RuskaturistiMessureissulta tarttui kirjojen lisäksi mukaan myös matkamuistoja.  Voin kertoa, että ruska täällä Pohjois-Pohjanmaalla ohitettiin aika vaatimattomasti. Kelit kyllä suosivat ja auringonpaistetta riitti, mutta puiden lehdet tipahtivat vähän liian nopeasti ja vähän liian vaatimattoman värisinä, että olisi oikein jaksanut asiaa hehkuttaa.  Mutta ei hätää, kirjamessut osuivat keskelle kauneinta urbaania ruska-aikaa Helsingissä.  Näpsin muina ruskaturisteina kännykuvia ihanan keltaisista vaahteroista ja kahlasin kävelyteiden reunamille kasaantuneissa  lehdissä silläkin uhalla, että osuisin koirankakkaan (en osunut).   Ihastelin hevoskastanjan valtavia hienon värisiä lehtiä ja etsin maasta vielä ehjiä piikkikuoria ja tammen alta terhoja, jotka eivät näillä leveysasteilla jaksa kehittyä laisinkaan.

Matkalaukut olivat jo tupaten täynnä kirjoja ja muuta kampetta, mutta vielä mahtui kourallinen pähkylöitä ja yksi sormet ristissä vaatteiden päälle hellästi aseteltu hevoskastanjan lehti.  Sen kunto piti tarkistaa kotona ensimmäisenä.  

Ehjä oli.

Onnistunut reissu.

Kommentit

 1. Täällä meidänkin suunnallamme on ollut ruska tänä vuonna hyvin vaatimaton. Ehdin jo lupailla tyttärelle, että sitten syksyllä kerätään punaisia vaahteranlehtiä ja tehdään niistä kransseja, mutta mitään punaisia vaahteranlehtiä ei sitten koskaan tullut, kuten aikaisempina vuosina. Sen sijaan kun kävin ystävättären luona Helsingissä havaitsin saman kuin sinä: siellä ruska oli mitä kukkeimmillaan ja puut niin kauniita kuin olla ja voi. No, ehkä ensi vuonna sitten taas punertavat lehdet taas siellä sekä täällä :D. Ihania kestävän kehityksen tuliaisia, muuten :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli lapset heti harmissaan ettei päässeet Pasilaan keräämään hienoja lehtiä :D

   No, ehkä sitten ensi vuonna valloitetaan kirjamessut ja pääkaupungin ruska koko perheen voimin...

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit