KylppäriunelmiaEnsinnäkin voittaisin lotossa.  Sitten soittaisin hirveesti työmiehiä paikalle ja käskisin purkaa kaiken pois pohjia myöten vanhasta kylppäristä.  Kaikki laitettais uusiksi. Vesieristeet ja ilmanvaihto vimpan päälle, järkevä tila pyykkikoneelle ja nerokkaat ratkaisut pyykinkuivausta varten.  Pukuhuoneen Pukukopin puolella pyykki- ja pyyhesäilytys pistettäis ojennukseen, ja kaikki rompe katoasi muihin ulottuvuuksiin niin että niiden tilalle voisi laittaa kuivattelupenkin.    Lattiaan tulis kahdeksankulmaista laattaa, seinille nelikulmaista.  Valkoista, koska se on niin ihanan puhtaan ja raikkaan näköistä.  Siitä puhe mistä puute: nykyinen laatta on likaisen beigen läiskikästä puhtaanakin.  Seinälle löytäisin jostain tuollaisen kivan korin purkkeja varten eikä tulisi yhtään ikävä sitä vanhaa kulunutta valkoisella kumilla päällystettyä lankahyllykköä.

Kylpyammetta ei meidän kylppäriin kyllä mahdu.  Eikun hei, minähän voitin lotossa!  No siinä tapauksessa me perustettais yhdistetty sauna/kylppäri/pyykkituopa tuonne navettaan, mulla on siitä ihan itse tehdyt piirustuksetkin jo olemassa.   Sinne mahtuu amme ja ihanasti pyykkitelinettä ja muuta käytännöllistä.  Vaikka pikku kamina sinne pyykkituvan puolelle makkaranpaistoa varten...  Paljunkin vois hommata pihalle, ja mites toi poreamme sitten?

Tai jos oikeesti voittais lotossa, niin rakentaisko kokonaan uuden talon?  Millasen? Jotain modernia ehkä, järven rantaan... tai joen.  Ja minne päin Suomea, muutettaisko jonnekin?  

Huh.  Olispa ihan liikaa vaihtoehtoja jos voittais lotossa. 

Kommentit

 1. Mä voisin ottaa tuon saman kylppärin ja kodinhoitohuoneen. Meille mahtuu ammekin ja jäätäis asumaan tänne vaikka voitettais lotossa. Sitten vois aina välillä palkata jonkun kivan hoitajan eläimille ja olla viikon jossain maailman metropolissa kaupungittumassa. Tänne korpeen olis aina kiva tulla takaisin, piha olis laitettu vimpan päälle, talo korjattu ja tietty tuo kylppäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmointi on kivaa, mutta mä kyllä jo piirsin pikaisesti pohjan uudelle kylppärille jo valmiiksi. Että on sitten jotain odottamassa kun se lottovoitto osuu kohdalle :)

   Poista
 2. Tuon kylppärikuva voisin tallettaa aarrekarttaani! Eihän sitä koskaan tiedä, jos saisi vaikka pienen palasen haavetta toteutettua ilman sitä lottovoittoakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se on mahdollista kun oppii säästämään :) Tässä vaan vanhaa taloa asuessa on niitä rahanmenoja aina jonossa odottelemassa...

   Poista
 3. Kun olin kolmannella luokalla piti meidän piirtää onnellinen kana. Minä piirsin tassuammeessa kylpevän kanan, joka sai sitten jonkin kunniamaininnankin jossakin euroopan kanakomission piirrustuskilpailussa, tuli vaan tuosta ensimmäisestä kuvasta mieleen.

  Meillä on vasta edessä noiden kylpyhuone/sauna/kodinhoitohuone-tilojen remontti. En osaa kuvitella sinne mitään, niitä on kauhean vaikea suunnitella. En ole saunojatyyppiä tai nyt olen, kun on pakko, kun ei ole suihkua, on vain vatisauna, mutta sitten kun on suihku luulen, etten jatka aktiivisen saunojan uraani, joten se sauna on sitten vähän mieshenkilön heiniä. Kylpyhuone taas on hankala, kun ei ole romanttishenkinen, eikä oikein modernishenkinenkään, putoaa johonkin väliin, toisaalta olisi kiva laittaa sinnekin jotakin värikästä, mutta jännittää, että näyttääkö se tökeröltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, onkos kuva tallessa? Onnittelut taiteilijalle :)

   Meillä on tietysti tehty aikanan nuo tilat yhteen kammariin suunnilleen 3,5 metriä kanttiinsa. Suunnittelin sinne pienemmän suihkun, yhtä pienen saunan kuin nyt on, mutta ihan pikkasen isompi pukuhuoneen puoli. Ei mitään kotikylpylöitä ole edes haaveissa, se toimivuus (sekä tekninen, että arkinen) ja raikkaus olis etusijalla.

   Aivan ihania värikkäitä laattoja nykyään kyllä saa, ja kaikki on varmasti vähemmän kamalaa tai tökeröä kuin nuo beissiläiskäiset tylsimykset :)

   Poista
 4. Voi tassuallasta, ikiaikaista unelmaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkkä tassuammeen ajatteleminenkin jotenkin rentouttaa! Mutta sitten sitä miettii, että mun lapset on pian teini-iässä, ja jos ne opettaa lillumaan ammeissa niin meidän vedenkulutus räjähtää sietämättömiin lukemiin :)

   Että onneksi ei mahdu ammetta tuonne meidän kylppäriin.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit