Pensaskateus

Kannon alla oli esihistoriallinen lähihistoriallinen tunkio.

En ole kovin kateellinen ihminen.  No olenpas. Ainakin kun on jotain mistä kannattaa olla kateellinen, niin kuin nyt vaikka ihmiset joiden piha laitetaan nätiksi tosta vaan naps.  Tiiättehän, pihaan ajaa tiimi joka tiedustelee että olikos toiveita, ja sitten asukkaat sanoo että no jos nyt jotain. Kasvihuone, leikkipaikka, nuotio ja grilli, kesäkeittiö ja sitten nuo kulkureitit ja nurmikko ja kukkia ja hyötytarha. Palju olis kiva ja anopille pomppulinna. Ja jos se toinen tiimi kävisi vähän viilaamassa tuota torppaa.  Että vaikka isommat ikkunat ja kaikenlaista upeutta lattiasta kattoon. 

Vähänkö olis kiva! 

Ja sitten se tiimi, tai ne tiimit, tekee niin kuin on toivottu. Laittavat hienoa pensasta ja terhakoita taimia. Ja meikäläistä kadehdittaa. Voi kun tulisivat meillekin!  Tosin mikäli siinä ohjelman edetessä ruudun yläreunassa vilisisi eurot sitä mukaa kun niitä käytetään, ymmärtäisi ehkä olla kadehtimatta. Mitähän tiimit sanois jos nyt ottaisin yhteyttä että hei, mun tilillä oli eilen miinus kakstoista senttiä, tuutteko toteuttamaan kaikki mun puutarhatoiveeni?

Toi Alan Titchmarshan tietty vois tullakin, mutta kun se ei varmaan operoi täällä pohjolassa...

Täytyy siis tyytyä tuohon omaan titchmarshiini, joka ei kylläkään kukkapenkkejä virittele, mutta siitä on apua kun pitää esimerkiksi poistaa kanto. Eikä ota maksua! Muutenkin puoliso on ihan hyödyllinen pihahommissa, kunhan sitä lempeästi ohjaa oikeaan suuntaan.  Jos sen päästää ihan itsenäisesti valloilleen se saattaa keksiä hämmentäviä tapoja "olla hyödyksi", kuten kävi eräänä kauniina päivänä aiemmin tänä keväänä: Niin, joskus miehen pitää tehdä mitä vaimo ei välttämättä tajua.

Mutta että.  Koska meidän pihaan ei ole tulossa teeveetiimejä, sitä laitetaan kuntoon läntti kerrallaan. Osa menneiden kesien aikana valloitetuista länteistä on jo ehtinyt uudelleen villiintyä, että sikäli on kiva kun on aina tekemistä. Ja siinä tehdessä voi löytyä kaikenlaista jännää, niin kuin nyt vaikka kannon alta tunkio ja sieltä viilipurkkeja, teepannun palasia ja pullo jotain nenäkarvat käräyttävää nestettä, ehkä yskänlääketta vuosikymmenten takaa? 

Lisäksi tykkään touhuta pihalla. 

Joten, rakas teeveetiimi: Siirtäkää raparperi, siistikää kulkureitit ja nurmikko, laittakaa kesäkeittiö, pergola, yrttipenkki ja pensaikot, mutta jättäkää joku nurkka rempalleen että on tekemistä. Värkit puumajaa varten olis kivat, ja jos puoliso saisi kokeilla jotain kaivuria niin se olis myöskin tosi jees. Tänks!

Kommentit

Suositut tekstit