Homma haltuun - I can do this


Vettä, vessapaperia, jauhoja, pellavaöljyä ja erikeeperiä, sekä sähkövatkain.  Sittemmin entinen sähkövatkain, rakas joulupukki, toisitko uuden vatkaimen?  Kiitos!

Kertakaikkiaan päätin, että nyt mä tän paperimassahomman otan haltuun.  Etsin netistä tosi hyvän reseptin, sitten kaadoin ämpäriin reilusti sitä ja tätä kun en jaksanutkaan mittailla. Toistaiseksi saatu aikaan yksi kammottava möykky, ja toinen vähän vähemmän kammottava pieni möykky, joka itseasiassa muistuttaa päätäkin ihan kivasti. Kuvassa näkyy möykky ennen sitä massaa, pelkkää sanomalehteä ja maalarinteippiä tuossa vaiheessa.  Kyl tää tästä.  Onko kellään paperimassavinkkejä?  Saako sitä hiottua vähän sileämmäksi sitten kun se on kuivunut? 

*****

I'm  determined to do this, I mean, it's paper mache, how hard can it be?  So far I've broken my mixer, so dear santa, please bring me a new one. 

Not a lot to show yet, but I'm hopeful...  Any tips?

Kommentit

 1. Tippejä ei nytte tipu, mut jään seuraamaan jännänä mit se tuunaa... : )

  VastaaPoista
 2. En tiiä huijaanko nyt kauheesti, mutta mun mielestä kuivunutta paperimassaa VOI hioa kevyesti sileemmäksi hiomapaperilla. Siis on jotain nyppyä ja semmoista. Kunhan se siis on tiivisti muodossaan ja alustassa. Mulla on jokin mielikuva, että olisin jollain kurssilla tehnyt niin.

  VastaaPoista
 3. Muakin vähän jännittää, aion tehä päitä, mutta sen pidemmälle en oo vielä aatellu... Enköhän mää jotain keksi :)

  VastaaPoista
 4. Rouva Vadelma, oltiinpas me samaan aikaan linjoilla :)

  Joo, näin mäkin oletin, ja ainakin tuo massa kuivuu niin kovaksi, että kestänee sievän hionnan!

  VastaaPoista
 5. Minusta se oma massa on väkisinkin aika möykkyistä. Se on sitten siedettävä tai yrittettävä hioa. Kaupasta saa tosi hienoa ja sileää massaa, joka tuntuu enemmän savelta tai joltain muulta kuin paperimassalta.

  VastaaPoista
 6. Jokke, no tuohon päädyin itsekin, aika karun näköinen möykky siitä kuivui, mutta katsotaan nyt josko sitä saisi vähän sileämmäksi :)

  VastaaPoista
 7. Entäs jos vaan uitat sellaisia paperisuiroja liisterissä/erikeepperissä ja liimaat niitä päälekkäin?

  VastaaPoista
 8. Jonna, se olis helpompaa, mutta tämä tapa jotenkin kiehtoo enemmän :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit