Haaste

 Tänään Vilja oppi koulussa taittelemaan kissan pään ja halusi kotona kuvauttaa aiheesta videon.
Tuleva vloggaaja siis.

Minut haastettiin.  Kiitos Tessalle ja apureille kinkkisistä kysymyksistä joihin vastaan parhaani mukaan tällä tavalla:

1. Kengän kokosi?
Suunnilleen 37.

2.  Asuuko Kouvolassa oravia?
Toivottavasti!  Varmasti asuu.  Jos siellä ei olis oravia, niin kuka siellä sitten viihtyisi? Oravien vihaajat ehkä.  Melko ankeaa.  Oravia asuu vähän joka puolella (lisää syvää oravatietouttani tulevassa tv-spesiaalissa jonka puffaan National Geographicille), mutta eniten oravia näin kun asuin Helsingissä. Nurmijärvellä puolestaan vilisi siilejä ja meillä oli oma pihasiili nimeltä Risto.   Nykyisessä asuinpaikassa  esiintyy kyllä oravia, mutta yhtään siiliä en ole nähnyt seitsemään vuoteen. Se on liian pitkä aika ilman siilejä. Snif.

3. Kuinka monta ihmistä on liikaa tai liian vähän maailmassa?
Oho. No siis.  En tiedä.  Ei se määrä vaan se laatu?  Että jos ollaan paljon, niin ollaan paremmin.  Ollaan vähemmän tuhoavia, vähemmän kuluttavia ja vähemmän ahneita.  Enemmän ajattelevia ja enemmän vastaanottavia.   Kun ollaan fiksusti niin mahdutaan, eiks niin?

4.  Miksi hevoset tykkäävät porkkanasta?
Aina näin ei ole ollut. Porkkanoita pidettiin pitkään heppojen keskuudessa  epäilyttävinä ja väärän värisinä.  Sitten kerran yksi heppa maistoi porkkanaa ja huomasi sen sekä maukkaaksi että varsin ravinteikkaaksi.  Lisäksi siinä oli hepan mielestä mukava suutuntuma.  Porkkana on hyvää.

5. Kuinka pitkät ovat aikuiselle sopivat päiväunet?
Ne on semmoiset, jotka otetaan silloin kun maan vetovoima käy niin vahvaksi, että on pakko mennä makuulle. Pää painuu syvälle tyynyyn ja juuri kun ollaan valumassa uneen tulee semmoinen pieni havahdus.  Silloin kannattaa nousta heti jos haluaa olla virkistynyt ja skarppi.  Arvatkaa pystynkö tähän?  No niinpä.  Melkein joka kerta valutan itseni uudestaan uneen ja kuolaan tyynynkulmaan tyytyväisenä tunnin tai kaksi tai enemmän jonka jälkeen yritän tunnin tai kaksi tai loppu illan  päästä hereille. Keittiön sohvalla tulee ihan hitsin hyvät ja pitkät päikkärit, mutta virkeys jää lähes aina haaveeksi.

6. Miksi pakettiauto on pakettiauto?
Koska se ei ole esimerkiksi raketti. Mistä tulikin mieleen, että kun ihmiskunta perustaa niitä siirtokuntia muille planeetoille, niin onko sitten tavallisia raketteja ja pakettiraketteja? Vai keksitäänkö viimein oikeasti joku tähtiporttisysteemi jolla on kätevä siirtää muuttokuormia ja muuta?

7. Mitä ruokaa meillä tänään on?
Teillä on tänään perunamuusia ja uunikalaa.  Meillä syötiin vaan tuoretta sänpylää ja pinaattilättyjä.


Haastan kaikki, koska en osaa valita seitsemää! Vinkatkaa vaikkka kommenteissa niin osaan käydä urkkimassa mielipiteenne seuraaviin asioihin:


1. Alkukesä vai loppukesä?
2. Kuka oli ensimmäinen idolisi ja vieläkö ihailet häntä?
3. Ärsyynnytkö syömisäänistä? *maisk maisk mussun mussun*
4. Mihin koukutut?
5. Mikä on mukavin ääni johon herätä?
6. Noloin biisi jota rakastat?
7. Astronautti vai arkeologi?

Kommentit

 1. Aika erilaiset vastaukset mun blogissa noihin samoihin kysymyksiin :) Jatkan vielä vähän...

  1. Alkukesä vai loppukesä?
  Loppukesä, elokuu ja syyskuu on vaan silkkaa rakkauden ilotulitusta mulle.

  2. Kuka oli ensimmäinen idolisi ja vieläkö ihailet häntä?
  Oikeasti en muista ihan ensimmäistä, tykkäsin ehkä Kirkasta, mutta luulen, että se johtui siitä kun äiti lauleskeli 90-alussa niin innokkaasti sitä Surun pyyhit silmistäni pois. Muistan kyllä, että kävin joskus katsomassa Kirkaa Kuopion musiikkikeskuksella. Joo, mut sellainen eka true love-fanitus oli Leonardo DiCaprio <3 Ja hei, on se aika ihana vieläkin. Ja tää on muuten se tyyppi ketä fanittaa tässä perheessä niin äiti kuin tytär :D

  3. Ärsyynnytkö syömisäänistä? *maisk maisk mussun mussun*
  Joo. Käsken olla hiljaa jos ei lopu niin alan päästelemään perkeleitä.

  4. Mihin koukutut?
  Nukkumiseen. Neulomiseen. Tietokoneella jumittamiseen. Saunomiseen.

  5. Mikä on mukavin ääni johon herätä?
  Hiljaisuus.

  6. Noloin biisi jota rakastat?
  Emmä tiiä rakastanko mut mun mielestä Final Countdownissa on sitä jotain :D

  7. Astronautti vai arkeologi?
  Arkeologi. En perusta korkeista paikoista. Astronautti joutuu olemaan korkealla. Mun mielestä avaruus on korkealla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä tsekkaamassa sun vastaukset!
   Ja oi, Kirka, mä tykkään siitä Kirkan ekasta levystä ja laulan Hetki lyötä aina yksin autolla ajellessa :D (Final Countdownin lauloin karaokessa viimeksi kun istuttiin työkavereiden kanssa iltaa)

   Minua ahdistaa astronautissa se ahtaus. Että pitää olla jossain purkissa. Jos joskus ahistaa vaikka metrossakin, niin ei ole astronauttiainesta!

   Poista
 2. Kiitos vastauksista, joita luin kuin faktaa.

  Minäkin haluun vastata noihin kysymyksiin. Nyt sulla kyllä kommenttiboksi täyttyy. Hehhee.

  1. Alkukesä, niin aikainen, että se on kevät.
  2.Eka idoli, jonka vuoksi itseopiskelin karatea oli Ralf Macchio. Ennemminkin nykyään huvittava.
  3. Harvoin pystyn olemaan kommentoimatta, jos puoliso syö ääneen. Oma syöminenkin on joskus hankalaa, jos on liian lähellä jotain ja tietää, että kuitenkin pitää ääntä.
  4. Arjen luksushetkiin, joita itselleni luon ja orjallisesti valvon. Esimerkiksi iltapäiväkahvit tietokoneella (nyt), oliivit saunanlauteilla, sunnuntaimuki, viinilasillinen illalla, lauantaikarkit ja sen semmoisia.
  5. Lasten äänet kaukaa. Sellaiset, joihin ei liity vaatimuksia minua kohtaan.
  6. ZZ Top Afterburner ja on toi Europekin ihan hyvä.
  7. Argeologi. Kun on sellainen tunne, ettei meidän pitäisi sorkkia avaruutta. Vaikka se on kauhean mielenkiintoinen alue sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain, näistä viisastuikin varmasti.
   Kiva vaan jos täytyyy, näitä on hauska lukea!

   Tässä on nyt jo heti kaksi eri valintaa kesän suhteen, mielenkiintoista. Itselläkin ehkä kallistuu enemmän ihan alkukesään jos on ihan pakko valita. Ja karatekid! Voihan heinäsirkka :)
   Tuo ZZTopin biisi onkin outo, pitää käydä kuuntelemassa...
   Ja arkeologille riittää maata mitä kaivaa. Se on mun unelma-ammattini!

   Poista
 3. Rakastan kaiken maailman listauksia ja kysymyksiä, mutta laiskuuttani en vastaa blogissani vaan tässä.

  1. Alkukesä vai loppukesä? Heti tuli vaikea. Rakastan alkukesässä sitä, että kaikki on niin uutta ja ihmeellistä (miten vuodessa voikaan unohtaa kesän ihanuuden?) Loppukesässä rakastan sitä lempeää lämpöä, ainakin jos loppukesä on samanlainen kuin viime vuonna. Sanon loppukesä, kun se tuli ensisekunneilla mieleen.

  2. Kuka oli ensimmäinen idolisi ja vieläkö ihailet häntä? Voi ei... Ensimmäinen idoli, joka tulee mieleen on Timo Turpeinen :D Ja nimenomaan Turpeinen, ei suinkaan Tenavatähti-Turunen, joka olisi ollut ehkä ikäiselleni luontevampi valinta. Turpeisen Liehuva liekinvarsi -kasetti oli kovaa kamaa! Ei, en juurikaan enää ihaile häntä. Valitan. Pitäisikö googlettaa tuo albumi ja kuunnella vähän...

  3. Ärsyynnytkö syömisäänistä? *maisk maisk mussun mussun* Kyllä! Mässyttäminen ärsyttää!

  4. Mihin koukutut? Suklaaseen, kirjasarjoihin, tv-sarjoihin (etenkin niihin vanhoihin hyviin suosikeihin kuten Frendit, Gilmoren tytöt ja Twin Peaks, uudemmista mm. True Blood ja Rillit huurussa), bloggaamiseen.

  5. Mikä on mukavin ääni johon herätä? Lasten nauru, ei niinkään sellainen riehakas tai nyt tuli tehtyä jotain luvatonta -nauru, joka vaatii välitöntä sängystä pomppaamista ja tilanteen tarkistamista, vaan sellainen mukavasta yhdessä olosta tai kivoista jutuista nouseva ilokikatus.

  6. Noloin biisi jota rakastat? Hansonin I Will Come to You. Herättää mukavia muistoja.

  7. Astronautti vai arkeologi? Arkeologi. Astronauttien työympäristössä eli avaruudessa on jotain pelottavaa, kai se on se sama äärettömyys kuin aavassa meressä. Hui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kuunnella kerran I will come to you. Oi yläaste!!

   Poista
  2. Listat on mahtavia! Varsinkin kun niitä saa tehdä itse. Timo Turpeinen on kyllä aika hyvä! Mulla se oli varmaan Dingon Eve, sisko tykkäsi Pepestä. En ihaile enää sen kummemmin. Tuo Hansonin biisi on ihan outo, pitää käydä minunkin kuuntelemassa... Ja joo, kyllä en kestäisi olla astronauttina suljetussa pikku purkissa keskellä ääretöntä äärettömyyttä... Merikin on ehkä kivoin silloin kun jossain näkyy ranta.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit