*****Tänä vuonna aion pistää itseni kuosiin, lähteä liikkeelle ja muokata sohvaperunasta  sellaisen ihmisen jolla on niitä lihaksia ja joka pystyy juoksemaan enemmän kuin viiskymmentä metriä ilman että keuhkoihin pistää.  Koska jos lapsia uhkaa esimerkiksi örkkien armeija, niin on hyvä olla pikkuisen perunaa paremmassa kunnossa.   

Ensimmäinen suunnitelma oli ilmaantua kuntosalille ja aloittaa armoton rehkiminen, mutta kun ei pysty.  Elämäntilanne tarjoaa sen verran haastetta, että energiaa kuluu tuhatkertaisesti normaaliin verrattuna.  Pää käy kierroksilla eikä lihaksille riitä oikein paukkuja.   Täytyy siis ottaa pehmoisempi aloitus.    Alkutalven treeni sisältää lumilinnan tekoa sään salliessa, lumitöitä ja kasoissa kiipeilyä.   Ajoittaisia taisteluja Sauronin joukkoja vastaan.   Lapseni Aragorn, Samwais ja Gimli* toimivat personal trainereina aika pätevästi. Kuntokartoitusta ei ole tehty, mutta  pihamaa keskimaa on kartoitettu kyllä.
 (* Minä olisin sitten varmaan kärsimätön ja tempoileva Eowen ja mies olis se  hidas ja harkitseva Entti. )

Päätin alkaa pitämään talvesta.  Kesän odottelu kun on periaatteessa vaan potentiaalisesti ihan kivojen päivien tuhlausta.  Ja niin vaan näyttäisi päätös toimivan.  Kuka olis arvannu? 

Kommentit

 1. Täällä olisi myös tarkoitus skarpata liikkumisen suhteen. Ja sen, mitä suuhunsa laittaa. Aloitin vast'ikään salilla käynnin, teetätin itselleni sopivan ohjelman -tuntui hyvältä ratkaisulta, kun ei aiempaa salitaustaa ole. Innostunut olen hommasta- toivottavasti jatkuu! :)
  Pihaleikit, tuplapulkkien vetäminen, mäenlasku -oivallista kunnon kohotusta sekin! Mukavaa lähestyvää kevättä!

  VastaaPoista
 2. Lumiriehu ON urheilulaji. Heiaheiassakin se löytyy lajivalikoimasta. Et ihan kelpo startti sulla!

  Minä kans alotan ja lupaan ja ryhdyn nyt vaikka mitä. Muksu valittiin oman harrastuksena kilparyhmään, ja sillä on treenejä 3-4 viikossa, joten mun on kuskina PAKKO keksiä jotain järkevää tekemistä siksi ajaksi. Lenkille siis raahaudun, eka kävellen ja jos kesää kohti jaksais alkaa jo hölkätäkin.

  Ja toisen haasteenki aloitan. Aion pyörittää joka ilta telkkaria katsoessani vähintään 15 min hulavannetta!

  VastaaPoista
 3. Merja T, mulla on kanssa suunnitelmissa tuo oman kunto-ohjelman saanti, ja lisäksi tarvin kyllä ihan idioottitason opastusta niiden laitteiden käyttöön :)

  Laura, no vou, onnittelut tulevalle kisaajalle! Ja raportoihan tuosta hulavanteesta, mulla on se taito mennyt ihan hukkaan. Nykyään pyörähtää kierroksen kerrallaan ja sitten tipahtaa :)

  VastaaPoista
 4. Mä en oo ikinä ollu liikunnan ystävä ja juoksu on ollut mun pahin vihollinen. Viime toukokuussa aloitin tuon juoksukoulun, aikaa löytyy aina jossakin pikkuvälissä ja toimi kun junan vessa (ja ei maksa mitään)! Olihan huikeeta elokuussa juosta pinkasta 10km tosta vaan! Terveisiä sinne Keskimaahan! http://www.pori.fi/vapaa-aika/liikunnanohjaus/juoksukoulu.html

  VastaaPoista
 5. Tuota on pakko kokeilla, mulle on aina ollut tosi vaikea juosta, jalat menee lukkoon ja muuttuu pökkelöksi melkein saman tien...

  Kiitti linkistä!

  Ja aplodit kymmenelle kilsalle!!

  VastaaPoista
 6. Ihan pakko kokeilla talvesta tykkäämistä myös. Mulla kun tuntuu menevän puolet vuodesta ihan hukkaan, kun odottelen kesää ja aurinkoa.
  Kunnonkohotus ois kanssa ihan must!

  VastaaPoista
 7. Minna, kokeile ihmeessä, kyllä tämä on mulla toiminut ainakin yli odotusten!

  (Siis talvesta tykkääminen, kunnon kohotus etenee etanatahtia toistaiseksi...)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit