Joulukäpy


Joulukoristeluista kivoimpia on (melkein) kaikki. Tänään hoksasin, että meillähän on pihamaalla koristematskua sen kun vaan käy ottamassa talteen. Eipä ole sitä luntakaan niin on helppo keräillä!  Ne kuukauden takaiset räntäsateet tiputti männystä(kin) oksia sen verran että niistä riittää napsittavaksi koko joulukuulle, onneksi ollaan oltu niin laiskoja ettei ole niitä ehditty vielä hävittää.  

Nipsaisin yhden oksan maljakkoon ja käpyjäkin kävin keräämässä. Ajattelin askarrella jonkunlaisen simppelin köynnöksen... Tai jotain roikkuvaa. (Lapset tykkäisi tietysti tehdä tämmöisiä käpysiilejä!)  Toki menisivät ihan tuollaisenaan jossain lasitölkissä.  Katotaan jos keksinkin jotain tosi lennokasta! Oksista voisi tietysti kokeilla tehdä kranssin ulko-oveen.  Tai jonkun nipun...   Jotenkin ne nyt kannattaa hyödyntää kun on kuumin sesonki havusisustamisessa. 

No kyllä minä nyt vähän noille siileille lämpenin, harmi että mun käpyni on ihan väärää lajia. Sen sijaan tämmöisiin käpyhiutaleisiin nuo on just oikeita, tai sitten voisin dipata niitä maaliin koska se näyttää hauskalta eikä vaadi sorminäppäryyttä joka on edelleen vähän hukassa.   Tai sitten voin kokeilla vähän kaikenlaista, ei nimittäin lopu kävyt kesken ihan heti.   Eläköön joulukäpy! 

Kommentit

 1. Voi miten ihanan positivista kävyistä! Meillä(kin) nimittäin tippuu kahdesta isosta männystä käpyjä (ja neulasia) ihan kiitettävästi. Keräillään niitä ämpäritolkulla varsinkin ruohonleikkaus-kaudella... Männyn käpyihin en siksi osaa suhtautua kovin positiivisesti vaan koristeeksi olen noukkinut metsälenkeiltä kuusen käpyjä. Samanlaisen antipatian olen kehitellyt etanoihin. Ennen ravintolassa otin mieluusti alkupalaksi valkosipulietanoita tai etanoita aurajuustolla. Enää en etanoita syö. Kolme kesää ollaan käyty etanoiden kanssa taistelua meidän pihasta. Vihdoinkin olemme voitolla joten lautasellenikaan en niitä enää ihan mielelläni ota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla ainakaan ole mitään käpyjä vastaan, paitsi tuon yhden mantsurianmännyn käpysiä. Ne on isoja ja supertahmaisia, sellaiseen kun päänsä kopauttaa niin saa hieroa tovin sitä pihkaa pois. Ihmettelenkin aina pähkinähakin intoa niitä käpyjä kohtaan, sillä täytyy olla nokka teflonista!

   Etanat ei ole minunkaan suosiossa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit