Aivoärsykkeitä


Väinö se vaan kasvaa ja miehistyy.  Tämä äitiyspakkauksen vankikarkuriasukin on jo ihan sopiva!

Luin tässä jonkin aikaa sitten iltalehden sivuilta, että äidin ääni vaikuttaa lapsen aivoihin paljon voimaakkaammin kuin tuntemattomien naisten äänet. No näinhän se tietenkin on.  Kyllä meikäläisellä edelleen oma äiti aika helposti saattaa herättää äänellään paljon sellaisia tunteita ja ajatuksia jotka eivät  muita kuunnellessa aktivoidu ollenkaan.

Stanfordin yliopistossa tehtyyn uuteen tutkimukseen pohjautuva juttunen paljastaa, että 
Lapsen aivoissa aktivoituu äidin äänen myötä muitakin kuin kuulemiseen liittyviä alueita. Esimerkiksi tunteita, palkitsemisjärjestelmää ja sosiaalisia suhteita käsittelevät alueet heräävät myös työskentelemään.
Allekirjoitan. Ja vaikka tutkimuksessa ei asiasta mainitakaan, luulen että isän, samoin kuin sisarustenkin äänillä saattaa olla myös monenlaista vaikutusta. Olenkin jälkimmäisiä yrittänyt saada vähän rajoittamaan murkkuikäisyyksiään, ettei pienokainen saa liian vahvaa annosta turhautunutta mekastusta, toisten ärsyttämistaitoja ja kiintymyksen osoittamista mäkätyksen kautta.  Eivät ole juuri rajoitelleet, saa nähdä miten pienten aivojen käy.

On meillä perheenjäsenillä vaan järkälemäinen vastuu aktivoida nassikan aivot niin että niihin kertyy mahdollisimman järkevää ja myöhemmällä iällä käyttökelpoista materiaalia.  Että meidän käytösmallit pysyisi, noh, mallikkaina.  Ehkä nassikka voisi jopa jossain vaiheessa tunnistaa että tuo ei kyllä ollut kauhean järkevää, äiti.

Kukahan muuten tutkisi mitä kaikkea lapsen ääni aktivoi äidin aivoissa?  Hoo!!  Luulenpa, että aika lailla miljoonia asioita.  Entä miten vaikuttaa lapsen kasvaminen eri alueiden aktivoitumiseen?  Tai äänenmurros?  Tai se, kun koko katras huutaa yhtäaikaa äitii!!  Niin paljon tutkittavaa...

Yksi asia, joka saa äidin synapsit poksahtelemaan onnesta, on vauvan nauru. Niinpä olenkin pyrkinyt aktivoimaan nauruhermoja silittelemällä kevyesti kutittelemalla maanisesti Väinön kylkiä, solisluiden seutua, reisien reunoja ja hartioita.  Väinön nauru on herkimmässä juuri ennen yöunia, joten näin ollaan vähän vahingossa otettu käyttöön jo käsite iltavilli.  Se iskee äitiin ja nassikkaan samaan aikaan, siispä ollaan onnellisesti hekotellen aktivoitu molempien palkitsevia, sosiaalisia ja tunteikkaita aivojen osia antaumuksella. 

Me täällä aivojenkehittämiskeskuksessa ollaan kyllä alettu aktivoimaan Väinön huumoritumakkeita myös muina vuorokauden aikoina ja lähdetty hakemaan sitä palkitsevaa naurua ihan ajatusprosessin kautta. Aloitimme pieruhuumorin perusteista, tietenkin.  Hyvin sujuu ja aivot kehittyy kohisten, mistä todisteena esitetään seuraava kännykkävideo:


Hän on perinyt meidän tasokkaan huumorintajun  ♥

Peeäs:  Äitiyspakkaushan on mahtava konsepti, mutta kyllä minusta siellä voisi olla mukana tarra-arkki jolla äiti voi väsyneenä lastansa asustaa ja hihitellä sitten onnellisena.  Ottaa kolkyt ruutua kuvia ja lausua samalla vuorosanoja, joita ranskalaisen patonkivarkaan näköinen (äidin mielestä siis) napero ei itse osaa toistaa. Kuten:
- ho-hoo (ranskalaisittain honottaen, tiiättehän)
- oo. mon dieu! C'est le poliisi
- Minä varastan cette baquette, ho-hoo!
(tämä ho-hoo on ehkä ranskalaisin asia jonka osaan lausua)

Mielettömän viihdyttävää, n'est-ce pas? 

Iltavilli tuottaa kyllä parhaat ideat.
 

Kommentit

 1. En kyllä kestä tuota kuvaa Väinö viiksivallusta♥♥♥

  VastaaPoista
 2. Miten sitä voi edes sanoin kuvailla, kun menee vauvakuvasta ja -videosta ihan sydän mykkärälle? Pikkumies on aivan hurmaava ja mikä tärkeintä: ymmärtää selvästi laatuhuumorin päälle! Hassua oli myös, että videolla pärisevä äitihenkilö, joka väliin kysäisi: "Oliko liian iso?" kuulosti aivan minulta itseltäni. Hämmentävä elämys sekin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä oikein voikkaan, mutta tiiän kyllä mistä puhut :)
   Vauvojen nauru on jotain niin mehukasta ja vilpitöntä, että menee luihin asti
   vaikka olisi millainen jörö. Saati sitten tämmönen vähän höpsähtänyt oma äiti - ihminen...

   Ollaanko me siis äänikaksoset? Hoo!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit