Punasta lankaa


Huomio huomio! Tärkeä vinkki kaikille teille, jotka kilkuttelette illat pitkät kutimien kanssa:  mikäli homma ei suju, vaihda lankaa.  Vika ei todel-lakaan ole teissä, vika on väärän värisessä langassa.  Meikäläinenkin joutui purkamaan kaulahuivinalun seittemän (7) kertaa ennen kuin tajusin hakea kaupasta toisen sävyistä punaista nallea.  Kirkkaan punainen lanka teki jatkuvasti joko ylimääräisiä silmukoita tai kadotti niitä kokonaan, niin että kuvio meni keturalleen vaikka kuinka yritti pysyä perässä.  Viininpunaisella langalla homma lähti luistamaan heti ilman nikotteluja.  Huivi venyy suunnilleen kerän verran viikossa, niskat antaa kutoa vain pätkän kerrallaan.   Virheitä oon tehnyt just sen verran sopivasti, ettei huivia voi antaa lahjaksi, vaan pidän sen itte.  Melko ovelaa, eikös?

On sellainen olo, että viininpunainen lohtuhuivi tulee tarpeeseen.   Huikean kauniista syksystä huolimatta elämässä on nimittäin pari vakituista epävarmuustekijää, jotka alkoi jurppimaan tässä yksi päivä. Ihan tasan maanantai-iltana siinä seittemän maissa, jos haluatte tietää.  Jurppiminen ilmenee lievänä alakulona ja mielialan väsymisenä.  Sellaista se epävarmuus teettää.  Olis aika luksusta olla varma. Tietää esimerkiksi,  että on töitä, että kaikki järjestyy.  Että voisi olla elämättä puolen vuoden pätkissä, edetä vaan  virran mukana ilman, että tarvisi miettiä jatkuuko tämä vai muuttuuko. 

Tarttis, niinku, viininpunasta lankaa varmaan.

Kommentit

 1. Älähän Tiina murehdi! Asioilla on tapana järjestyä ja tekevälle töitä riittää. Viisaita sananlaskuja molemmat ja niin paikkaansapitäviä :)

  VastaaPoista
 2. Satu, no näinhän se on, omakohtaisesti olen useammin kuin kerran päässyt ne todeksi toteamaan :)

  Nyt on vaan ollut kummallisen epävireinen viikko, mutta onneksi olo alkaa jo parantua!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa niin tutulta! Ei voi kun kanssa toivoa että asioilla on tapana järjestyä.. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kuva ja ihana teksti - sinulla sitten on sana hallussa :) ! Tuo epävarmuus ei ole ihanaa. Se on täälläkin tuttu vieras, erityisesti miehen töiden osalta. Taas on soppari katkolla 6n päivän päästä eikä mitään tietoa jatkosta .... ei voi muuta kuin pistää kädet kyynärpäitä myöten ristiin ja ajatella että elämä kantaa :).

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit