Kuin pyörällä ajais

 Ompeluonnistumisen innoittamana pidettiin fäshönshuutti pihlajassa.

Minulla ja saumurilla meni sukset ristiin muutama vuosi sitten.  Se lakkasi tekemästä kunnon tikkiä ja tuotti pelkästään irvisteleviä saumoja.  Ei auttanut huolto eikä omat säätämisyritykset, joten kone joutui komeron pohjalle.  

Tänään se oli pakko kaivaa esiin kun sain äidiltä ja siskolta eilen tuliaisia Seinäjoen käsityömessuilta.  Toki äiskän saumuria olisi saanut lainata, mutta se on semmonen vähän pelottava teollisuusmallinen masiina, joten päätin antaa omalle singerille vielä mahdollisuuden.  Kaivoin koneen ja ohjekirjan kaapista, viritin terät asentoon ja langoitin oikein ajatuksen kanssa.  Ja kas, sehän saumasi niin kuin ei mitään ongelmaa olis ikinä ollutkaan.  Melko mystistä, mutta mahtavaa! 

Kun saumuri oli todettu toimintakykyiseksi, piti seuraavaksi päästä yli ehjän kankaan syndroomasta.  Se on se, kun pöydällä on jotain niin nättiä ettei sitä raaski lähteä silpomaan.  Etenkin kun edellisestä ompeluhetkestä on mennyt tovi, ja on vähän aika paljon epävarma onnistumismahdollisuuksistaan.  Vaikka ompelija on meikäläisen ensimmäinen ammatti, niin kangasta piti tovi tuijotella ennen kuin uskalsin tarttua saksiin.  

Tosi nainen ei tietenkään malta tehdä kaavoja, joten otin malliksi kaapista raglanhihaisen mekkosen, ja pistin leikaten.  Hyvä tuli.  Ja mikä mieletön fiilis siitä, että vielä oli aika lailla jyvällä tästä ompeluhommasta.  Muuta moitittavaa ei löydy kuin se, että pikkasen kauluskaitale kiertää, mutta ei me semmosiin takerruta.  Tyttö tykkäsi, ja itse olin ihan fiiliksissä tekemisestä, se on se tärkein seikka näissä käsityöhommeleissa.. 

Sekin on kyllä hienoa, että nyt kun saumuri toimii, mulla on vihdoin syy hommata enemmänkin kivoja neuloksia. Etenkin nuo Paapiin  kankaat on houkutelleet, mutta jääneet tilaamatta tämän kolmevuotisen koneen ja käyttäjän traagisen välirikon aikana. Jos ei Anniinan kankaat ole ennestään tuttuja, niin kehotan klikkaamaan oitis sivustolle.  Olen fanittanut tämän naisen huikeaa matkaa aivan alusta asti ja ihan mielettömän iloinen aina kun kuulen uusista kujeista! 

Mulla olis vielä pätkä keltaista kiikkuvaa Siiriä, ja samaa myös harmaana... Ja sitten vielä se ninjaprinsessakangas, josta tulee ehkä pähein pyjama ikinä. Että surauttelu jatkukoon!
Mukavaa sunnuntaita!

Kommentit

 1. Jee, ompelu on kivaa silloin kun se sujuu! Mulla on tuosta samasta kankaasta tunika, persikan värisenä ja pitkillä mustilla resoreilla, tuovat kivasti särmää. Paapiin jutut on kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivakivakiva! :)
   Onneksi sujui tämä eka ompelu, niin jäi semmoinen mukava nälkä päälle!
   Pari pipoa surautin, mutta sitten meni pikkasen pieleen joogapöksyjen kanssa kun kangasta olikin vähän naftisti, ja
   se homma siirtyi toiseen päivään.

   Poista
 2. Kaunis paita. Mulla on ihan samoja kokemuksia omasta saumurista, joka makasi kaapin pohjalla kauan, kunnes yhtenä kesäpäivänä korjasin sen. Mahtava fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummia nuo tekniset laitteet... Tuollekin Singerille olen samat operaatiot kokeillut lukemattomia kertoja, tällä kertaa se vaan sitten päätti että joo, kiitos, nyt alan toimia. Mutta kiva että alkoi, ja ihan kiva etten ollut jo nakannut koko konetta menemään niin kuin jossain välissä meinasin!

   Poista
 3. Tulipas kaunis. :) Mulla on myös olleet sukset rstissä omeplukoneiden kanssa jokusen vuoden. Olen yrittänyt selittää itselleni, että voisi jo vähitellen yrittää oikoa nitä ristejä, kun oikeasti tekisi mieli ommella ja kankaitakin olisi... Mut ei. Ei vain saa aikaiseksi. Mut hienoa, että sä sait!!!! Ja juu, Paapiin kankaat ovat ihania. Etenkin just tuo kangas. Ja mä olen myös seurannut yrityksen kehittymistä ilolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on vähän tylsä vaihe, ettei oikein saa aikaiseksi. Sitten jos vähän väkisin kokeilee ja meneekin pieleen, niin menee maku pitkäksi aikaa. Mutta kuule, kyllä se varmaan sullekin takaisin tulee! Itselläkin tosiaan vuosien väli vaatteiden tekemisessä, voi sanoa ihan rehellisesti, että pikkasen ruosteessa on :D

   Jee Paapiille!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit