Sirkus Rinkelin kuulumisia

www.sirkusrinkeli.fi


Siitä on nyt puolitoista vuotta kun ensimmäinen Sirkus Rinkeli ilmestyi.  Se oli jännä paikka!  Albumin valmistelu Annen kanssa salassa oli jännää sekin, jännää ja hauskaa, ja samalla tavalla on jatkettu.  Rinkeli kakkosen tarina alkoi kehittyä jo ensimmäistä albumia tehdessä, mutta sen kirjoittaminen valmiiksi hieman venyi Väinön ja opiskelun ansiosta.  Nyt ollaan kuitenkin päästy taas piirrosvaiheeseen, ja minä saan nauttia siitä kutkuttavasta tunteesta, joka syntyy kun näkee omien ajatusten siirtyvän kuvamuotoon jonkun toisen kynän kautta!  Se vasta jännää on, jos mikä!

Uuden rinkeliseikkailun tuoman innostuksen myötä Sirkus Rinkeli on julistanut sarjishaasteen lapsille.  Kaikki 0-12 vuotiaat saavat piirtää itsensä sarjakuvasankarina ja lähettää kuvan meille. Kaikki piirrokset esitellään hahmogalleriassa, ja joukosta arvotaan yksi, joka pääsee seikkailemaan ihan oikeaan pieneen sarjakuvaan Sirkus Rinkelin väen kanssa!  Kannattaa siis osallistua!  Tarkemmat ohjeet ja ajatuksia haasteen takaa löytyy Rinkelin kotisivuilta www.sirkusrinkeli.fi

Samasta osoitteesta löytyy paljon muutakin.  Arvostelujen, lehtijuttujen ja taustatietojen lisäksi siellä aloittelee blogi siitä mitä sarjakuvan taustalla tapahtuu. Juttua tulee tekoprosessista yleisiin fiiliksiin (niitähän meillä riittää!), joten kannattaa lähteä seuraamaan Rinkeli kakkosen matkaa käsikirjoituksesta albumiksi! Toiveitakin saa ja kannattaakin esittää, mikäli joku tietty aihe tai osa-alue sarjiksen teossa kiinnostaa.

Tämä toinen Rinkelitarina jännittää ihan uudella tavalla, ensimmäistä aloitellessa meillä oli ajatuksena piirrellä ja luoda ihan vaan omaksi huviksemme, mutta tämän toisen kanssa odotan innolla, että saisimme tarinan lasten ulottuville! 

Klikatkaa siis tutustumaan Sirkus Rinkelin poppooseen, verrytelkää kynäkäsi notkeaksi ja piirrelkää paljon sarjakuvasankareita!

Kommentit

Suositut tekstit