Etelä-Amerikka
Etelä-Amerikka sijaitsee sohvalta katsoen koilisessa, ihan siinä anopinkielen takana entisessä mummunurkassa. Kartta tuli kuin tilauksesta, sillä tuo seinä on ollut vähän orpona: kyllästyin vanhoihin tauluihin mutten tiennyt oikein mitä laittaa tilalle.  Etelä-Amerikkahan siihen sopi ja toi kivasti vähän uudenlaista ilmettä olkkariin.

Parasta tässä on kaikki, mutta mainitaan nyt erikseen vaikkapa patina. Puu on kulunut kauniisti ja kartan värit on ihanasti kulahtaneet.  Ajantasaisuuden kanssa on vähän niin ja näin, ja täytyy tunnustaa, etten suoralta kädeltä muista onko mantereella nimetty valtioita uudelleen viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana...  Ainakin Afrikan kartassa, joka vielä vähän seilaa eri ilmansuunnissa, oli ihan rutosti historiaan (onneksi) jääneitä nimikkeitä.   Nomuttasiis tärkeintähän tässä nyt on se fiilis, ja että näyttää hienolta.   Sopii siihen kuvitteelliseen löytöretkeilijä/luonnontieteilijä profiiliin, jonka keksin tässä taannoin tämän hetkiseksi intoilun kohteekseni.

Jospa tästä menisi ja kuvittelisi itsensä löytöretkeilemään vaikka Karibialle, ulkona näyttää taas vaihteeksi tulevan lunta!

Kommentit

 1. Hieno ja hyvä koko... Itse ostin huutokaupasta pari viikkoa sitten vanhan koulukartan kooltaan n.3m*2m... No eihän se mihinkään mahtunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, sattuuhan sitä :) On varmasti kyllä komea kartta! Minäkin katselin niitä isompia, mutta ei meillä oikein ole tarpeeksi tilavia seiniä... Nämä vanhemmat oli minusta hienompiakin.

   Poista
 2. Karibia kuulostaa täällä viimassa aika hyvältä. Mulla olis muuten sellainen Niagaran putoukset-opetustaulu, jos haluat jatkaa tuota teemaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lämmitetty tänään kahta takkaa oikein kunnolla kun meikäläistä on vähän viluttanut...

   Niagaran putoukset kuulostaa aivan teemaan sopivilta, mutta ei mulla taida olla enää seinää jäljellä. Just pakkasin ison kasan tauluja pois odottamaan parempia aikoja.

   Poista
 3. Hieno on eli fiilis hyvä ja ne vanhat nimet on just kiinnostavia. Minä vein kummipojalle karttapallon, jossa oli Neuvostoliitto, Tsekkoslovakia ja Jugoslavia sekä Saksat erillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kiinnostavia, olen aina tykännyt historiasta, mutta tässä kohtaa huomasin, että Etelä-Amerikan lähihistoria ei ole kauhean tuttua.

   Ennen päästiin helpommalla, nykylapset joutuu opettelemaan paljon enemmän valtioiden nimiä :)

   Poista
 4. Varmaan siellä Etelä-Amerikassa on seinällä jollain sellainen Suomen kartta, jossa on vielä Karjala, mutta siis hieno ja patinoitunut kartta, eikä siinä mitään. Sittenhän on tasan, vaikka ei siellä Etelä-Amerikassa tietenkään ole mitään niin dramaattista tapahtunut, kuin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin hauska nähdä...

   Toivottavasti kommenttini valtioiden nimistä ei vaikuttanut väheksyvältä? Huomasin vain, että omalla kohdallani tieto Etelä-Amerikan vallankumouksista on kovin tarkentumatonta. Ei sillä, että pystyisin Afrikan historiastakaan kovin tarkasti puhumaan, mutta se hahmottuu mielessä ehkä vähän paremmin.

   Poista
 5. Oi, kartta on hieno ja kivan kokoinen! Itse löysin netin kautta myös jättikokoisen Pohjois-Amerikan kartan..sydän pamppaen rullasin sitä alas pitkin n. 2,5 metrin seinää. Nippanappa riitti seinä :)

  bohcosmod.blogspot.fi

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit