Hyvä tuoli

 Iso tuoli keulii. Ja mites toi rehevä fiikus?

Ensimmäinen tuoli verhoiltu, saldona:
- pistohaavat huulissa (2) ja sormessa (3)
- saksilla aiheutettu haava vasemman keskisormen toisessa nivelessä (1)
- hirvee hiki, tämähän oli ihan kuin salilla olis käynyt, paitsi että hartiat on vähän jäykkinä.

Pikkutuolista tuli oikein kiva, vaikka kangas onkin täällä kotona sitten ihan eri värinen kuin siellä kaupassa. Jäykkä materiaali ei myöskään sormissani taipunut ihan niin nätisti tuolin ylle kuin ajattelin, mutta lopputulos kelpaa silti.  Nämä vanhat tuolit on siitä hyviä, että ne sopii meille viittä vajaa 160 senttisille naisille mitoitukseltaan oikein mukavasti.  Niissä istuessa jalatkin yltää maahan, mikä saa tuntemaan itsensä melkein aikuiseksi.   Miehen turboahdettu tuoli (jonka sen mahtava vaimo hommasi sille synttärilahjaksi) näyttää entistä muhkeemmalta tuossa vieressä.  On muuten pakko sanoa, että vaikka tuo lepotuoli ei ehkä ole maailman kaunein esine, niin jumankaut siinä on hyvä istua.  Tuo on se talon ehdottomasti paras paikka lukea kirjaa tai tehdä ihan mitä vaan.  Kyllä se on niin, että istumisasioissa menee perstuntuma ehdottomasti minkä tahansa designarvon edelle. Että vaikka joku Eamesin kiikkutuoli on kyllä hieno, niin siinä ei mitenkään voi olla yhtä hyvä lukea kirjaa kuin tuon monsterin syleilyssä, joka muuten sekä kiikkuu että pyörii.

Lepuuttakaamme silmiä vielä pikkutuolin alkuperäisessä kaurismäkihenkisessä ulkoasussa:

 Kommentit

 1. Nyt piti ihan terästäytyä...siis ostit kankaat eilen ja nyt jo on tuolilla uusi mekko päällä???? Olen kerran verhoillut sellaisen Askon Siru-nojatuolin ja mulla meni kyllä useampi päivä siinä. Eikä se ole edes noin kulmikas... Tuosta tuli kyllä upea! Muistan muuten lapsuudesta, että meillä oli juuri tuollainen sohvakalusto "kauniin" vihreänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun oli semmonen tekemisen meininki niin mähän tein :) Huomenna ajattelin pitää ompelusta vapaapäivän kun hartiat otti tämän aika raskaasti...

   Meilläkin oli sellainen vihreä ruudullinen jossain vaiheessa, ja siihen sointuva vihreä ryijymatto myös :)

   Poista
 2. Juku! Melkoisella vauhdilla siellä rouva pistää menemään!

  Tuli upee :)

  VastaaPoista
 3. Wau! Käsinkö (apua!) nuo molemmat teit? Miten hienot tuli!
  Mulla jäi tuoli verhoilematta, kun olisi useamman satasen maksanut ja itse en uskalla ruveta yrittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sentään kokonaan käsin! Ompelin ensin hupun, josta piti jättää vähän saumoja takaa auki, että sen sai tuolin päälle vedettyä. Sitten vaan viimeistely käsipelillä :)

   Poista
  2. ...Niin ja tuota isompaa tuolia en verhoillut, mutta yksi toinen isompi tuoli odottaa kyllä seuraavaa ompelupuuskaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit