Aamutunnelma


Kuunnellaanko vähän klassista?  Käykää klikkaamassa tästä linkistä Edvard Griegiä soimaan taustalle... ah mikä täydellinen tunnelma.  On kyllä nimensä veroinen biisi, aamultahan se ihan selkeästi kuulostaa. (Huom.  lapsi nukkuu tuossa selän takana joten läppäri on äänettömällä enkä siis voi tarkistaa, että linkin takana on oikea biisi, mutta toivotaan että sieltä tulee edes jotain vastaavaa).

Miten kiva oliskaan, kun omatkin aamut alkaisi yhtä harmonisesti.  Sikeiden unien jälkeen heräisi pehmeästi pikkuhiljaa, joisi rauhassa aamuteen omien ajatustensa parissa eikä kenellekään tarvitsisi kommentoida mitään ihan heti. Hymyillä voisi sillä tavalla lempeästi ja rauhaa viestittäen. Sitten sitä vaan äkkiä huomaisi, että nyt, nyt tää päivä käynnistyis, ah, täynnä elämää ja liverrystä ja jotain hirvieläinten aamuonnea!  (Siis just siinä kohdassa, kun siinä biisissä ne vasket alkaa tuuttaamaan, tunnelma kohoaa ja kylmät väreet kulkee iholla). Ah.  Aamu.  Kiitos sinulle ja tervehdys, uusi päivä!

Kukahan tekisi biisistä lapsiperhesovituksen?  Semmoisen, että siinä alussa heti joku töräyttelisi ihan omiaan epävireisesti ja joku toinen olis tosi energinen vaikka jollain oboella niin että viulusektio huokaisisi syvään.  Ja se kohta kun ne vasket ja se kohoaminen, niin siinä sitten tuplattaisiin tempo, otettaisiin mukaan sähkökitarat ja kattilat ja vedettäisiin semmoista purkkapunkkia loppuun asti niin että kun aamu olis ohi,  kaikilla olis vähän hiki ja edelleen pyjama päällä eikä melkein yhtään kivaa - paitsi sillä energisellä oboella, joka alkaisi tsippailla ympäri kämppää ja haluaisi kertoa kaikille, että lehmä sanoo "räyh" eikä suinkaan "ammuu".

Että jos siellä on yhtään biisintekijöitä niin saa ottaa yhteyttä.  En osaa säveltää, mutta mulla on näitä ideoita ja kokemusta arkiaamuista kyllä. 

Huomenta!

Kommentit

Suositut tekstit