Pahvilaatikot on ♥Tykkään pahvilaatikoista. Koittakaapa keksiä monipuolisempi lelu tai joku kaupan väkkärä, joka tarjoaisi mielikuvitukselle edes murto-osaa siitä tilasta minkä pahvilaatikko suo.  Ei onnistu.  Koska pahvilaatikko on aina paras. 

Pahvilaatikoista on meillä tehty ainakin
- taloja
- se leipomo
- raketteja
- laivoja
- autoja
- telkkareita
- sänkyjä
- ihan vaan silppua

Ainoa asia, joka voittaa pahvilaatikon on iso pahvilaatikko.  Jos ostaa pesukoneen,  saa kaupan päälle Hagridin mökin ja jos ostaa kuivausrummunkin saa vielä nukketeatterin! Kodinkoneliikkeet hyödyntää tätä seikkaa ihan liian vähän mainonnassa jos minulta kysytään. Että pistäkääs korvan taakse, gigantit ja muut.

Niin että en yllättynyt kun luin nuorimmaisen joulupukille kirjoittamaa kirjettä.  Se on vielä vähän kesken, kuulemma, mutta ensimmäisenä listalla lukee  pahvilaatikoita.  Alan metsästämään.  Haluan oikein ison pahvilaatikon, jonka sisään laitan vähän pienemmän, ja sen sisään vähän pienemmän ja taas pienemmän...  Tämän vuoden joululahjahitti: pahvilaatikkomaatuska! 


PS: Koulun tiimoilta käytiin Timpan kanssa päiväkodissa, ja lapset jaksoi heitellä käpyjä nälkäisen merihirviön kitaan vaikka kuinka.  Tietenkin.  Koska pahvilaatikko on hyvä leikkikaveri!


Kommentit

 1. Nyt osui kyllä niin naulan kantaan tämä kirjoitus. Me saimme tulostimen mukana kotiimme suuren pahvilaatikon ja siitä rakennettiin kaksivuotiaalle maja, jota hän itse sinnikkäästi kutsuu majakaksi. Olen yrittänyt sanoa, ettei se ole aivan sama asia. Yhdessä tätä "majakkaa" pihalla maalailtiin koko perheen voimin ja nyt siinä on ikkunanpuitteet ja kaikki. Eläköön pahvilaatikoiden uudet elämät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Oho, mitähän painoin kun poistin oman kommentin... Noh, sitä vaan olin sanomassa, että kuulostaa tosi hienolta majakalta, ja tollainen on lapselle aika tärkeäkin oma juttu, kun siihen on saanut apua koko porukalta :)

   Poista
 2. Pahvilaatikkomaatuska! Nyt on kyllä asiain ytimessä hän. Loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaat ideat on ilmaisia :D
   Täytyykin käydä tänään kaupalla tilaamassa vähän pahvilaatikoita...

   Poista
 3. Juuri esikoinen tuossa muistutti, että hänelle pitää rakentaa oma, iso pahvilaatikkolaiva, jossa hän voi sitten syödä oikeaa keittoa. Juuri, kuten Onni-poika kirjassa Onni-pojan kierrätyskirja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä ehdottomasti pitää! Pahvilaatikkorakennelmissa kivaa on vielä se, että niitä voi jatkojalostaa ja koristella melkein loputtomiin, eikä haittaa vaikka omassa pahvimajassa tai laivassa piirtelee vähän seinille. Sehän on itseasiassa ihan toivottavaa :)

   Poista
 4. Voi ihana Timppa! Kyllä meidänkin pojat tarvitsevat oman Timppansa! Pitääkin äkkiä pelastaa se pahvinkeräykseen matkalla oleva boksi.

  VastaaPoista
 5. Ai niin, kun me hankittiin ulkosohva viime vuoden kesänä, tuli se ihan valtaisassa pahvilaatikossa. Esikoinen teki siitä kesämökkinsä ja vietti monta rattoisaa hetkeä sitä koristellen. Mutta kun se oli niin valtaisa, piti se jättää terassille, vaikkakin lipan alle. Sitten tuli jonkin sortin isompi kesämyrsky ja kasteli laatikon. Ihan itseänikin kouraisi se lapsen pettymys, kun hieno mökki oli pilalla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit