valo
- sotkuiset, kutsuvat petivaatteet. 

+ yksi seinä purkulaudoista olis kiva

Sotkuiset petivaatteet on ihan vakio, koska tuo shabby puoli siitä chicistä on meikäläisellä luonnostaan hallussa. Huoneen ikkuna ei ole suuren suuri, mutta se on melkein etelään päin joten valoa riittää ihan kivasti - nykyiset pohjamaalatut seinät vaan ei sitä kovin lempeästi heijastele.  Niin että sellasta sopivampaa valkoista kiitos. Lempeää sävyä joka olisi armollinen alkuperäisten ovien ja karmien kellastuneelle kermalle, mutta ei kuitenkaan tekis seinistä tunkkaisia tai likaisen oloisia.  

Ei mikään yksinkertainen homma, valkoinen on vaikea asia, mutta tälläpä kertaa mulla oli apuna äidiltä nyysitty tapetinpala, jota testailin ympäri huonetta ja sävyltään toimivaksi totesin.   Ja tadaa, kaikkien punertavien, vihertävien, harmahtavien ja toffeehtavien lastujen seasta löysin luultavasti hyvän.  Seiniin tulee jasmiinia (ei kuvassa), kunhan joku ensin jaksaa irroittaa johdot ja listat ja tasoittaa seinät. Ja purkaa sen yhden pelottavan komeron jonka yläosasta pitää sitten vähän paikata kattoa.  

Mutta maalisävy on siis jo valittu joten ihan hyvällä mallilla ollaan.  Vastahan tässä vuosi meni.  Vai oliko se kaks?  No, joka tapauksessa, eiköhän tämä tältä päivältä riitä,  suunnitellaan lisää taas puolen vuoden päästä jos ei mitään ehdi tapahtua...


PS: Itse tapettikaan ei olisi hassumpi vaihtoehto, se on seinässä tosi nätti.  Mutta vähän liian pitsinen,  eikä sitä voi enää ostaa poistokorista kympillä per rulla, koska äiti osti ne kaikki jo vuosi sitten.  
Että siksi maalia.

Kommentit

 1. Tikkurilan paperi ja kalkki on nättejä sävyjä, mutta jälkimmäinen tais taittaa harmaaseen. Lumi-maalin sävytetyt versiot on kans aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta paperista tulee heti mieleen kaikki modernit ja minimalistiset sisustukset, on raikas varmasti, mutta sitten joutuisi maalaamaan kaikki ovet ja karmitkin kun ne alkaisi näyttämään väsyneiltä!

   Ainakin tuolla makkarissa harmaaseen taittava maalarinvalkoinen (jolla on nykyään kivempi nimi _höyry_) näytti tosi likaiselta, nokeentuneelta suorastaan. Se vaan on niin tarkkaa peliä tuon valkosen kanssa!

   Poista
 2. Meidän valkoinen sävy on liitu. Uskomattoman eri sävyinen se on huoneesta ja valosta riippuen...
  Täällä on rempan edistyessä (?) taisteltu myös värien kanssa; keltainen oli niin tuhoon tuomittu että lopulta siitä tuli harmaata. Eikä se harmaan valintakaan lopulta nappiin osunut. Ihan.
  Autiomaa on sellainen luottoruskean sävy. Oli siis. Sitä oli edellisen kodin makkarin seinässä ja laitettiin tämän kodin makkariinkin ja sitten ruokailuhuoneeseen. Olisin laittanut sillä yhden seinän olohuoneessakin mutta onneksi kokeilin ensin... jopa Ake (mieheni joka ei pahemmin värihommiin puutu) tykkäsi että sitä lapsenkakkaa ei muuten olohuoneen seinään laiteta. Eikä laitettu. Valittiin sellainen harmahtavampi ruskean sävy. Yleensä kukaan ei huomaaa, että vierekkäisten huoneiden (ruokailu ja olohuone) väriseinä on erivärinen. Mutta se Autiomaa oli olohuoneen seinässä kellertävä, lapsen kakan värinen. Ruokailussa se on kaunis lämmin vaalean ruskea. Uskomatonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on valkoiset vaikeita niin on kyllä ne väritkin! Tikkurilan värit, esim. siniset, on vähän hankalia kun ne on kaikki jotenkin niin pastellisia. Toki ne pastellit on olleet kovasti trendikkäitä, mutta itse tykkäisin enemmän semmoisista vanhoista, tummista, syvistä ja savuisista väreistä... Eikä ihan riitä värioppitieto siihen, että alkaisin itse pastojen kanssa kovin monimutkaisia yhdistelmiä sävyttämään.

   Esimerkiksi kun maalasin kirjahyllyn turkoosiksi (silloin oli karkkivärikausi menossa), siitä tulikin vaaleansininen. Siis semmoinen tylsä vauvan vaaleansininen, kun ei värikartassa ollut mitään turkoosiin vivahtavaakaan. Jos jaksaisin niin putsaisin maalit pois heti :)

   Lapsen kakka ei kyllä kuulosta kivalta sävyltä missään huoneessa :D

   Poista
  2. ...kai sää tiedät, ettei ne "nimetyt" värit ole ainoita värejä Tikkurilan valikoimissa? Rautakaupasta saa kyllä "tiskin alta" koko sävyvalikoiman katseltavaksi, oiskohan se jaettu yhteensä 4-6 kirjaan ja siellä on sitten tosiaan KAIKKI sävytettävissä olevat sävyt :)
   Ne "nimetyt" värit on tosiaan tän hetkisiä trendejä vastaavia + perussävyjä, muttei lähellekään koko valikoimaa.

   Poista
  3. No eipä ole tullut tuolla meidän kylän Agrimarketissa mieleenkään kysellä moista! Tietysti olen ajatellut, että kaikenlaisia värejä on mahdollista sekoittaa, mutta olettanut että siinä pitää olla jotain salatietoa... kuten tämä. Olen aina himoinnut niitä paksuja värilastunippuja mitä sisustussuunnittelijat käyttää, helpottaisi tätä elämää kovasti :D

   Poista
 3. Meillä oli sama homma pari vuotta sitten remontoidessa. Me päädyimme Paperiin ja tyytyväisiä ollaan edelleen:) Ei ole kellertävä, eikä sinertävä ja tosiaan aivan erilainen valon suunnasta riippuen. Etelän puolella lämpimän tuntuinen ja pohjoisen puolella viileämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin hyvä, jos toimii eri valoissakin, monesti noilla väreillä on joku tietty valo, jossa ne näyttää ihan kummallisilta....

   Poista
 4. Hyvä valinta, meille on tulossa uuteen taloon myös Jasmiini :-) Ekassa talossa meillä on Kalla, joka on täsmälleen sama sävy kuin ovissa ja listoissa. Vaikka se onkin vähän keltaiseen taittava, on yleisilme ihan tasaisen valkoinen kun ne ovet ei tosiaan pomppaa sieltä keltaisempina esiin. Nyt otin tuon Jasmiinin uuteen, kun siellä on niin isoja seinäpintoja ilman ovia tai ikkunoita joihin verrata. Ja se on pikkuisen valkoisempi kuin se Kalla, mutta ei vielä liikaa ettei ovet ala vielä riitelemään. Valkoinen on kyllä tosi vaikea laji! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kyllä ostaa vielä pienen testipurkin ja sutia sitä ensin seinään, ihan kaiken varalta. Keittiöönkin pitäisi löytää se oikea valkoinen, sielläkin on jo pari vuotta ollut se raakavalkoinen "pohjamaali" kun kyllästyin keltaisiin seiniin...

   Poista
  2. Mä pähkäilen
   Talonpoikaissänkyyni valkoisen sävyä. Olin jo päätymässä Tikkurilan Jasmiini -sävyyn, mutta aloin pähkäillä, että näyttääköhän se kovin keltaiselta, jos seinät on Paperin -sävyä, kuten ehkä Kaupungin vuokra-asunnossa on. Ja näyttääkö seinät sitten likaisen harmaalta Jasmiinisängyn taustalla. Pitäisikö pelata varman päälle ja laittaa Paperi-sävyllä. Paperi-sävy taas voi olla vanhanajan sänkyyn liian kova ja moderni. Onpa haastavaa. Ja pääsiäisen aikana olisi pakko tehdä päätös. Mitä suosittelette?

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit