Pölyä ja tiiliä ja tiilipölyäKevättalvella on aina se yksi päivä, jolloin aurinko paistaa eka kertaa ikkunasta sisälle ja yhtäkkiä joka paikka on täynnä iloisesti leijailevaa pölyä.  Ja sitten sitä kauhistuu, että hyi yök kauhee siivo.  Ja jos ei takana olisi pitkä pimeä kausi niin melkein toivoisi, että aurinko menisi takaisin pilven taa, ettei tarvitsisi alkaa siivoamaan.   No, ensi vuonna kun se päivä tulee, minä katson näitä kuvia, eikä se leijaileva pöly sitten varmaan tunnu enää missään.  Koitan muistaa, että kesällä oli semmoisia päiviä, joina siivous piti aloittaa lapiolla. 

Ah, talvi.  Vähänkö kuulkaa sitten laiskotellaan!

Kommentit

 1. Hmmm... ette sitten mitään muoveja viritelleet katosta lattiaan tuon pönttiksen ympärille? Meillä oli muurarin muuratessa (sekoitti laastit sisällä) muovit, mut silti löydän laastipölyä sieltä täältä vielä vuoden jälkeenkin... Joten jos nyt siivoat nuo laastipölyt niin laittakaa muovit sitten muurarille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olisitpa kuule nähny sen mitä minä näin eilen kun tulin kotiin: mies oli aloittanut hommat ja kammarissa oli vielä nojatuolikin paikoillaan +muuta pikku sälää, jotka oli tarkoitus raijata pois tieltä... Kiurujen yökin oli ottanut kolhua siinä. Vähän annoin palautetta kyllä ja saatoin sanoa jotain epäreilun yleistävää miesten ajatuksenjuoksusta!

   Homma oli nyt kuitenkin rajattu yhteen kammariin, ovi kiinni ja tiilet + muu moska ikkunoista pihalle niin ei tarvinnut kantaa koko talon läpi. Olohuoneen puolella heti kammarin oven takana oli imuri vetämässä ilmasta sitä pölyä mikä yritti muualle karata, toimi ihan hyvin. Nyt on suurimmat sotkut jo siivottu, mutta piisaahan tuossa vielä siistimistä. Tuolla ruokahuoneen päässä yritän ehtiä tekemään paremmat suojaukset ennen kuin tuo yks innokas taas alottaa... Ja muurareita varten on jo toki varattu yhtä ja toista suojausvälinettä.

   Poista
 2. Aijaijai, miten tuttua. Siis toi pöly ja kaikki. Vaikkei ne kaikki miehet, niin yks toinenkin mies tekee tollasia juttuja. Mutta toi pöly, ei tosiaan mitään ole ne kevään pikkuhiukkset siihen verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kasvamassa miehenalku, joka on just tuollainen "oho, nokun mä vaan aattelin vähän kokeilla" -tyyppi. Ei auta paljon päivitellä enää, että mistä se on moisen perinyt. (Vähän kyllä minultakin jos rehellisiä ollaan).

   Pölyä ja hikeä, tänään mies purkaa ruokahuoneen uunia tarkasti muovilla vuoratussa tilassa. Ei hengitä hirveesti vaikka ikkuna on auki...

   Poista
 3. Mietin että miten on niin hailakat värit eka kuvan tapetissa, mutta ehkä se oli se tiilipöly :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se :) Saa nähdä kuinka kauan menee, että saan siivottua!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit