Keittiön pikkuremppa ennen-jälkeenKyllä kannatti.  Vaikka hetken epäilytti tämmöiseen hommaan ryhtyminen, niin ei tämä nyt sitten kuitenkaan työläältä tuntunut kun teki yhden asian kerrallaan.  Kaikki sujui onneksi just niin kuin pitikin sujua, myös laattojen leikkaaminen joka oli erityisen jännittävää.  Melkein yhtä jännittävää kuin se reikien poraaminen niihin laattoihin... Ennen oli seinäkaapit, mutta esimerkiksi tuo lautashyllykkö oli puoliksi turha: ylemmälle tasolle en yltänyt ja siellä näkyvät lautaset ei olleet edes koskaan käytössä.  Ihan turhaa tilaa siis.  Ovellinen kaappi samoin piti sisällään paljon sellaista kamaa mitä ei tullut juuri käytettyä. 

Painavin syy oli tietysti se, että teki mieli.  Halusin vähän keventää tuota seinää, koska kevään trendinä meillä täällä pappilanmäellä on valo ja ilma. Ja koska mä haluun. Ja koska se makkarin maalaaminen on niin kauheen iso homma niin ihan hyvin voi tehdä jotain muuta.... Ja semmonen siitä sitten tuli. Auringonpaiste mahtuu eikä ilme ole enää niin raskas.   Alunperin suunnittelin, että käyttölautaset ja lasit tulisi näille hyllyille, mutta lapset tykkäsi niin kovin siitä että saavat itse otettua kaikki tarpeelliset tuosta vihreästä hyllystä, niin jätin astiat siihen.  Nämä seinähyllyt jää siis ihan vaan äidin parhaille teemukeille ja muulle erityiselle tavaralle.   

Mikä parasta, tämä miniremppa ei tullut kauhean kalliiksi: laatat löytyi omasta takaa, saumauslaasti ja laattaliima maksoivat yhteensä vajaat kakskymppiä, mutta clasun tammihyllyistä ja kannattimista tuli satasen lasku.  Tammea kuitenkin halusin, kun sitä tuli jo laitettua tuohon hellaseinällekin.  Kyllä nyt on niin avohyllyä että... Toivottavasti ei ihan heti kauheesti kyllästytä  :D 

Mikä toiseksi parasta, tässä samalla tuli siivottua roskakaappi (siihen hommaan tarvittiin mm. skrapaa) ja käytyä muiden kaappien sisältö läpi.  Keräsin pois kaiken mitä ei tarvita ja vien kiertoon tai vintille.  On aika kiva asia, että kattilakaapin voi avata ihan huolettomasti eikä tarvi pelätä kaatuvia patapinoja. Varvasturvallisuuden kannaltakin siis erittäin suositeltavaa tämmöinen remontointi.  

Mukavaa sunnuntaita, minä siirryn nyt tekemään toista aamupalaa avohyllyiseen keittiööni!

Kommentit

 1. Kylläpä keveni! Ja mitä vähemmän kaappeja, sitä vähemmän turhaa tavaraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eron kyllä huomaa selvästi. Ja tuo tavaroiden karsiminen on aina yhtä palkitsevaa, kaikenlaista kummaa sälää noistakin kaapeista löytyi!

   Poista
 2. Vau, tosi kiva!

  katselin kuvia ja lueskelin postauksia pitemmältä ajalta ja tulin hyvälle tuulelle. :) Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Onpas kiva muutos. Kyllä avohyllyt avartavat. Ja kitos vaan tiedosta että clasulta saa tammihyllyjä. Mua kiinnostaa nykyisin kaikki ei mäntyä tai koivua olevat puulajit omissa askarteluissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella noita clasun levyjä, ihan kelpo tavaraa ovat!

   Poista
 4. Oi vitsi, tuo oli ehdottomasti hyvä muutos! Ja mitä asetelmia tuohon voikaan nyt rakennella! Alan nyt viimeistään vakuuttua, että tarvitsen kaksi hyllyä mein keittiöön. Pääsee kivat purnukat sun muut paremmin esille kuin kaapin kätköissä maatessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä. On niin paljon avaramman oloista... Saa nähdä kauanko jaksan asetella asioita :)

   Poista
 5. Hei hyvä - ihanan kevyt lopputulos ja mikä parasta toi hinta! Onnistunut muutos:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit