Pesä

peti + patja + vaneria = koiralle talo.

Tiistaina kaipasi pääntyhjennystä äidin lisäksi myös tytär, jolle iski alkavan murkkuiän ansiosta aivan valtaisa ikävä tunne.  Kun 11 -vuotias alkaa murehtia niin että vallan hautautuu peiton alle pelkäämään, niin silloin otetaan käyttöön järeät aseet.  Ensin jutellaan pitkään, sitten tartutaan kuviosahaan, hiomakoneeseen ja naulapyssyyn.  

Vielä on yhdeksän yötä siihen kun pentu saadaan kotiin, mutta täällä on valmistauduttu jo aika hyvin.  Rakennettiin koiralle talokin. Mies sahasi osat sen jälkeen kun  meikäläisellä meni hermot kuviosahan kanssa. Tykkäisin tietysti vetää tuollaiset suorat linjat oikein suurella pöytäsirkkelillä, jossa on hyvä ohjuri. Kuviosahan kanssa ärsytti, kun tuli pientä... sanotaanko vaikka että elävyyttä reunamiin. Mies siis kuviosahaili suoria viivoja, me tytön kanssa hoidettiin piirtäminen, mitoitus, kasaaminen ja viimeistely. 

Ja eikös vaan tullut symppis pikku talo?  Sinne mahtuu just sopivasti pikkuinen peti, jonne minä ainakin tykkäisin käpertyä nokosille.  Kyllä se koirakin varmasti osaa arvostaa.  Täytyy vaan kasata kaikki ne hankitut lelut tuohon ettei kissat mene ja omi mökkiä itsellensä...  

Pallero sai oman pesän ja tyttö unohti murheet kun sai vähän käyttää työkaluja.  Puukässä FTW. 

(Facebookista tai instagrammista voi sitten tsekata miltä olkkarissa näyttää kun inspis iskee.  Itse siassa aika perussiivo ja tilanne meillä, sotkun aiheuttaja vaan vaihtuu.)

Kommentit

 1. Voi valtava miten ihana mökki! Ja käsillätekeminen on kyllä hyvää terapiaa, isommillekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo ihana? :)
   Käsillä tekeminen on ihan parasta, kertakaikkiaan. Koiranpentujen ja muiden semmoisten rapsuttelu on kyllä toimiva stressinlaukaisija sekin!

   Poista
 2. Hauska mökki. :) Minä väsäsin omasta mielestäni kauniin ja mukavan pedin koiralle aikanaan vanhasta matkalaukusta. Patjan päälle laitoin vielä pyyheliinan, johon oli hierottu emän tuoksua lähtiessä. Noh, koira repi petinsä patjat ja pissi äitirättiinsä saman tien. Mutta sellaista se joskus on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se voi olla, että tämäkin on pian pissattu ja pureskeltu! Ainakin viime viikonloppuna tuli todettua, että pentu on kasvattanut jo oikein kivat pikku hampaat ja oli erittäin innokas niitä käyttämään :D

   Mutta johonkinhan tämä vauvanodotusinto on pakko purkaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit