Ennen ja jälkeen eli oodi tyhjälle työtasolle.

Siistiä ja tyhjää   ♥

Kodin sisustamisessa pitäisi oikeastaan aina lähteä liikkeelle siitä minkälaisia asukkaita katon alla majailee.  Esimerkiksi meillä majailee sotkuisia.  Vie mennessäs tuo tullessas on kyllä meillä käytössä mutta toteutus ontuu. Kamaa kyllä napataan mukaan mutta se ei juuri koskaan pääsee päämääräänsä vaan kasaantuu pinoiksi, läjiksi ja mytyiksi lattioille, sohvalle, sohvan alle ja varsinkin kaikkien pinojen lempipaikkaan eli pöydille ja keittiön tasoille.   

Meidän keittiössähän kaikki tapahtuu käytännössä hellan vieressä.  Sen molemmin puolin on 80 senttiä koivuista työtasoa joilla laitetaan ruuat lautaselle, voidellaan aamupalaleivät, leivotaan sämpylät ja surautetaan smoothiet.  (Ruokapöydällä ei esimerkiksi voi leipoa koska siinä on raot jotka oitis täyttyisivät taikinamähnästä ja apupöydällä ei voi leipoa, koska siinä ruokailevat nykyään kissat. Tiskipöydällä ei mahdu tekemään yhtään mitään koska tiskit).

Mutta mitenkäs teet yhtään mitään jos ne 2x80 senttiä on aina, siis   a i n a   ihan täynnä  ihan mitä sattuu?   Kas näin:


No okei, tässä tapauksessa se ihanmitäsattuu on aika paljon ruokaa, mutta noiden kattiloiden takana on kyllä oikeasti ihan mitä sattuu ... Ja huomaatteko yhden jännän jutun?  Tyhjää tilaa on vaikka kuinka, se vain ei ole käytössä.  Hölmöä hommaa. Niinpä päätin luopua ihanasta tyhjästä seinästä ja valjastaa sen käyttöön.  tilasin clasulta hyllyjä ja ruuvailin niitä muuriin kas näin:

Tadaa. Eikös ole siistiä? Nyt meillä ei enää kokata, meillä keitellään vain teetä pikku kattilalla ja tilataan pitsaa tai kebabbia pitseriasta ja kebabbilasta ettei nämä ihanat tasot peity enää koskaan mihinkään.  Hyllyille laitetaan vaan ihan vähän tavaraa, ja ne kaikki muut ylimääräiset kasataan jollekin toiselle pöydälle jota kieltäydyn katsomasta.  Ja näin elämä on taas kaunista ja arki sujuvaa. 

Neljäskin hylly minulla on, mutta en vielä sitä tuohon vasemmalle asentanut, pitäisköhän?  Kun tuota ennen kuvaa katsoo, niin ehkä olis syytä varata vähän enemmän laskutilaa, jossain vaiheessahan tämä seesteinen tilanne katoaa kuitenkin. 

PS. Siitä tietää, että pikku "remppa" on onnistunut, kun tytär kävelee keittiöön ja toteaa, että ihanaa, tekee mieli leipoa jotain, ja iltapalaksi syödään mokkaruutuja.  Kyllä sisustaminen kannattaa. Nam!

Kommentit

 1. Mahtava ratkaisu tuo "kasataan johonkin toiselle pöydälle jota kieltäydyn katsomasta" :-D Voisin ottaa itsekin käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, helppo ja halpa toteuttaa! Voisin alkaa tehdä tämmöistä sisustusohjelmaa jossa menisin ihmisten koteihin kja kasaisin kaikki sotkut yhteen nurkaan jonka jälkeen sitten kuvattaisiin kaikkia muita nurkkia ja nyökyteltäisiin että tulipa hienoa :)

   Poista
 2. Niissä pitsalaatikoissakin on vaaransa, nekin saattaa kasaantua tasolle tai tason viereen, että jos pysytte siinä teessä vaan.

  Mä haluaisin meidän keittiöön erinäisiä katon ja lattian alta tulevia juttuja, jotka napin painalluksella saisi hetkessä piiloon. Kuten sohva keskelle pientä keittiötä ois kiva, kun on se kamiina siinä nurkassa, niin vois kököttää sohvalla ja lämmitellä, lattialla on niin kolkkoa maata, sit vaan painais nappulaa, kun pitää kulkea siitä johonkin tai tehdä keittiössä jotain. Myös kaikki pienkoneet sais tulla jostain kattoluukusta, pomps leivät paahtimeen ja paahdin nappulasta pois. Koska on vasta vuosi 2015, tämä ei ole mahdollista vanhassa puutalossa, mutta odotetaan vain vähän aikaa ja kaikilla pompsahtelee asioita sieltä täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato joo, unohdin ne laatikot. No, pitää mennä vaan Hesburgeriin, siellä saa sotkut laittaa näppärästi yhteen lootaan...

   Sulla on ihan tasan samat päiväunet kuin mulla! Kumma että ne on keksineet kaiken maailman 3D-tulostimet ennen näitä napista ilmestyviä sohvia ja paahtimia!!

   Poista
 3. Tätähän tää on... Ihan tuttua hommaa, meillä on sama hommeli ja koivua meidänkin tasot. Kun toi on taas täynnä kun turusen pyssy, voit tulla aina katsomaan nämä kuvat :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tarkoituksessa tämä blogi palvelee loistavasti että voin käydä katsomassa niitä hetkiä kun on ollut siivoa ja sievää :D

   Poista
 4. Että on hyvä, kun immeinen sanoo nämä jutut ääneen. Me nimittäin kuulutaan selvästi tuohon samaan läjäytyjien alalajiin, jota teidänkin talossa selkeästi asustaa. Tuo hyllyhomma on hyvä! Meilläkin oli jonkin aikaa seinät vaille hyllyjä tahi kaappeja keittiössä, mutta kyllä se elämä kuitenkin potki sitten enemmän kuin ne sisustusunelmat. Mä oon ihan varma, että sitten kun lapset on isompia meillä on aina kaikki paikat ihan putsplank!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä toimii kaikessa säilytyksessä parhaiten semmoiset korit ja lootat mihin voi vaan kipata kamat ilman että tarvitsee alkaa viikkailemaan tai järjestelemään mitään. Arki todellakin nauraa sisustussuunnitelmille, ja sitä enemmän mitä hienostuneempia ideoita ilmoille pukkaa.

   Kerran kun oltiin miehen kanssa kahden viikonloppu niin käytin ensin pari tuntia siivoamiseen. Sitten pitkin kävin onnellisena kurkkimassa lasten huoneisiin kuinka nättejä ne oli kun ei kukaan ollut heittelemässä kamaa ympäriinsä... Pienet ilot. :)

   Poista
 5. Jos on valtatyhjiö, joku väistämättä täyttää sen (esimerkiksi lapsi, jos vanhemmat eivät laita rajoja). Jos on tyhjä hylly tai pöytätaso, joku väistämättä täyttää sen (esimerkiksi lapset, mies tai itse, mutta sitä ei lasketa, kun itsehän sen siivoaakin). Toistan mantrana tuota " vie mennessäs, tuo tullessas" ja estän lapsia lähtemästä huoneesta, elleivät vie tavaroitaan paikalleen, mutta koko ajan ei jaksa, ja kaaos valtaa alaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hoo, tässä on siis työssä luonnonvoimat ja fysiikan lait! Päästään kaikki luistamaan siis vastuusta :D

   Mä olen itsekin ihan tosi laiska viemään mitään oikealle paikalle asti, niin en voi tästä sen enempää syyttää ketään muutakaan.

   Poista
 6. Mulla on leipomista varten silikoninen alusta, jonka saa rullattua laatikkoon piiloon leivonna lopuksi. Ilmestyikö hyllyille mitään tavaraa muualta kuin tuolta tasolta? Minulle tuppaa käymään niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, semmoinen alusta on kätevä jos jaksaa aina pestä, kuivattaa, rullata ja laittaa sen paikoilleen. Minä olen semmoinen suoraviivaisempi (laiska) siivooja. Jäisi alusta varmasti viikoksi johonkin lojumaan...

   Toistaiseksi hyllyt on pysyneet kuosissa, toki sinne piti hakea työhuoneesta tuo Pandapurkki kun se on niin nätti! :)

   Poista
 7. Hehei! Minne laitoit nuo entiset tanko-hyllysysteemit? Jos sulla ei satu olemaan niille käyttöä, niin voisin ostaa ne sulta pois? Passais täydellisesti tuonne meidän "uuteen" vessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato kato, hyvä etten ehtinyt niitä vielä laittaa myyntiin niin kuin suunnittelin! Laitan viestiä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit