Hiomakone on ♥


Ruokapöytä kohtasi vihdoin hiomakoneen parin vuoden aikomisen jälkeen.  Voi kehveli kun tulikin ihana!   Entinen väri oli semmoinen väsynyt keskiruskea petsi, sen alta löytyi pienellä vaivalla raakaa puuta.  Raaka puu on kaunis asia, kuin myös hiomakone.  Haluaisinkin lämpimästi kiittää hiomakoneen keksijää: kiitos, sinun ansiostasi tähän hommaan riitti yksi iltapäivä.    Samalla voin kiittää myös sitä, joka keksi pikasilotteen: kiitos, sinun ansiostasi keittiön pöytä ei enää valuta maitoja suoraan lattialle jos lasi kaatuu.  

Etukäteen voisin kiittää kaikkia, joilla on mahdollisesti jakaa mielipide pöydän käsittelystä.  Haluaisin vahata sen ja säilyttää puun myös jatkossa mahdollisen vaaleana, mutta mikä olisi paras aine? 

Pakko oli tällätä siihen matto, vaikka se on ihan liian pieni ja tulee olemaan hyvin hyvin likainen hyvin hyvin nopeasti.

Kommentit

 1. Meillä juurikin toi valumis ongelma:) Olen myös päättänyt kitata;) raot umpeen seuraavan maalauksen yhteydessä,joka tapahtuu ehkä joskus...

  VastaaPoista
 2. Maitomaali! Rasvatonta maitoa pintaan säännöllisesti omasta jääkaapista! Kannattaa ainakin googlata.

  VastaaPoista
 3. Jopas tosiaan muuttui ilme! Nyt se näyttää enemmän sulta :)

  VastaaPoista
 4. Annu, joo, ne rakoset oli kivan näköiset, mutta niihin kertyy ällöttävät määrät murusia ja muuta mähnää... Ohi on ne ongelmat :)

  Koti1898, tuota en muistanutkaan.... Mehän ollaan yritetty maitomaalata tätä vuosikaudet, mutta petsi on estänyt niitä kaatuneita lasillisia imeytymään puuhun ;) Taidan vähän googlailla tätä juttua tarkemmin.

  Maija, eikös muuttunutkin, pöytä näyttää nyt paljon vähemmän massiiviselta.

  VastaaPoista
 5. Me käsiteltiin meidän koivuiset keittiön tasot sellaisella vahalla, missä on aavistus valkoista. Vie juuri sopivasti keltaisuutta pois, mutta pinta on silti hyvin luonnollinen. Ei arvaisi, että siinä joku sävyvaha on. Tuotteen nimi on Durawood interior oil /valkoinen.

  VastaaPoista
 6. http://www.rakennusperinto.fi/Hoito/Korjaus_artikkelit/fi_FI/Sisamaalit/

  VastaaPoista
 7. SuperSanna, jotain tuollaista oli mielessä, kiitti vinkistä!

  Koti 1898, kiitos linkistä!

  VastaaPoista
 8. Siitä tuli todella ♥

  Mitähän sellainen hiomakone kustantaa?
  T: käsin jynssäämiseen kyllästynyt

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit