Toimintaterapiaa


Tänään on ollut erikoisen hyvä päivä.  Olen ollut sairaslomalla uupumuksen takia nyt yli kaksi viikkoa, ja vielä on tarkoitus jatkaa.   Suurin osa ajasta on vain humahtanut jonnekin sillä aikaa kun minä olen istunut sohvalla tai tässä tietokoneella tai nukkunut, mutta nyt on selvästi tapahtumassa tervetullut muutos.  

Tänään pojan huonetta siivotessa kävi vanhanaikaisesti ja jotenkin päädyin tapetoimaan.   Olisko se sitten sitä toimintaterapiaa? Tai liisteriterapiaa? Oli mitä oli, niin mulla toimii ainakin loistavasti:  annetaan jotain sopivan yksitoikkoista tekemistä käsille niin aivoilla on mahdollisuus rullata vapaalla vaihteella.  Siinä samalla ne mielen päällä pyörivät asiat  alkaa loksahdella melkein vahingossa kohdilleen.  Tai sinne päin ainakin.  Ihan parasta, ja samalla jotain mitä ei ole aikoihin tullut tarpeeksi tehtyä.  

Seinästä tuli mahtava, olo on suhteellisen mahtava ja on sellainen kutina, että tästä suunta on edelleen ylöspäin.  Ajatus siitä huojentaa ja keventää oloa tonnitolkulla.

Armoton cliffhangeri: tässä nämä ankeat ennen kuvat ja pojan nyppimät tapetit, huomenna napsin jälkeiset.

Kommentit

 1. Sainkin jo esimakua siitä -jälkeen- kuvasta. Oli mahtavat ilmeet lapsilla! Ja mahtava oli lopputuloskin. Kyllä sitä kelpaa sitten tuijotella. :)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta! Tsemppiä toipumiseen!

  VastaaPoista
 3. Voi muru. Hyvä että olet sairaslomalla ja saat levätä. Tiedän tuon tilanteen... anna itsellesi aikaa ja puuhaile kaikkea kivaa. Kuten näköjään teetkin.

  VastaaPoista
 4. Sarppa, ne ilmeet oli ihan superhauskat! Oon tässä käynyt itsekin tuijottelemassa pitkin päivää, saatoin vahingossa nukahtaa pojan sänkyynkin.... Onneksi kuorsaus herätti :)

  Nonna, toivottavasti huomiselle on valoa luvassa niin kuvaaminen sujuu. Ja kiitos kovasti, kyllä tässä jo parempaan suuntaan ollaan menossa.

  Laura, ihanasti olen saanut tukea lähipiiriltä ja työpaikaltakin, on semmoinen olo että saan rauhassa parantua. Tämä puuhailu on kyllä hyvä merkki, tiedän että alan palata normaaliin tilaan!

  VastaaPoista
 5. Toimintaterapia on alun perin kehittynyt siitä oivalluksesta, että aikuispsykiatriset ja -neurologiset potilaat voivat paremmin kun ne laitettiin kitkemään puutarhaa. Se että toiminta nousee sponttaanisti susta ittestäs, on jo oikein hyvä merkki :) Tsemiä!

  VastaaPoista
 6. Hämmästyttävää, miten yksinkertaiset asiat oikeasti vaikuttaa ihmiseen niin isosti! Onneksi näitä oivalluksia pompsahtaa ilmoille :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon :) Nyt on selvästi parempi olo, ensi viikolla palaan töihin!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit