Tupakointi aiheuttaa

Emma se tässä vaan ihmettelee, että mihin se isäntä oikein katosi.

Mies polttaa.

Eilenkin se poltti.  On ollut puhetta, että josko ei enää polttaisi ja myöhemmin on ollut puhetta samasta aiheesta ja ihan vastikäänkin on asia noussut pinnalle.  Asia on työn alla. Näin vaimon silmin nähtynä tällä hetkellä taktiikkana näyttää olevan vahingossa lopettaminen.  Siis että polttaa, mutta jättää mahdollisuuden sille, että jonain päivänä herää eikä vahingossa muistakaan enää polttaa. 

Tupakointi aiheuttaa kaikenlaista, kuten kaikki tietävät.  Jo toissavuosikymmenellä silloin parivuotias pikkuveljeni huuteli auton ikkunasta kaupan pihalla eräälle sedälle, että "EI KANNATA POLTTAA, KUN VOI MENNÄ SAVU KEUHKOON!"  Kyllä se setä siltikin poltti, vaikka melko varmasti savua meni sinne keuhkoon.  Olen ymmärtänyt, että tämä on ikäänkuin tupakoinnin tarkoitus. Vähän outoa koko homma kun oikein miettii.

Paitsi mustuvia savukeuhkoja ja nikotiinin kyllästämiä sormenpäitä, tupakointi voi aiheuttaa mm. sen, että vaimo suorittaa budjettilaskelmia, ja ilmoittaa, että nyt pitäisi lopettaa se tupakointi tai on pakko lopettaa syöminen. (Myös olisi kiva, jos et kuolisi keuhkosyöpään).  Tämmöinen on kiusallista sekä tupakoitsijalle, että vaimolle.  Ensimmäiselle siksi, että se on ärsyttävää, ja vaimolle siksi, että tämmöinen toiminta voidaan tulkita nalkutukseksi.  No, ei haittaa.  Seuraaaksi voin siirtää nalkutukseni pohdintani piirakkakaaviomuotoon tai tehdä powerpointesityksen. Bring it on.

Jos tupakointia on harjoitellut tarpeeksi pitkään, se tarttuu lihasmuistiin.  Silloin käsi menee askille automaattisesti aina kun astuu ovesta ulos.  Tai autosta ulos, kaupasta ulos tai jos pitää laittaa tiskit,  jolloin täytyy tietenkin ensin mennä ulos ja polttaa tupakka.  Tällä kaavalla maidonhakureissu käy aika raskaasti terveyden päälle jos polttaa tupakan ensin portailla, sitten kaupan pihalla, uudestaan kun tulee ulos kaupasta ja sitten ehkä vielä kotipihalla. KÖHKÖH.

Jos yhdistää lihasmuistitupakointiin räkätautisen taaperon aiheuttaman muutaman huonosti nukutun yön, voi aiheutua tavallaan hauskojakin asioitia. Näin kävi eilen, kun keitellessäni taaperolle perunaa huomasin ulkona jotain kummallista.

Siellä pihlajan alla seisoskeli vähän kummastuneen oloisena meidän Emma.  Katseemme kohtasivat ja hän telepaattisesti tiedusteli josko osaisin sanoa missä isäntä piileksii.

Mies oli vienyt koiran tovi aiemmin pissalle, polttanut samalla tupakan ja kääntynyt sitten takaisin sisälle.  Lihasmuistista, you know.  Ja sitten kun oli se väsymyskin, ei jaksanut muistaa, että koirakin oli mukana. Lihasmuisti oli lähimuistia vahvempi.

Tässä tapauksessa lihasmuistitupakointi aiheutti koiralle pienen trauman, minkä seurauksena se tunsi sisälle päästyään yhtäaikaa suurta helpotusta ja tarvetta osoittaa mieltään. Niinpä se kävi häntä heiluen oksentamassa juuri syödyn aterian isännän eteen matolle. (Aina matolle, ei koskaan maton viereen).

Siitäs sai, mokoma tervakeuhko.

Kommentit

 1. Onneksi meillä mies on päässyt pahasta tavasta eroon....ja minäkin.
  Mikä siinä onkin, että koiran pitää aina oksentaa maatolle...vaikka matotonta lattiaa olisi valittavana..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon teille! Ehkäpä tuo mieskin vielä jonain päivänä...
   Joo, meilläkin on alakerrassa enemmän paljasta lattiaa kuin mattoja, ja silti...

   Poista
 2. Naurattaa niin, että itkettää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vähän sama, paitsi että tietysti välillä myös kiukuttaa koko tupakkiralli :D

   Onneksi lapset ja koirat osaa antaa ihan eri lailla suoraa palautetta, jospa se menis perille!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit