Himmeli #3

 
Viime vuonna tein pilleistä punaisen himmelin, maanantaina vihreän ja nyt otin ja uskalsin tehdä ihan oikeista oljista.  Viimeksi menetin hermoni kun oljet halkeili sitä mukaa kun yritin lankaa niistä läpi pujotella tai leikata sopivaan mittaan, mutta nyt sujui kivasti.  Niksi oli liottaminen: laitoin maljakon täyteen vettä ja oljet sinne olemaan, eikä yksikään haljennut leikatessa vaan jousti just sopivasti.  

Että siinä se nyt on, pampuloineen kaikkineen.  Luonnollisesti lainasin jälkikäteen kirjastosta himmelikirjan ja näin siellä sellaisen jota olis pakko ehkä ainakin kokeilla.  Tosin ohje alkoi: leikkaa 450 kpl...  En jaksanut lukea pidemmälle.   Onhan meillä nyt jo kolme himmeliä, ja tämä uusinkin vielä etsii paikkaansa.  Seuraavaksi pitää keksiä jotain muuta.

Kommentit

 1. Mä näin kirjakaupassa kans ihan älyttömän upean himmelikirjan, oisko ollut sama. Jonkun suomalaisen kirjoittama, ja siellä oli tosi näyttäviä himmeleitä, ja vähän erilaisia kuitenkin kuin vanhat perinteiset. Itseäkin se houkutteli, mut kun tietää ettei oo aikaa ja hermoja... :)

  VastaaPoista
 2. Ihana!!! Minä kerään vielä rohkeutta, mutta ajattelin aloittaa pilliversioista! Koivupillit olis aika makeat...

  VastaaPoista
 3. Kesänaapuri, kuulostaa samalta oliko tämä
  http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9525870782

  Nonna, pilliversio on tosi mukava aloitus, siinä pääsee hyvin jyvälle miten homma kannattaa tehdä, eikä tarvi olla niin varovainen!

  Nalle, kiitti :)

  VastaaPoista
 4. Himmee! Siis sinä. Jos ryhdyt tollaseen hommaan.
  On tossakin ollut jo hommaa. Upee noilla puupalluroilla. Upeet on myös kuvat.
  Tota liuotusvinkkiä pitää koklata. Kunhan tässä ensin kylvän ne oljet.

  VastaaPoista
 5. Kun ei siinä edes oikeastaan ole hirvee homma, tuollasessa perushimmelissä. Se vaan näyttää jotenkin vissiin hankalammalta kuin on...

  Kylvöhommiin sitten vaan heti kun säät sallii ja sitä ennen harjottelua pillien kans.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit