Kyllä äiti osaa. Jou.Juu nyt ei hyvä helise.  Jouluaaton täiepisodin jälkeen tehtiin kaikki sääntöjen mukaisesti:  myrkytettiin päät, pestiin petivaatteet, tonttulakit, pipot ja pyyhkeet, siivottiin, pakastettiin ja löylytettiin.   Kaksi viikkoa kammattiin hiuksia lasten nurinasta huolimatta eikä löydetty mitään.  Kunnes eilen: kaksi täitä yhdestä ja toiset kaksi toisesta päästä.   Waaaat??  Mistä ja miten ja miksi?   Kyllä ei jaksa nyt ymmärtää.   

Jotain täytyy siis tehdä eri tavalla.  Onneksi on nuo pakkaset, joten kannettiin kaikki mahdollinen pihalle.  Sitten hain apteekista eri merkkistä ainetta ja kirjoitin tilanteesta Beastie Boys -henkisen räpin:

TäiRoast

Ei aina kestä tät' pelii / ku epidemiat levii / 
on päissä täitä, taas! / Vissii niil on mukavaa / 
Nomut onneks pakastaa / kamat kantoon, ulos vaan /
silti tuntuu et kohta / tää nuppi hajoaa /


////AAAaaaaaaaaaargh!////


Kato ei äiti aina jaksa / varsinkaan taas siivoo /
mutku ees on täiroast / toustaan bugit ilman armoo / 
täältä palaa, loiset / eti päät toiset /
kuka teitä kaipaa / ei meillä ainakaan kukaan /


tervemenoo vaan / mä lahtaan ku Rambo / 
nappaan teidät kampoihin / sit chillaan, juon teet. / 
Jou. 

En tiedä kumpi oli tehokkaampi, uusi aine vai räppi, mutta melko varmaan se oli tuo räppi.  Päiden käsittelyn jälkeen ei nimittäin kampoihin tarttunut yhtään mitään.  Vaikuttaa lupaavalta!  Täytynee raportoida tuloksista koulun terkkarille niin tietää hän sitten jakaa infoa eteenpäin. 

"Hyvät vanhemmat, peskää, pakastakaa ja tehkää räppi."  Terveisin terkka.

PS: Laitoin mahtiräppini tekstimuodossa facebookkiin (tietenkin) ja pian sain peukkujen lisäksi sähköpostiin old skool biitin yhdeltä mahtavista serkuistani.  No pakkohan siihen päälle oli sitten yrittää vähän riimitellä. Kuulostin karsealta, mitä en jotenkin osannut odottaa, mutta nauroin kippurassa ja mölisin lopulta ihan innoissani (onneksi olin yksin) kun koitin saada lainit pysymään biitissä ja erilaiset äänenpainot toimimaan. Mikäli siis elämässänne on päällä jonkinlainen kriisitilanne, suosittelen räppäämistä, se on hauskaa.

Ajattelin myös perustaa mammaräp -ryhmän,  vaikka oma taiteilijanimi on vielä hakusessa.  Ehdotuksia?  
(Green - T,   E -mäntä,  Täiminaattori,  Mc Pallomaha tai  Grand Master Täh? .... Hmmm....)


PS2:  Löysin jonkinlaisen ilmaisen audioeditori ohjelman.  Koska kerran elämässä pitää naisen yrittää äänittää vähän räppiä.
 

Kommentit

 1. Voih, tsemppiä täishowhun! Meillä oli jossain vaiheessa kamala kierre, kun yhden lapsen luokassa niitä meni, ja vaikka kuinka oman porukan käsitteli tarkasti, tuli ne aina koulusta uudestaan. Olisi pitänyt saada jollakin keinolla kaikki perheet tekemään käsittelyt yhtä aikaa (tai ylipäätään tekemään, tuntui että jotkut väkisin jättää tekemättä kun se ei loppunut ollenkaan). Tuli jo tosi kalliiksi kun meilläkin on monta päätä käsiteltävänä ja useampi pitkähiuksinen. Parin viikon välein sai tosiaan pistää aineisiin sen viisikymppisen ja päivän elämästä siihen siivoamiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten koululla on ihan jatkuvasti täitä ja kihomatoja, ilmoituksia ja ohjeita tulee wilmaan melkeinpä viikottain... Meilläkin on täitä ollut muutaman kerran aiemmin, mutta joka kerta on päästy tosi helpolla eroon ja edellisestä tartunnasta ehti kulua yli vuosi.

   Nyt sitten kerkesi tilanne pahaksi ennen kuin huomattiin, ja näyttäisi sitten vaativan vähän enemmän työtä tämä. Aineet tosiaan ei ole ilmaisia, ajattelin hommata semmoisen sähköisen täikamman, jos sillä saisi kampaamiseen lisää tehokkuutta!

   Poista
  2. Sitten kun kierre on ohi, toivottavasti siihen ei mene koko lukukautta kuten meillä silloin, niin kannattaa panostaa ennaltaehkäisyyn. Apteekista saa Rauch merkkistä pajunkuorishamppoota jota voi käytellä vaikka kerran viikossa niille jotka selkeimmin tartuntoja haalii. Meillä tuntui ainakin auttavan koska tartunnat väheni selkeesti. Pullo oli aika kallis shampooksi, mutta aika riittoisa varsinkin kun käytti vain sillointällöin (jonka pitäisi siis riittää suojaamaan).

   Poista
 2. Hrrrr. Muistissa vielä 10 vuoden jälkeenkin. Saivareiden metsästystä suosittelen, eli niiden munien jahtaamista ja litistystä. Piitkä aika ei pelkkää kampaamista, vaan systemaattista siivu siivulta juurien tutkimista. Lisäksi koulusta kotiin tullessa kaikki vaatteet pesuun, pipot yms. pakkaseen aina vuorokaudeksi. Ja sitä saivareiden listimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, meidän nuorimmainen sai muutama vuosi sitten päiväkodista sen pelätyn kihomatotartunnan, ja niihin verrattuna nämä täit on ihan kivoja kavereita! :D

   Totta kai koko tämä rumba on kamalan ärsyttävää, mutta tulipahan nyt taas siivottua kunnolla ja yöunet oli makiat hyvin tuulettuneissa petivaatteissa! - Toivon silti että enää kolmatta kertaa ei ötököitä ala löytymään!

   Poista
 3. Voi ei!!! Toivottavasti räppi tehoaa:) Meille ei vielä onneksi ole koskaan kohdalle osunut. Olen jo monta vuotta suihkutellut lasten päähän sitä täi-estosuihketta, jota apteekista saa. En tiedä, onko sen ansiota vai vain hyvää tuuria...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota suihketta eilen katselinkin, mutta jätin vielä ostamatta... Voi olla että haen sitäkin varalta, tuskin siitä ainakaan haittaa on.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit