Keväthommia

 Kaksi aurinkoista päivää peräkkäin, ihan pihalla.

Parasta keväässä on kaiken muun lisäksi pihahommat.  Se, että saa laittaa jalkaan aivan liian isot housut ja aivan liian kuluneet kengät, pistää käteen tuliterät hanskat ja sitten tehdä jotain missä ei tarvita tarkkoja mittoja tai erikoisempaa keskittymistä. Välittämättä siitä tuleeko sotkua vai ei.

Ollaan tässä pari päivää vietetty onnellista, aurinkoista kevätaikaa oksasilppurin kanssa. Jyrsittävää oli syysmyrskyssä kaatuneen suuren vanhan tuomen verran, eli noin miljoona oksaa, ja niistä viimeinen meni silppurin läpi tuossa pari tuntia sitten. Rousk rousk sanoi silppuri ja oi miten ihanaa sanoin minä kun levittelin katetta leikkimökin ympärille alueelle joka on ollut ihan hankala.  Siinä ei ole kasvanut mikään paitsi satunaiset rikkaruohot ja sitkeät angervopusikon versot.  Sisäinen alantitchmarshini ei ollut tilanteeseen lainkaan tyytyväinen.  

Mutta nyt on nättiä ja siistiä, ja työ saatiin tehtyä kirjaimellisesti hyvän sään aikana.  Huomenna katselen ikkunasta miltä nätti katekerros näyttää vesisateessa (Tai räntäsateessa, hyh!) Ja sitten etsin netistä jonkun Titchmarsh -sisältöisen puutarhaohjelman, ehkä, ja nautin sen teekuposen kanssa. Naureskelen ehkä jos se kaivaa viipaleen nurmikkoa ylös ja asettaa sen takaisin eri kulmassa koska siten ruohot kasvavat parempaan suuntaan.  

PS: Muitakin ilahduttavia pihan parannustoimia on tehty: meillä kävi romunkerääjä joka vei mennessään kasvimaan vierestä yhden auton.  Mahtuu raparperikin taas kasvamaan.


Siinä  sitä katetta komeilee ♥

Kommentit

Suositut tekstit