28.7.2014

Kesä ja dekkarit

 Ukkoskuuroja ja dekkareita. Molemmat kuuluu kesään!

Kerroinkin, että lainasin loman alussa kirjastosta läjän vähän kaikkea ajatuksena lukea mitä kulloinkin huvittaa.  No, olishan mun pitänyt muistaa, että huvittaa lukea dekkareita, koska on kesä! 
Chicklit ei jaksanut kiinnostaa puolen sivun vertaa, ja vaikka vielä viime kuussa luin innoissani Etelä-Amerikan tulisia naiskohtaloita, niin nyt kiinnostaa vaan murhat ja mysteerit.  Aaah!  Itseasiassa aloitin lukemalla yhden Stephen Kingin, mutta Tohtori uni olikin aika kesy kauhukirjaksi.  King oli yksi teinivuosieni suursuosikeista, mutta sittemmin hermot ei ole enää kaivanneet lisäjännityksiä yliluonnollisessa muodossa.  Joten dekkarit ♥.    Oli kuitenkin kiva lukea mitä Overlook -hotellin Danny puuhaa aikuisena, vähän niin kuin olis kuulumiset vaihtanut vanhan tutun kanssa.  Kiitti, Stephen, varsin mukavasta lukukokemuksesta. 

Mutta sitten, oi onnenpäivää, osuin kultasuoneen ja löysin kesädekkarin just mun makuun.  Jos ei Belinda Bauer ole ennestään tuttu ja kaipaat hyvää luettavaa, niin etsi käsiisi!  Kadonneet lapset luin eilen, tänään hain Tappajan katseen kirjastosta ja luin senkin yhdeltä istumalta kun oli niin vietävän hyvä! Vielä pitäisi löytää sarjan ensimmäinen osa Hautanummi. Niin, sattumalta nämä tulee nyt luettua takaperoisessa järjestyksessä, mutta homma toimii loistavasti näinkin.  Yhtä innoissani en ole ollut sen koommin kun ensimmäisen Pendergastini luin.  Bauer tarjoaa hyvin rakennetut hahmot, aidon oloisen miljöön ja tietysti tärkeimpänä hallitsee tarinankuljetuksen taidon.  Plussaa myös siitä, että kirjat eivät ole liian ohuita: en tykkää, jos rikos ratkeaa muka alle kahden ja puolensadan sivun.

Kyllä tämä hyvittää moninkerroin sen viimekesäisen tökkivän lukukokemuksen, kun tajusin vasta kannet suljettuani lukeneeni Harlekiinidekkarin.  Se oli niin kökkö että vieläkin kirpasee. Moisia tilanteita haluan vältellä vastaisuudessa, joten vinkatkaas hyviä dekkareita!  En oikein tykkää sellaisista enemy of the state -tyylisistä salaliittojutuista, mutta sen sijaan usvaiset nummet, maissipellot ja vähän erikoiset sankarit on aina jees.  Enemmän ehdottomasti stephenking- kuin harlekiinimeininki.

26.7.2014

Kuumaa

 Näsijärvi nättinä

Nyt on nähty huvipuisto, näsijärvi, delfiinit ja vapisevin jaloin seisottu selkä seinää vasten näsinneulassa ja vilkuiltu maisemia. (Minä vapisin, muut kiipeili siihen ikkunalaudalle ja aiheutti minulle rytmihäiriöitä).  Koettu kaupunkiseikkailu kun etsittiin parkkihallia, koska se särkänniemen parkkipaikka ei tänä kesänä vedä.  Ja meillä tuli tietenkin pieni väärinymmärrystilanne siinä kartturin ja kuskin välille.   Oli kuumaa ja ihan hauskaa, vaikka meikäläinen vähän mökötti sen seikkailun aiheuttaman ajanhukan takia.

Sitten on nähty Keskisen tivoli, jossa oli myös kuumaa ja hauskaa, mutta myös parkkipaikkoja, mistä annoin ison plussan.  Mies onki minulle hienon pehmon semmoisella kouralla, tiiätte varmasti ne turhauttavat laitteet?  Koskaan en ole nähnyt kenenkään saavan sillä mitään, mutta mies nosti eka yrittämällä sen minkä halusin.  Kyllä olin onnellinen!

Koska on koko ajan niin kuuma, ostettiin miehellekin uimahousut.  Ajeltiin tivolista Kaatialan louhokselle polskimaan.  Kannattaa käydä, siellä on kirkas vesi ja paljon nättejä (joskin aika teräviä) kiviä.  Vesikään ei ollut niin kylmää kuin normaalisti, joten kelpasi siellä jälleen kerran uida.  Pikkuisen meinasi olla hankaluuksia pois lähtiessä, kun mies tajusi uineensa auton avaimet taskussa.  Ja että ne avaimet ei sitten enää olleetkaan siellä taskussa.  Hah!  Eipä siinä, koska paikalla oli paljon ihania kesäihmisiä, ne kaikki koittivat kovasti bongata "semmosta mustaa möykkyä" sieltä pohjasta.  Soittelin palomiehille ja hinauspalveluille lainapuhelimella, koska omat oli tietenkin autossa lukkojen takana, mutta sitten kävi säkä, ja yksi ihana nainen (sama joka lainasi puhelinta) sukelsi justiinsa oikeassa kohdassa ja nousi avainten kanssa!  Ojensi ne miehelle, joka tietysti molskautti ne saman tien takaisin veteen.  Onneksi oltiin rannassa jo.  Tätäkin kautta lähetetään ihan valtavan aurinkoiset kiitokset kaikille auttaneille, niillekin pojille, jotka varmaan tunnin jaksoi meidän avaimia etsiä. Kiitos!  

Että ihan vinkkinä vaan, kun ostatte uimahousuja, ostakaa semmoiset missä ei ole taskuja. 


19.7.2014

Suuri messuesittelyOikein lämpimästi tervetuloa kirkonmäen ensimmäisille leikkimökkimessuille!  Näytteilleasettajia on yksi, team meikäläiset.  Kohteen leikkimökki edustaa tyyliltään huvikumpu-funkkista ja on toteutettu hartiapankkiprojektina freestyletekniikalla usean kesän mittaan. Viimeisimpänä valmistuivat terassi sekä sisäpuolen pienet fiksaukset. Kohteessa on käytetty suurilta osin kierrätysmateriaaleja ja päätalon remontista ylijäänyttä kamaa, mutta ei lainkaan vatupassia.   Tilaan on tavoiteltu runsasta luonnollista valaistusta, jota mökin seitsemän ikkunaa päästävät läpi parhaansa mukaan.   Seinäpintojen mäntypaneelit on jätetty luonnolliseen tilaansa, mikä onkin tämän kesän kuumin leikkimökkitrendi syystä että kuka jaksaa maalata?  Ei me.

Trendiasioista puheenollen, unohdetaanpa trendit ja puhutaan siitä mikä on tärkeää hyvässä lekotteluleikkimökissä:  Aku Ankat (niitä on riittävästi), lepopaikat (heteka, parvi ja tarvittaessa lisäpatjat lattialla), kiipeilymahdollisuudet (yhdet tikkaat sisällä, toiset ulkona) ja pitkät kesäyöt, jotka voi riekkua rauhassa vanhempien kuorsatessa isossa talossa.   Heteka toimii trampoliinin korvikkeena ja isompia hyppyjä voi harjoitella parvelta kunhan lattia on peitetty patjoilla, tyynyillä ja muilla pehmustetuilla sisustuselementeillä. Siksipä niitä onkin aina hollilla pomppufiiliksen varalta. 

Mökki on mitoitettu kolmen lapsen tarpeisiin, mutta siellä on yöpynyt enimmillään viisi.  Aikuiset odottelevat vielä omaa vuoroaan toiveikkaina. Semmoinen mökki tehtiin, missä itsekin tykättäis olla.  Ja aiotaan toki ollakin.


PS: Messuhengessä kuvasin leikkimökistä myös esittelyvideon, mutta bloggeri ei sitten halunnut sitä tähän ladata.  Facebookin puolelle se kuitenkin kelpasi, joten sieltä sen voi käydä tsekkaamassa!

13.7.2014

Keskikesän kimaltava blingbling -sammakko.

Ensimmäiset lomapäivät on aina vähän semmoisia...  Sitä yrittää ottaa niin rennosti, niin rennosti, että menee pieleen.  Ei tule rentous väkisin, ei millään.   Niin että parhaani tässä teen, että lakkaisin yrittämästä ja olisin vaan.  Tähtäimessä on haahuilla johonkin lukemaan jotain ja  istua rannalla ilman että on kiire pois. Lapsilla lomahomma on jo hanskassa kyllä viimesen päälle hienosti, tietenkin.

Jotakin piti kirjoittaa jostakin, se oli aika nokkelaakin omasta mielestäni...  Mutta ajatus katkes.  Olisko se sitten merkki siitä, että suunta kohti lomafiilistä on oikea?  Aivot narikkaan ja kiireet siirretään.  Huomenna bongailen salamoita, vieläkös se superkuu muuten näkyy?

10.7.2014

10


Heippa vaan heinäkuullekin, miten sujuu kesä siellä ruutujen toisella puolella?   Täällä sujuu ihan loistavasti!  Olen lukenut pari kesäkirjaa ja hain jo kirjastosta kasan lisää.  Vähän joka sorttia kun ei ikinä tiedä mitä tekee mieli.  Suunnitellut lomaa, joka alkaa ylihuomenna.  Jonnekin päin lähdetään, mutta ihan sillai rennosti vaan.  Ei tehdä liian tarkkoja suunnitelmia: listalla on huvipuisto ja meri. 

Viime viikonloppu oli niin hieno, että en edes kestä.  Vietettiin tuplasynttäreitä: isän kuuskymppisiä ja papan ysikymppisiä. Sankarit oli aurinkoisia, juhlaväki samaten.  Syötiin, juteltiin, naurettiin, laulettiin ja itkettiinkin.  Tultiin niin onnelliseksi, että virnuilen vieläkin! Serkkupoikien laulut oli taas hienoja, ja sai miettimään josko kuitenkin oppisin soittamaan tuota kitaraa.   Minun ja siskon lauluesitys oli ensimmäinen sitten lapsuusvuosien, mutta  ihan meidän näköinen... ja kuuloinen. Sisko soitti kazoota, mutta minä unohdin pyykkilaudan takapenkille. Meidän serkusten yölliset minijalkapallo- ja mölkkymatsit kesti niin kauan, että kaste kasteli tennarit ja vatsalihakset kramppasi nauramisesta.  

Nukuin isossa teltassa lasten kanssa, palelin ja sain kesäflunssan. Mutta sepä ei haittaa. Kohta on loma ja olo alkaa olla siihen valmis. 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...