Kaikenkokoisten työhuone


Uuden vanhan radion asettuminen olkkariin siirsi ison työpöytäni   leikkihuoneeseen.  Ihan hyvin tämä tänne istuu, mutta pientä säätöä pitäisi tietysti tehdä, että saataisiin homma toimimaan.   Säätöä tarvitaan senkin takia, että lasten leikit on vähän vaihtuneet ja osa leluista joutaa varastoon tai mummulaan.  Juuri nyt kuuminta hottia on leikkiä Masterchefiä tai Batmania.   Sitten on pikkulegot, ai vitsi ne on mahtavia.  Ne vaan on vähän hankalasti yhdessä isossa sangossa, ja sitten niitä tärkeimpiä legojuttuja ja -hahmoja on siellä täällä "erityissäilössä".  Eikä unohdeta askarteluja, kaikenmaailman silppua ja teippiä on lattialla tasaisena mattona. Askartelulle pitäisi järjestää oma selkeä tila, mutta ajattelin aloittaa lelujen säilytyksestä.   Tätä on tullut pyöriteltyä päässä jo jonkin aikaa, joten kun Lekmeriltä pyydettiin kirjoittamaan säilytysratkaisuistamme, suostuin heti.

Lekmerin sivuilta löytyy monenlaista laatikkoa, rasiaa ja purnukkaa erilaisille aarteille, mutta minä iskin silmäni noihin tanskalaisen Waterquestin tuotteisiin.  Tosi makean näköisiä, ja näen kyllä heti miten siistiltä näyttäisi kolme lehtitelinettä tuossa työpöydän vieressä sinisellä seinällä...  Ja sitten olemassa olevaan valkoiseen leluhyllykköön voisi hommata eri kokoisia peltilaatikoita niille legoille ja muille, niin että kaikki saisi näppärästi lajiteltua.  Kokemuksesta tiedän, että laatikoiden pitää olla kannettomia, meillä on kaikilla sellainen geeni joka torjuu liian monimutkaiset liikeradat mikäli se liittyy etäisestikään järjestyksen pitoon.  Jos kaman saa heittää esteettömään laatikkoon, on mahiksia että se menee laatikkoon.  Jos laatikossa on kansi tai se sijaitsee kaapissa, kama viettää vapaata elämää pitkin lattioita.

Haluaisin mustat lehtitelineet ja mustat peltilaatikot, koska pähkäilen, että pian - eli kymmenen vuoden sisällä - lapset on teinejä ja silloin musta on tosi in.  Eikö niin? (Oikeasti haluan kyllä mustat laatikot, koska mulla on meneillään joku musta kausi enkä osaa olla haalimatta ympärilleni kaikkea mustaa.  On tulossa musta sohvakin olkkariin.  Ehkä mulla on uusiutunut teini-ikä?)

Taidan jättää  laatikkoasian vielä hautuman, mutta lapsille lupasin tilata ihan mitä mieli tekee (ovelasti jätin kertomatta, että sieltä sivustolta löytyy lelujakin).  Tällaiset siis napsahtaa tilauskoriin:


Kommentit

 1. Ai hitsi. On siinä hyviä värejäkin (mustahan ei ole väri).

  VastaaPoista
 2. Haha, onpas! ;)

  Nuo värit on kyllä tosi kivoja, mutta sävyltään vähän vääriä näiden sinisten seinien kanssa. menis puuroksi. Paitsi keltainen, mutta sini-kelta -yhdistelmä tuo liikaa mieleen ruotsin lipun :)

  VastaaPoista
 3. Upeita! Taidan tarvita itse tuollaisia työilon lisäämiseen. Meidän Lego-insinöörin kymmenistä legopakkauksista tulleet palikat on lajiteltu värin mukaan kahteen Helmer-laatikostoon. Toimii meillä hyvin ja tilaa tuntuu olevan edelleen (tarkennukseksi jos jotain kiinnostaa meillä hyväksi havaittu jako: *mustat+omassa pikkulaatikossa läpinäkyvät eli valot yms, *harmaat+omassa pikkulaatikossaan vihreät ja ruskeat, *valkoiset, *keltaiset, *punaiset ja oranssit, *siniset. *Autojen pyörät ja tuulilasit, *ukkelit ja niiden tarvikkeet, *ohjeet, *alustat, *sekalaiset eli pikasiivouksessa lajittelematta jääneet, *Technic-osat. Hero-factoryt tosin ovat ihan erillään omassa purkissaan.)

  VastaaPoista
 4. M-K, oh, ihailtavaa järjestelmällisyyttä! Mutta varmasti toimii :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit