Terassi ennen - jälkeen


Pika-analyysi:  ennen paistoi aurinko!    Kesäkuun alussa otettu kuva näyttää paljon kivemmalta kuin eilen illalla pilvisellä kelillä (ei sentään satanut) otetut.   Myöskin: nurmikon rehotus on erittäin epä-huvilajahuussi, mutta sentään siivosin ylimääräiset romut terassilta.  Että sikäli.  Näistä kuvista näkee nyt kuitenkin sen tärkeimmän, eli itse terassin. Ehkä jonain päivänä tulee ennen -jälkeen osa 2, jossa esitellään  ehostettu versio.  Ja leikattu nurmikko.   Ja otan kuvat auringonpaisteella.

Nomutta kuitenkin, siinä se on: meidän terassi!  Minusta siitä tuli mahottoman hieno, ja sellainen jotenkin sopiva.   Se ei ole liian iso möhkö, mutta siinä on silti tarpeeksi tilaa kulkea ja olla.  Onneksi ei alettu rakentaa tätä silloin kaksi vuotta sitten niin kuin piti, koska  alunperin suunnittelin koko terassin yhtä korkeaksi.  No sehän olis ollut sitten juurikin ihan möhkö ja epäkäytännöllinen, eikä yhtään sopiva.  Tämä asettuu kivasti tuohon talon kylkeen viemättä liikaa huomiota.   Ja meillä on ihan oikeat portaat, peräti kahdet!  Tätä osaa arvostaa monen vuoden väliaikaisratkaisujen jälkeen ♥
 Havainnollistetaanpa sitten vielä tulevia suunnitelmia:

1.  Tuohon kohtaan tulisi se yrttipenkkilaatikko.  Siitä on sitten kätevä napsia lisuketta tai ihan vaan nuuskia ja ihastella vihreyttä.

2.  Tähän tehdään se pergola, ja siinä sitten luetaan kirjoja riippuvassa korituolissa tai ehkä tehdäänkin itse semmoinen roikkuva parin hengen keinu?  Semmoinenkin olis mukava.

3.  Ensinnäkin tästä siivotaan nuo purkutiilet pois, sitten tehdään talon nurkalle ulottuva laatoitus ja siinä onkin hyvä paikka grillille.  Tulee ehkä käytettyäkin useammin.

4.  Täällä nämä syreenit ja muut puskat intoutuisi kasvamaan ja peittäis tosi hyvin näkymät naapurin parkkikselle.  Lisää vihreää, vähemmän autoja!

5. Leikataan tämä nurmikko, ja sitten kaivetaan tähän porraskiveksi tuo kaivonkannen puolikas, joka onkin jo hollilla odottelemassa.

Vielä pitäisi päättää millä tavalla reunustaa nurmikon ja terassin rajan, sitten olis aika lailla hyvä.  Tai sanotaan että vielä parempi.

Ja peeäs: terassin vasemmalla puolella oleva epämääräinen rehotus on itseasiassa kokonaan uusittu kukkapenkki jossa kasvaa juhannusruusun lisäksi erilaisia kurjenmiekkoja, päivänliljoja, pioneja ja kulleroita.  Tulee näyttämään aika hienolta sitten kesän tai parin päästä...

Kommentit

 1. Kiva terassi, mutta ennen kaikkea onpa sinulla kivan näköinen koti!

  VastaaPoista
 2. Onsekylläupee! Kiva on tuossa portailla istuskella ja katsella tiluksia. Ja talvella saa lumet kätevästi kipattua laidan yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tykkään istua portailla, vaikka siitä tällä hetkellä näkeekin aika paljon tekemätöntä hommaa :D Kaiteita ei voinut edes harkita kun tuolta katolta kuitenkin rymisee lumet alas suoraan terassille. Olisi lähteneet kaiteet mukaan...

   Poista
 3. Terassi on niiiin hieno! Kiva tuo tasoero edessä ja päädyssä, tuo mukavasti ilmettä talollekin. Ja teidän talon värit on todella kivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on meistäkin, ja talokin ryhdistyi taas lisää! Tykkään myös talon väreistä, ne on pihatuomesta napattu. Terassista piti tulla semmoinen tyylikäs musta, mutta kyllä se saa olla ihan tuollainen luonnollisen värinen. Tuntuu jotenkin kotoisammalta.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit