Makkari

 siellä se itkuhälytin odottaa hyllyllä...

Jos loppuvaiheen ryöpsähtelyt ottaa voimille, niin kyllä niiden avulla saa myös aikaan niinä päivinä kun sattuu sille päälle.   Joulukuun alkupuolella makkarista purettiin ruma kiinteä mörkökomero ja saatiin näin tilaa pinnasängylle ja itselle.   Vaikka tässä on totuttu elämään vuosiakin pienten keskeneräisyyksien keskellä, niin nyt tuli ihan valmista.   Öö tai siis osittain valmista, kameran rajaus ei ehkä ihan kaikkea paljasta... 

Tapetithan huoneesta revin jo pari vuotta sitten, ja siitä asti on menty läiskäisillä pohjamaaliseinillä ja katseltu iloisesti listojen alta lepattavia tapetin riekaleita... Nyt eno ja sisko kävivät apuna maalaushommissa ja seiniä peittää tasainen valkoisuus (sävy on jasmiini, ellen väärin muista... vai olikohan se sittenkin kalla?), jota arvostaa kyllä parin vuoden nuhjuisuuden jälkeen.  Suunnittelin sutivani vielä kalkkimaalia tuonne päätyseinälle ja pinnasänkynurkkaan, mutta en taidakaan jaksaa.  

Huone alkoi näyttää kivalta kun vein sinne pallovalot ja teippasin kuvia seinään.  Jonkunlaiset lamput pitää yrittää hommata, mutta niillä ei ole kiire - oon jo sopivia metsästänytkin vuoden verran, mutta löytänyt vain tylsiä, vääränkokoisia tai liian kalliita.  Toistaiseksi katosta roikkuu työmaavalaisin toisella puolella sänkyä.  - Sillä minun entisellä puolella, tässähän kävi nimittäin niin dramaattisesti, että 19 vuoden yhteiselon jälkeen jouduttiin vaihtamaan puolia pedissä, koska en halunnut pinnasänkyä ulkoseinää vasten.   Kuukauden harjoittelun jälkeen nukkuminen sujuu hyvin näinkin. Kukapa olis arvannut. 

Tunnustetaan nyt sitten tähän kehumisen perään, että nurkan katolle ei ole tehty mitään, eikä lattialle.  Kattolistatkin menee uusiksi - sitten joskus.  Samoin lattialistoissa on paikkailtavaa.  Mutta nyt pärjätään taas näin oikein kivasti varmaan pari seuraavaa vuotta.  Eihän sitä nyt suinkaan kannata heti kaikkea ahnehtia valmiiksi asti...


Kommentit

 1. Hieno muutos! Ja ihanan viihtyisän näköistä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta tuolla on nyt ihana olla pötköttää, on taas vaikea ymmärtää miten niitä likaisia seiniä jaksoikin niin kauan kattella :)

   Poista
 2. Voi kun kodikasta! Pienetkin jutut, kuten pallovalot ja kuvat seinällä vaikuttavat paljon huoneen tunnelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pallovalot oli se juttu, heti kun ne ripustin, sammutin muut valot ja menin makoilemaan :)
   Nytkin tykkään yöllä katsella lempeää valoa kun kuitenkin heräilen vähän väliä...

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit