Suunnitelmallisuudesta

Kaavio esittää eron ajatustason ja käytännön välillä.

En ole koskaan tehnyt suunnitelmaa joka alkaisi pisteestä aa ja johtaisi johonkin pisteeseen öö kymmenen vuotta myöhemmin. Tiedättekö, siis semmoisia pitkän linjan plänejä. Suunnittelen pala kerrallaan, miten nyt asioita ja tilanteita vastaan tulee.

Toisinaan yritän vähän enemmän, niin kuin nyt vaikka keväällä 2015.  Muistatteko, se oli tässä ihan äskettäin? Keväällä 2015 pohdin paljon sitä mitä minusta tulee isona.  Päätin että nyt, Tiina, nyt on tehtävä suunnitelma.  Okei.  Opiskelemaan? Selvä.  Sitten uusi ura alkuun?  No selvä.  

Päätöksistä sain virtaa suorittaa semmoisia vähäpätöisempiä elämänjärjestelyitä kuten vintin siivous ja kirppispöydän varaaminen.  Vuosikausia säilötyt vauvanvaatteet (ne mitä ei oltu annettu eteenpäin), pitämättä jääneet trendihankinnat (paljettijakku - ah, syksy 2014) ja lukematta jääneet sisustuskirjat (onneksi on pinterest) -  kaikille lähtöpassit ja pois täyttämästä meidän nurkkia.

Noin. Tehty. 

Sitten pääsykokeet.  Kävin ja innostuin loistavasta tulevaisuudestani ihan mahottomasti.  Siistii, opiskelemaan! Vähänkö vedän täysillä!   - Siis jos pääsen sisään.  Tunsin miten tehokkuus kasvoi sisälläni niin että olin ratketa.  Täältä pesee.  Intoilin asiasta kotona, facessa ja puhelimessa. 

Seuraavana aamuna huomasin, että jotain puuttui, ja kolmea minuuttia myöhemmin huomasin, että olin saanut tilalle jotain muuta.  Ihan yllättäen.  Kiipesin yläkertaan ja näytin miehelle tikkua jossa luki että raskaana - gravid.  Hymyiltiin hölmösti, halittiin ja sitten vähän myöhemmin menin paniikkiin.  Koska tässähän piti opiskella täysillä, tehdä töitä, panostaa tulevaisuuteen.  Suunnitelma, Tiina, se suunnitelma! A-pu-a.

Paniikki ei ollut aivan pieni, mutta se meni onneksi ohi. Iltavuorosta tullessaan mies pyysi ajelulle auringonlaskua katsomaan ja siinä maantiellä tajuttiin, että meille tulee vauva. Hymyiltiin hölmösti vähän lisää.

Että se siitä suunnittelusta.

Pääsin kyllä kouluun.

Mutta kukaan ei ostanut sitä paljettijakkua.

Sen sijaan ne vauvanvaatteet kelpasi melkein kaikki!

Kommentit

 1. Oi vitsit, onneaonnea! Kylläpä sulle nyt tapahtuu. :) Mutta noinhan se elämä menee ja ehkä hyväkin niin. Olisi hirveän tylsää mennä suoraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No niin tapahtuu, meinaa ihan pää olla pyörällä :)
   Mutta positiivisiahan kaikki nämä, en valita!

   Poista
 2. NO HUPSISTA! Mutta mä oon satavarma, että ei ne mutkat siinä matkalla niin haittaa, koska se matka, sehän se oli tärkein.

  Onnea koulusta, onnea vauvasta! Mitä ihania uusia alkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hupsista ja tuhat huutomerkkiä oli suunnilleen oma ensireaktio :D
   Yllätyksethän on hauskoja! Tai ainakin hauskat yllätykset on...

   Tämä on ollut sangen alkuisa kevät ja alkukesä!

   Poista
 3. Mä oon maailman onnettomin kommentoija, vaikka aina nää sun jutut luen hykerrellen. Nyt päätin terästäytyä ja onnitella, kaikesta!! Siis onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma ittellä, ei se mittään :)

   Mutta kiva kun nyt kommentoit, kiitos!

   Poista
 4. Vaan joskus on maisemat kauniimmat noilla mutkaisilla reiteillä! Liityn onnittelijoiden joukkoon: Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin, ja olenkin vähän semmoinen maisemia ihaileva tyyppi enemmän kuin uraputkityyppi, joten passaa sitten näinkin! :)

   Kiitos!

   Poista
 5. Ihania uutisia, onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 6. Emma ei olekaan sitten talon ainoa vauva. Voi juku mitä kaikkia juttuja! Tuleekohan siitä kukkapartainen vauva? Ja aattele kaikki ne nimivaihtoehdot, joista ei tullut koiralle nimeä voi nyt laittaa vauvalle! Ai että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmasta tulee tosi hyvä isosisko, se on nytkin pitänyt vahtia ja seuraa minulle tuolla keittiön sohvalla, kun olo on ollut lievästi sanottuna kehno! <3

   Joo, noista nimistä tuleekin vääntöä, jokaisella on jo omat ehdotukset eikä ne kaikki todellakaan ole hyviä :D

   Poista
 7. Siis mitä? Iik! Voihan kaikkien yllätysten yllätys, ja voi toisen kerran! Yritän kuvitella itseäni vastaavaan tilanteeseen, olisin varmaan pyörtynt. Vaan eikun onnea matkaan, uskomaton juttu! Elämä ihan oikeasti heittää kierrepalloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä oli todellinen plot twist kyllä :D
   Heti ei pyörryttänyt, mutta myöhemmin päivällä kyllä ;)

   Vaan äkkiä sitä mukautuu näihin mutkiin, nyt ei enää osaisi muuta tilannetta ajatella.

   Poista
 8. No oho! Ja onnea! Ihania asioita ja ylläreitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso OHO! :)

   Mutta tosiaan onneksi on ollut enemmän näitä iloisia tapahtumia.

   Poista
 9. Onnea positiivisesta testistä ja koulupaikasta! Ja hyvää odotusaikaa tietysti. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit