Joulusiivousta (ei ollut tarkoitus)

No vitsi että on hyvää!

Joulumieli on ollut eksyksissä tänä vuonna.  Se on ollut melkein yhtä harmaa ja vetinen kuin tylsä, tyhmä sää - turhauttava juttu tällaiselle ikitontulle, joka normaalisti innostuu joulusta jo lokakuussa!   Aloin ihan miettimään että missä vika kun ei fiilismittari värähtele niin kuin pitäisi.  Ja luulen, että löysin asiat joissa on menty pieleen. 

Ensinnäkin: tänä vuonna en ole touhunnut mitään kipeiden käsien takia. Niin, toiset kyllä sanoo että joulu ei tule tekemällä, mutta mää sanon, että kyllä se kuulkaa joillekin tulee justiinsa sillä tavalla.  Joku siivoaa, toinen väkertää kaikenlaista kivaa. Minä olen tuota jälkimmäistä lajia - mutta en tänä vuonna.  Ja siinä se ongelma sitten onkin.   

Toiseksi: joulu tulee myös syömällä.  Voi kyllä.  Joulusuklaat kuuluu korkata heti kun niitä on saatavilla, mutta mitä tein minä?  Ostin rasiat kaappiin  ja päätin olla koskematta niihin ennen joulua.  Väärin!   No okei, ei ole pakko ahmia övereitä joka päivä, mutta joulufiilikseen kuuluu kyllä nautiskelu.   

Niin että koska kädet ei taivu askarteluun päätin tehdä jouluisen kakun.  Pakko olla hyvä idea! Pohjaksi appelsiinipiparia, täytemassaan kermaa, vaniljarahkaa (piparirahka oli kaupasta loppu), lisää piparia ja pussi pätkistä.  Oijoi ja nami.  Aamulla päätin vielä että kakku tarvitsee glögikuorrutuksen, sellaisen sievän ja juhlavan. Googlasin montako liivatelehteä tarvitaan ja tein sellaisen. Hetken päästä kurkotin jääkaapista maitoa ja päätin  juhlistaa joulunodotusta vielä siivoamalla vähäsen.  

Oikein kauniisti hyytelöityy glögikuorrutus esimerkiksi kurkun päälle ja hyllynreunoihin.  Sitä vaan mietin, että miksei se viihtynyt siinä kakun päällä mihin minä olisin sen halunnut.   Mutta kuulkaa, pääsin vähän joulumieleen kiinni siinä kun Michael Bublé lauloi Ave Mariaa ja minä luutusin jääkaappia.  Että tuli se sittenkin siivoamalla, enpä olis arvannu.  Ja jahka saan keitettyä uuden satsin teetä,  pääsen testaamaan miten hyvää onkaan glögihuuhdeltu piparihyydykekakku.


PS: Tuo valo joka kakun ylle lankeaa, se tulee ikkunasta!  Taivaalla näkyy sinistä ja maassa on pikkasen lunta!   Tämä on joulun glögivahinkoihme ♥

Kommentit

  1. Minä olen haaveillut piparimuffinseista. Jollain kuorrutteella ja siihen päälle pieni pipari ja ehkä jouluisia koristerakeita pari. Tosin kahdelle on typerä jotenkin tehdä ja joulu ollaan muillamailla, hmm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparimuffinssit on hyviä myös, ja just tuollainen koristelu on tosi kivaa. Etenkin näin jouluna :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit