Venus pyörii väärinpäin

Tiesittekö että:

-  Joku amerikkalainen hissiyhtiö on sitä mieltä, että vaijerit on historiaa ja tulevaisuuden hissit leijuvat sähkömagneettikenttien avulla. Kuvitelkaa!  Että niitä menisi peräkanaa ja ne väistelisi toisiaan sivusuuntiin ja luoja ties miten.  Ihan täysin käsittämätöntä, siis minulle ihan kirjaimellisesti käsittämätöntä*.   Se mua kiinnostaisi, että mikä tällaisessa leijuvassa hississä olisi se  turvasysteemi.  Jos sähkömagneettikenttä päättääkin että ei, nyt ei huvita toimia, niin mitäs sitten? Varmasti jotain, mutta kun ei riitä aivokapasiteetti eikä tunne magneettikenttäasioita niin ei voi käsittää.   

Ehkä voisi rakentaa alle kilometrin korkuisia taloja niin vaijereilla pärjää?  Simppeliä.

* note to self: perusta suklaatehdas, hanki magneetikenttähissi, palkkaa umppalumpat töihin.

- Siat tappavat vuosittain enemmän ihmisiä kuin hait.  Meillä on ollut muutama possu lapsuuden kodissa, mm. komeat emakot Samantha ja Sabrina.  Mun ei ole lainkaan vaikea uskoa tätä juttua. Miettikää sellasta Jaws -tyyppistä leffaa, missä olis vaanivia sikoja ja musiikkina se uhkaava dum dum - dum dum...

- Venus pyörii väärinpäin.  Siis ilmeisesti vastapäivään.  Vähän pitää periaatteesta vastustaa tuota väärinpäin ajatusta, korrektisti ilmaistuna se pyörii vaan eri tavalla kuin muut.  

- Avaruus karjuu.  Siis ihan huikea juttu: avaruudesta on napattu jotain radioaaltoja, ja on odotettu, että kuultaisiin kohinaakin.  Mutta onkin kuultu karjuntaa!  Avaruus on alkanut karjumaan 2009, ja se karjuu edelleen.  Eikä tiedemiehet tiedä yhtään miksi se karjuu eikä ole keksineet että mistä se ääni tulee.  Tulee kuulemma vähän niinku kaikkialta.  Hoo kuulkaa, tämä juttu on hymyilyttänyt mua monta päivää!

Tiedemiehiä auttaakseni tässä kaksi hypoteesia:
*avaruus on nainen, ja sillä on pms.
* titaaneilla on ollut fudismatsi, ja nyt häviäjäpuolen huligaanit on ihan että noooouu!

Paljon muutakin opin, kun luin kahvitauolla Tieteen kuvalehteä.   Harkitsen kestotilauksen tekemistä.

Kommentit

 1. Huimaa!

  Minä taasen luin, että Suomessa oli kehitetty ultrakevyt hissikaapeli, jotka hyödyttävät juuri niitä kilometriluokassa olevia taloja. Kun tavalliset hissikaapelit painavat niin paljon, ettei niitä oikein voi käyttää niissä korkeimmissa taloissa.

  VastaaPoista
 2. Jos se avaruus siellä karjuu, että ihmiset lakkais lähettämästä sitä kaikkea rojua pitkin ja poikin avaruutta?

  Ahdistaisi itteäkin. Mahtipontisesti nimettyjä robotteja, satelliitteja jne. Siellä ne vaan kelluu menemään.

  Ehkä.

  VastaaPoista
 3. Kiki, joo tuosta Koneen kehittelemästä kevytkaapelista mainittiinkin siinä jutussa. Mutta en mä silti tajua miksi pitäis tehdä yli kilometrin korkuinen talo. Kun siinä lehden kannessa oli rivissä ne maailman korkeimmat rakennukset niin olihan se nyt aikamoinen fallosgalleria :)

  Rouva Vattu, no tuo on kyllä aika hyvä selitys! Kyllä muakin tosiaan ärsyttäis.

  VastaaPoista
 4. Hyvissä ja huonoissa uutisissa mainittiin, että galaksissa löytyy järetön määrä maapallon kaltaisia planeettoja. Luulen siis, että tuo avaruudesta kuuluva karjunta kuulunee jollekulle ehkäpä hivenen vihertävälle perheenäidille, joka on sanonut mielipiteensä ehkä hivenen ääntään korottaen. Ja heti on koko avaruus kuuntelemassa kun vähän omilleen puhisee. Terveisiä vaan Nasalle täältäkin. Anytime.

  VastaaPoista
 5. Luulin eka, että Anssi Kela on tehnyt uuden nippelitietobiisin. :D

  Minäkin uskon, että avaruuden karjunta on sitä, kun joku yrittää meille maapallolaisille takoa järkeä päähän. Tai edes NASAan.

  Laita muuten lukijapalautetta tuosta Venukse pyörimissuunnan korrektista ilmauksesta! Aattele kuinka kiva ois saada oma nimi sinne lehteen! :)

  VastaaPoista
 6. Minä voisin tulla töihin sinun suklaatehtaaseen :) Mites tuo johtoporras, onko Johnny Depp pomona vai onko syrjäytetty?

  Tappajasika II - Emakon kosto. Hihittelen täällä itsekseni. Ei mutta katsopa elokuva Hannibal, siellä on melko hurjia otuksia (olikohan ne kuitenkin villisikoja)!

  Ehkä avaruus karjuu koska se on synnyttämässä uutta planeettaa?

  Tieteen kuvalehti on melkoinen viisaudensarvi!

  VastaaPoista
 7. Karenina Unska, no ihan täysin mahdolliste! Uskon, että äitien äänenkorotus silloin tällöin on ihan intergalaktinen juttu :)

  Maija, mäkin mietin, että hirveen hyvä biisin nimi! Täytyy vinkata Anssille...

  Villasukka kirjahyllyssä, Kyllä mä sut voisin palkata, liksa maksetaan suklaana :) Johnny voi tulla myös töihin, mutta Gene Wilder menee kyllä sen edelle näissä suklaatehdas asioissa.

  Tosi runollinen ajatus tuo synnytyskarjunta... Siitä tässä täytyykin olla kyse!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit