The Princess and the Pony

 Lastenkirjojen helmi  ♥

Vaikka tänä kesänä on tullut luettua aika monta kirjaa, vasta yksi on täyttänyt kaikki odotukset.  Kate Beatonin juuri ilmestynyt The Princess and the Pony on yksinkertaisesti ihana.  Se on hauska, oivaltava eikä yhtään lässy.  Siis kaikkea mitä lastenkirjalta voi toivoa!

Niin, vaikka sankareina ovat prinsessa ja poni, ei sisältö ole mitään pinkkiä tytöille markkinoitavaa huttua, vaan jotain mikä osuu paljon paremmin maaliin ainakin meidän koeryhmän tytöissä (yhteensä 5 kpl, iät 7-39v)  - mainittakoon, että pojatkin tietenkin tykkäsi!  Päähenkilö Princess Pinecone on topakka pikku tyttö joka ei toivo synttärilahjaksi mitään niin kovasti kuin oikeaa soturihevosta,  mutta saakin pienen, pyöreän ja piereskelevän ponin. Tästä haastavasta tilanteesta päästään kuitenkin yli ja Princess Pinecone poneineen pääsee kuin pääseekin osallistumaan suureen taisteluun, joka ei sekään sitten mene ihan odotetusti.

Rakastan Kate Beatonin piirrostyyliä, huumorintajua ja sitä, että tämä kirja on yhtä hauska aikuiselle kuin lapselle.  En tiedä ollaanko prinsessaa ja ponia suomentamassa - toivottavasti! - mutta tekstiä ei ole paljon, joten  kääntäminen lapselle lukiessa ei ole homma eikä mikään. No, pikkuisen joutui yksinkertaistamaan kun en äkkiseltään kekannut tarpeeksi kivoja vastineita sanoille flabbergasted, flummoxed ja floored, mutta kuulijoihin upposi ihan täysillä.

Kate Beatonilta on tulossa syyskuussa kirja myös aikuisille. Luvassa on jatkoa suosittuun ja kiitettyyn Hark! A vagrant! -sarjiskirjaan, jossa käydään strippien muodossa läpi yhtä sujuvasti niin maailman (ja Kanadan) historian tapahtumia, kirjallisuuden klassikoita kuin supersankareiden kulissien takaista elämää. En malta odottaa, että Step aside, pops ilmestyy,  Hark! A Vagrant! on ehkä lempparisarjikseni, joka muuten on jälleen yksi oivallinen esimerkki nettisarjiksena aloittaneesta julkaisusta.

(Yritin valita tähän yhtä esimerkkistrippiä Hark! A Vagrantista!, mutta en kyennyt tekemään päätöstä ja luin vahingossa taas koko kirjan.  Suosittelen tutustumaan!)

Kate Beaton tumblr
Draw a fat pony -tutorial   PS:   flabbergasted:  ällikällä lyöty, ihmeissään, ymmällään
        flummoxed:  häkeltynyt
        floored:  katso ylemmät.

        Jep, ei jotenkin yhtään niin hienot sanat suomeksi.  Englanti 1 - suomi 0.

Kommentit

Suositut tekstit