Wut??
Asioita, joita on vaikea selittää:

1.  Moppikanin kesätukka: niin söpö, ettei voi edes käsittää.  Kosketusta tavallisesti kavahtava jäniskin vaikutti käsittelyn jälkeen tyytyväiseltä, joskin hieman hämmentyneeltä.

2.  Sähkölaskut.   Jumankauta, arviosähkölaskut, voimasanan voimasana.  Syksyllä tulleessa tasauslaskussa luki että palautetaan 740€, eilen tulleessa luki että maksakaas yks ylimääräinen tonni hei.   EI VAAN JAKSA TAJUTA.  Että puolessa vuodessa parin tonnin heitto.  Varsinkaan kun taloon ei ole hankittu yhtään uutta sähkölaitetta, ja syksyllä vielä asennettiin ne uudet ikkunatkin joiden oli tarkoitus vähän niinku vähentää sitä hemmetin sähkönkulutusta.  Arvon sähköntoimittaja tulee saamaan huomenna pikkuisen hämmentyneen puhelinsoiton.  Ajattelin myös kysyä, josko pääsisin laitokselle töihin, laskemaan ihmisille arvioita, kun luulen että mun lyhyestä matikasta kirjoitettu B taitaisi riittää kyllä siihen hommaan. 

Edelliseen postaukseen viitaten voidaan  todeta, että  on tuo ajoitus aika kohillaan.  Tili tuli tili meni ja kiva tietää, että niin käy myös ens kuussa. 

3.  Lemmikit laskee verenpainetta.  Pitää muuten paikkansa.  Onneksi meillä on niitä viis!


*****

Things that are hard to explain:

1. A bunny with a summer hairdo: too cute to comprehend.  Even the rabbit, who normally isn't too keen on being touched let alone brushed, seems happy.   Happy and confused.

2. Electric bills.  Bloody estimated electric bills, more expletives.  Last fall we got a bill that said "here's 740€ back to you, sorry for charging too much", and then, yesterday we got a new bill and they want us to pay an extra thousand euros to them.  Because they've estimated our electric consumption wrong.  I JUST CANNOT BEGIN TO GET THIS.  Close to two thousand euros difference in just six months time, and we haven't gotten any new appliances, plus we installed new windows last fall.  Windows that we thought would reduce the bills even more. 
Our electric company is so getting a confused phone call tomorrow.  While I'm at it, I thought I'd ask if I could get a job there, counting the estimates for other customers.  Seems like my poor math skills would be more than adequate.

Props for the timing, though.  Money comes and goes, and it's so nice to know all the money will be gone on my next pay day, too.

3. Pets lower your blood pressure.  True.  Good thing we've got five of them!


Kommentit

 1. No huh! Ei luulisi kyllä noin paljon laskussa heittoa olevan, toivottavasti siellä on vain erhe papereissa... Meillä on samannäköinen otus. Tai kuvasta päätellen hippusen isompaa sorttia. Ilman ajoittaista trimmausta ei kyllä tiedä kumpi pää kyseessä! :D

  VastaaPoista
 2. Ai sinä olet nykyään kuplassa, kiva. Tuo kesätukka on niin mainio!
  Ja arviossähkölaskut olivat tosiaan riivattuja, onneksi meillä ei enää ole niitä.

  VastaaPoista
 3. Ihana pupu, nauratti niin paljon nuo kuvat! Mut sähkölaskut ei paljon naurata täälläkään, sydänkurkussa saapi tasauksia odotella... Etäluettavat mittarit tulee kai parin vuoden sisällä kaikille!

  VastaaPoista
 4. J, no huh tosiaan, ja asiaa pitää pyöritellä omassa päässä vielä huomiseen, perjantaina sähköfirma oli kiinni.

  (Lienevät laskeneet sähkönkulutuksen uudelleen kesäajan mukaan, kun se edellinen tasauslasku tuli sopivasti kesän jälkeen ... muuta ei keksitty syyksi.)

  Tuo jänis pienei puoleen parturoinnin jälkeen, ihan hillitön se karvamäärä mitä lähti pois, mutta on varmasti mukavampi nyt loikkia :)

  Kirjailijatar, hei pitkästä aikaa, kiva kun tulit :) Poikakin leikkasi kesätotsatukan tässä yksi päivä, aika söpö tuli siitäkin...

  SuperSanna, no niin on, tuo ilme on niin hölmistynyt :D

  Ajateltiin tiedustella noista etäluettavista, ja myös siitä mitä kustantaisi sellainen talon tutkiminen. Voisi tarkistaa kuitenkin onko jossain sähkövuotoja tai jotain muuta salaperäistä...

  VastaaPoista
 5. Arviosähkölaskut on todellakin saatanasta. Itse ratkaistiin edellisessä kodissa ongelma (ennen etälukumittarien aikaa) niin, että ilmoitettiin netin välityksellä todelliset kulutuslukemat sähköntoimittajalle (parempi pienempi kuukausittainen kirpaisu kuin tasausslaagi kerran vuodessa...). Ota selvää, onnistuisiko teilläkin?

  VastaaPoista
 6. Tea, näin on. Mutta onneksi tännekin saadaan ne etäluettavat loppuvuodesta, siihen asti pärjäillään... Etenkin kun tuo tasauslasku saatiin siis repiä :)

  VastaaPoista
 7. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIKKKKKKMelkeen pyörryin tosta kuvasta. Tuu kjyyt!
  Näyttää ihan lelupupulta. Ja toi kysyvä katse!!!
  Tossa alakuvassa se kyllä vähän vielä ujostelee uutta kesätukkaa... ;D

  Sinne vaan sähköjänikseks laskeskelemaan, tai ehkä arpomaan kelle lähetetään jättipotti! Toisaalta hirmukiva että ne siellä laitoksella päättää teidän kesätilipussin käytöstä. Ei tartte kinastella minne mennään tänään. Halpoja hupeja hela suvi.
  Tarttisko ne muut neljäkin saksikäsieetvarttia?

  VastaaPoista
 8. Täällä tuli hyvä mieli. Kirjoitat mukavan elävästi ja kaikki on niin kaunista, jopa kynitty pupu :) Taidan jäädä lukemaan.

  Sympatiat sähkölaskuista. Meillä samanlaista päänvaivaa tulee vedestä, josta omistava yhtiö laskuttaa aivan kamalasti. Kulutusta vähentämällä, mm. pihaa ei ole omaan laskuun kasteltu, olemme nostaneet vuoden kulutuksen kaksinkertaiseksi... Vai?!? Odotan innolla vanhaa taloa ja pienempiä vesilaskuja... Ja isompia sähkölaskuja, kaiketi. :/

  Onneksi on lemmikit :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit