31.10.2012


Toolit pöydälle ja oranssia lamppuun.  Sain kaksi viikkoa lepoa, jospa sitten voisi jo palata normaaliin olotilaan.  Lähden täyttämään pyykkikoneen nyt.   

Olis vielä pinkkiä purkissa, mihinkähän sitä laittais?

Olo on semmoinen kelluva, hiljainen.

Edit: päivänpiristysblogi : Maddie the coonhound.  Voi miksi meidän koira pelkää kameraa... :)

 

*****

Chairs on the table and orange on the lamp.  I have two weeks off, I hope I can get back to normal by then.  Have to do some laundry now. 

I still have a can of pink spray paint, where should I use it?

I'm feeling floating, silent.

28.10.2012

Huomioväri


- Hain lapset kotiin mummulasta. Menomatkalla oli perhanan l i u k a s  t a, väistin hirven ihan nippa nappa, auto liiras kuin mikä, mutta niin liiras myös hirven sorkat jäisellä tiellä.  Ja se hirvi oli onnekas, koska väisti auton lisäksi myös hirvimiehen, joka seisoi passissa tien varressa kilometri, pari aiemmin neonoranssi haalari yllänsä, ja se haalari kuulkaa pelasti mut.  Kävi nimittäin niin, etten huomannut koko kirkuvanväristä haalarimiestä ennen kuin se vilahti silmäkulmassa siinä ihan kohdalla.  Ja sitten mietin, että huh, jos en huomaa tuollaista huutomerkkiä niin en huomaa kyllä mitään ja skarppasin.  Ja sitten hetkeä myöhemmin huomasin sen hirven, mikä oli onnekas juttu.

Paluumatkalla tänään oli onneksi jo sulat tiet, mutta hirvimiehiä oli niillä samoilla paikkeilla nyt niin tiheästi, että sarvipäät tarvii vielä vähän enemmän onnea kuin eilen.

Ihan tämän mun sekä hirven saaman onnenpotkun muistoksi ajattelin hommata jotain oranssia.   Tosin, jo perjantaina kun mietittiin uutta väriä yhteen lamppuun, niin tuumasin että oranssi tuntuu nyt jotenkin hyvältä. Sattumaako?  No varmasti, mutta tulishan tästä parempi tarina jos sen vois alottaa, että "Perjantaina tunsin, että oranssilla tulee olemaan suuri merkitys elämäni jatkumiselle". 

Tarinan opetus?  Hommatkaa hyvät nastarenkaat ja pitäkää silmät auki liikenteessä. Väistäkää niitä hirviä.

PS: joulupukki, tuliterät nastarenkaat olis kans kivat. 

27.10.2012


Olispa koko talvi tällaista auringonpaistetta, vau mikä aamu!   Mukavaa viikonloppua!
Peeäs: Tilasin sittenkin sen  punaisen oven, hyvää joulua mulle :)

*****

Such a gorgeous winter morning, I wish this light would last until spring! Have a great weekend!
PS: I ordered a new red front door for the house, merry christmas to me :)

25.10.2012

Siitä se johtuu...


... Että on ollut huoli pitkään.  Ja paineen alla on pitänyt pinnistellä.  Nyt kun on kaikki hyvin, paine purkautuu ja minä olen tyhjäksi puhaltuva nainen, semmoinen joka tarvii nokosia ja on purskahtelevasti tunteikas.  Suomeksi: se kiukuttelee ja itkee helposti, vaikka nauraa kyllä myös.  Mutta kaikki on hyvin, koska nyt tiedän mistä se väsymys tulee.  Auringonpaiste ei ole pahitteeksi, mutta sitäkin enemmän tarvitaan nyt aikaa levätä ja kerätä voimia.    Tehdä sitä mikä tuntuu mukavalta ja kuulostella oloansa.

Oivallus on niin iso, etten edes isommasti harmistunut vaikka avain katkesi lukkoon kun tulin lääkäristä kotiin.  Menin työpaikalle kahvittelemaan siksi aikaa kun mies purki tilanteen.  Huomenna haen uuden oven.  Olisin tahtonut punaisen, mutta sillä oli niin pitkä toimitusaika, että otan sen minkä varastosta löytyy.  Maalaan sitten kesällä

Aamulla rikoin lätäköstä jäätä ja illalla nauroin kun kissa yritti pysähtyä kesken loikkaa ovelta pihalle.
 

23.10.2012

Tähdet, tähdet - StarsKun pimeä vuodenaika ahdistaa niin valo auttaa! Sellaiset kirkasvalojutut ei kyllä kiinnosta, mutta tämä miehen ebaysta tilaama aika ruma tähtitaivashärpäke on semmoinen elämys että oksat pois.  Napista naps ja seinät sekä katto on täynnä tuikkivia tähtiä, no kyllä kiitos!   Toimii parhaiten - tadaa - vessassa!  Se on tarpeeksi pimeä ja niin pieni että pattereilla toimiva vehje jaksaa tehdä tähdet ihan joka puolelle potilaan ympärille.  Harmi ettei sinne mahdu nojatuol... hetkinen muuten, yläkerran vessaan mahtuu!  Perustaisko sinne terapiahuoneen? Ehkäpä perustaiskin.

*****

When darkness brings one down, light makes it all better!  This ugly thing my husband ordered online is more than a little lamp, it's an experience.  Just one push of a button, and you've got a ceiling and walls full of tiny twinkling stars.  Yes please! To get the best results take the lamp to the - wait for it - toilet! It's dark enough, and so small that the little lamp shoots stars all around the patient.  Too bad it's too small for an armchair... wait now, upstairs toilet is bigger... Should I set up a therapy room?  I think I should.

21.10.2012

Homma haltuun - I can do this


Vettä, vessapaperia, jauhoja, pellavaöljyä ja erikeeperiä, sekä sähkövatkain.  Sittemmin entinen sähkövatkain, rakas joulupukki, toisitko uuden vatkaimen?  Kiitos!

Kertakaikkiaan päätin, että nyt mä tän paperimassahomman otan haltuun.  Etsin netistä tosi hyvän reseptin, sitten kaadoin ämpäriin reilusti sitä ja tätä kun en jaksanutkaan mittailla. Toistaiseksi saatu aikaan yksi kammottava möykky, ja toinen vähän vähemmän kammottava pieni möykky, joka itseasiassa muistuttaa päätäkin ihan kivasti. Kuvassa näkyy möykky ennen sitä massaa, pelkkää sanomalehteä ja maalarinteippiä tuossa vaiheessa.  Kyl tää tästä.  Onko kellään paperimassavinkkejä?  Saako sitä hiottua vähän sileämmäksi sitten kun se on kuivunut? 

*****

I'm  determined to do this, I mean, it's paper mache, how hard can it be?  So far I've broken my mixer, so dear santa, please bring me a new one. 

Not a lot to show yet, but I'm hopeful...  Any tips?

20.10.2012

PLÄTS


Siinäpä kiteytyy kivasti tämän viikon tunnelmat.  Kiitos useimmiten hyvin rakkaalle miehelleni tästä.   :)

*****

A warm towel on the face really does ease stress quite efficiently.  Thank you to my most of the time very dear husband for this :)

17.10.2012

Rakas Joulupukki - Dear Santa

 
Miten Menee? Ajattelin jo kirjoitella kun sulla on jo varmaan kohta kova kiire. Kauheesti kaikkea kivaa on taas osunut silmiin, ja kauheesti ihan sellaista mitä olis kovin kiva omistaa.   Mutta jos ollaan järkeviä, niin meillä tarvitaan:

- Uudet tyynyt, jotkut aika hyvät. Ostin kyllä koko sakille tyynyt ihan vasta, mutta  nyt ne on jo möykkyistä muhjua.  Kehnoimmat tyynyt ikinä. Ehkä sulla on sisäpiirin tietoa siitä mistä löytyy parempia?
Uudet paistinpannut. Oli tarkoitus vaihtaa   jo viime vuonna, mutta se jäi. 
-  Kivat pyjamahousut ihan vaan mulle, koska joulu on parasta nauttia pyjamahousut jalassa.
-  Lepoa.  Tosi paljon lepoa. Itseasiassa nuo edelliset voin ihan hyvin hoitaa itse, mutta tän kanssa tarttisin vähän apua.

PS: Kuule, löysin niin kivat jutut netistä! Linkki olis melkein pakko jakaa, mutta kun ajattelin hommata niitä lahjaksi niin en voi!   Hykertelen tyytyväisenä.  Kyllähän sä tiedät. 

*****

How's things?  I thought I'd write you now, since you're probably gonna be super busy really soon.  I've seen so many cool things, and I'm not saying I don't want to own them, but what we really need are:

-  New pillows.  I just bought new ones not too long ago, but they're already lumpy and ruined.   The lousiest pillows ever. Maybe you've got an idea where to get better ones?
-  New skillets.  I meant to buy skillets last year, but didn't. So... yeah, they're pretty awful.
-  Nice pajama pants, just for me.  'Cause christmas is best enjoyed in a pair of nice pajama pants.
-  Rest. Lots and lots of rest. Actually, I can take care of the first three, but with this one I need a bit of help.

PS: Found something so cool online!  I'm dying to share the link, but I'm planning on buying them as presents, so I can't.  I'm chuckling.  You know how it is.

14.10.2012

Hämärän rajamailla - Twilight Zone


Mies soitti töihin: "niin että paljonko maksaa kananmunat?"
"no tuota kolmella eurolla saa ison paketin"
"jaaha"

Tyttö kävi ostamassa kananmunat,  iskä leipoo kuulemma tuulihattuja. (!) (!!!!?)

Vähän myöhemmin mies soitti uudestaan, "niin että mitenkä kauan pullataikinan pitää antaa nousta"
"no puoli tuntia vähintään, ja mikä sua vaivaa?"

Emmää tiiä kenen elämään oon tupsahtanut, mutta aion syödä niin paljon kuin ehdin
ennen kuin on liian myöhäistä!

*****

Hubby has baked profitelroles and buns.
He Baked.  He felt like baking.  I can't wrap my mind around this.
I don't know whose life this is, but I'm eating as much as I can before it's too late.

Good Day Sunshine


 ylin kuva etsy

On sellainen fiilis, että siivoais koko talon, kuurais keittiön kaappien ovet kaakaotahroista ja sitten nautiskelis loppupäivän.  Pidetäänpä peukkuja, että fiilis säilyy tiistaihin asti, silloin on seuraava vapaapäivä.   Illalla kokeilen sitä kuuluisaa avokadopastaa, jospa nuo mollukat kypsyisi päivän aikana sopiviksi. 

Tuota noin, joo.  Kivaa sunnuntaita teille, minäpä kipaisen tästä töihin.

Ja hei, jos joku ei ole vielä katsonut Vain elämää, niin tänään tulee uusinta perjantaisesta jaksosta.  I h a n a, ihana ohjelma!    Ihan sopiva sunnuntaihin.

*****

I feel like cleaning the whole house, scrubbing the chocolate milk stains from our kitchen doors and then just kicking back the rest of the day.  Here's hoping some of this feeling is left next tuesday, when I have an actual day off.  Tonight I'm trying the famous avocado pasta,  can't wait.

Um jeah, that's about it.  Have a great sunday, I'm off to work.

And if someone hasn't seen Vain elämää, there's a rerun of last fridays episode on today.  Such a perfectly lovely  program, love it!  Perfect for a sunday, too.11.10.2012

Shake Baby, Shake


Nyt saa tämä väsyttely riittää.  Mulla ei  kertakaikkiaan ole kiinnostusta potea jotain hiton kaamosmasennusta, olis vähän muutakin tekemistä.   Niin että päätin sheikata murheet mäkeen.  Ensiksi ihan kirjaimellisesti Florencen avustuksella ja sitten tekemällä sitä mistä tykkään.  Eli puuhastelua.  Pihassa kyläilevä pähkinähakkipariskuntakin oli ihan messissä ja ilahduin kovasti kun huomasin, että kaikki alaoksien kävyt on jo nokittu pois pihamännystä.  Ei enää päähän kopsuvia käpyjä tai pihkatukkaa!  

Pähkinähakkien nokkia mietin, että kuinkahan tahmaisia ne on? 

*****

Enough of this tiredness.  I've absolutely no interest in being depressed no matter how dark it gets.  (And it's really not even dark yet). I've better things to do.  I'm literally shaking it out with a little help from Florence, and doing something I love.  Which means a bunch of little random things.  The two nutcrackers visiting us were very supportive and made me happy when I realized they had gotten rid of all the pine cones that were on the lower branches.  So no more knocking my head on pine cones and no more sticky resin hair!

Talking about nutcrackers, how sticky do you think their beaks get?

10.10.2012

TutorialTarvitset: nahkalaukku, kangaskassi, falskaava vesipullo. 

Näin teet: Ripusta nahkalaukku ovenkahvaan. Laita falskaava vesipullo kangaskassiin, ja ripusta se nahkalaukun päälle.  Odottele.  Kun nahkalaukku on lionnut tarpeeksi, huomaa asia, kiroa vähän ja odota kuivumista.   Tadaa!  Aamulla piparireunainen pilvikuvio on valmis, helppoa ja vaivatonta. Perhana.

Koska vähemmän on enemmän, kaiva se rasvapurkki sieltä kaapista ja suojaa upouusi laukkusi.  Pilvet on kuitenkin kivempia yksittäin kuin laukuntäydeltä.

*****

You need:  a leather bag, some other bag, a leaking water bottle.

This is what you do: Hang the leather bag on a door handle.  Put the leaking water bottle in the other bag, then hang it on the same door handle.  Wait until the leather bag has soaked enough, add a few bad words and hang it to dry.  Tadah! Next morning the cloud pattern is all done.  Easy as pie.  Dammit.

Because less is more, get that jar of grease and put it in use.  Your brand new bag deserves it, and you probably don't want a bag full of clouds.  Because less is more.

9.10.2012

Päänsisäinen tehokkuus


kuvat: lamppu ellos, harmaa tiskikaappi Kvänum, ala vasen kuva täältä ja loput pinterest.

Tänään olen ollut fyysisesti taas tehoton, mutta pään sisällä on tehty yks keittiöremontti ja kaikenlaisia kivoja hankintoja.  Oikeassa elämässä remonttia ei ole tulossa, mutta syyslomaviikolla ajattelin maalata keittiön seinät valkoisiksi, ja vähän raikastaa ilmettä.  Eiks ookki loistosuunnitelma?    Valoa ja valkoista seiniin ja sitten kirkasta keltaista ja himmeää mustaa mausteeksi.  Ei ehkä maailman persoonallisin resepti, blogimaailmassa kyllä niin nähty, mutta ainakin sillä pääsee eroon tuosta nykyisestä seinän väristä. Tikkurilan maalilastussa sen nimenä olisi varmaan joku kiva kukka, mutta mulle siitä tulee mieleen väsynyt tipu tai keitetty keltuainen.  Pliisu mikä pliisu.  

Kun päädyin tuohon ihanaan auringonkeltaiseen, niin kuin sävyn silloin näin,  olin vakaasti sitä mieltä että IKINÄ ei ainakaan valkoisia seiniä meille tule.  Nyt kun tilanne on tämä, niin vähän kyllä hermostuttaa että onko seuraavaksi sitten vuorossa persikka tai jopa beige??

No,  suunnitelma on kuitenkin kasassa, niin että huomenna voisikin sitten vaikka imuroida.  Ihan oikeesti.

8.10.2012

Lempiasioita


1. No perhe, lapset.  Oma porukka.  Tykkään esim. tänään siitä, kuinka V pisti tukkaan monta pinniä, ja yks toinen päivä siitä, miten se teki Hello Kittyille hautausmaan vanhasta joulukalenterista.  Tykkään siitä, miten lasten ajatuksenjuoksu voi yllättää.  Meillä näkyy muuten hautausmaa keittiön ikkunasta, että sikäli on ihan luontevaa jos se joskus tulee leikkeihinkin mukaan.

2. Kuvat ja taulut.  Väitän, että tämän talon seinissä on tällä hetkellä reikiä enemmän kuin koskaan ennen yhteensä, ja olen ihan varmasti oikeassa.  Meillä ei taida olla yhtään tyhjää seinää. No vessassa on.  Kaikkea mistä tykkään, on yleensä paljon vaikka tykkäisin kyllä myös sellaisesta pelkistetystä ja tilaa antavasta sisustuksesta.    Mutku en vaan pysty sellaseen niin hakataan sitten reikiä ja teippaillaan seinät täyteen.

3. Muistot.  On mukava muistella, ja vielä mukavampi jos muistoista on kuvia, mistä päästäänkin takaisin edelliseen kohtaan.  Mikäs sen mukavampaa kuin yhdistää kaks lempijuttua.

4. Leffat, omalta sohvalta katsottuna.  Lasten seurassa moni leffa on parempi kuin itsekseen katsottuna.  Esim. yö museossa on aika mainio, ja Jurassic Park ihan huippu.   Tykkään tulla viihdytetyksi ja nauraa, joskus taas pitää saada itkeä tai kokea jotain elämää suurempaa.  Kauhuleffojakin katsoisin jos en menettäisi niistä viikon yöunia.
4b.  Telkkari on kai pakko mainita myös.  Telkkariohjelmista parhaat tällä hetkellä on Dance ja Walking Dead   (3. kausi alkaa 21.10, jee!)

5. Joulun odotus. Jaa nyt jo vai? No kuulkaa itseasiassa joo!  Katsokaas,  tässä odotuksessa on ihan oma juttunsa.  Tällä hetkellä oon  joulun odotuksen odotteluvaiheessa.  Homma toimii niin kauan kun sitä ei vedä överiksi, ei siis tonttuja ikkunaan ihan heti, vaan kaikkea pientä mukavaa aina kun siltä tuntuu.  Joulun maksimointia

6.  Valo. Talvikausikin olis niin paljon mukavampi jos olisi valoa. Kylmänkin kestää, mutta ei sitä pimeyttä. Tässä on tehty, jos saa sanoa, ihan typerä suunnitteluvirhe. Tilanteen ollessa se mikä on, myönnän auliisti olevani kesäihminen. 

7. Puuhastelu, tekeminen, ideointi.  Ihan parasta, mutta jäänyt viimeaikoina väsymyksen* jalkoihin, mikä on turhauttavaa.  Mielessä olis monta pikkujuttua ja pari isompaa, mutta kun ei jaksa niin ei jaksa.  Onneksi on blogit, voi kierrellä katsomassa mitä muut on saaneet aikaan ja kerätä vähän lisää niitä ideoita samalla :)

(*Kannattaiskohan muuten kokeilla kauhuleffoja tähän väsymykseen?  Jos aamulla katsoisi jonkun kamalan, niin pysyisi ehkä päivän hereillä!)

8.  Keittiön hylly, jossa on kaikkea tarpeellista: sipulit, hedelmät, kulhot, muumimukit, teetä, muroja, poppariloota ja Aku Ankkoja.  Meillä tosiaan luetaan ruokapöydässä Akkareita, ja siksipä niitä on ihan hyvä olla tuossa hollilla.  Loput on sitten kirjahyllyn laarissa.

9.  Pakko mainita tee, teehetki on mun hetki.  Eikä unohdeta chipotlea.  Olen siitä kai vähän riippuvainen.  Ja suklaa!  Ja noitapillit.  Siinä mun paheet.

10.  Haaveilu, suunnittelu.  On tietysti mukava haaveilla ja miettiä kaikkea mitä vois, mutta joskus menee vähän överiksi.  Ideaalitapauksessa kohtaa kymmenen seuraisi automaattisesti tuo kasi, mutta aina ei käytäntö ja ajatus ihan kohtaa. Esimerkiksi tällä hetkellä tekisi hirveästi mieli tilata yhdet lamput keittiöön.  Ne olis tosi kivat siinä tiskikaapin molemmin puolin, ja alennustakin sais.  Paitsi että  pitäisi ensin tehdä keittiöremppa että saisi tilaa siihen tiskikaapin viereen.  Ei siis ihan realistista.  Mutku mieli tekis.

Kiitos Eilen teinin (hehe) Hannelle haasteesta! Napatkaa tästä kaikki halukkaat, tehkää listoja ja osallistukaa Moko marketin blogin arvontaan, ohjeet täällä.

4.10.2012

Karvasta

avotakka 10/12

Voi että, onneksi on sisustuslehdet.  Voi ainakin uskotella itselleen, että eläintarha ja avara, ihana, siisti ja puhdas koti on ihan mahdollinen yhdistelmä.  Kanatkin siinä niin sievästi...

Eilen siivosin I:n huonetta, jossa kanit viettää talvikauden ja voin kertoa, että oli kyllä aika hitsin kaukana tuosta kuvan tunnelmasta.  "Mitä sää oot teheny?"  Kysy mies kun näki vaimonsa pehmoisella valkealla karvakerroksella kuorrutettuna. No kuule, en vielä muuta kuin kannoin kaks mattoa pihalle. Kiitos kysymästä.   Että tervetuloa vaan meillekin, avotakka,   tän meidän esikoisen  huoneen teema on mohair.  Siksi se on niin pehmee ja pörröinen.  

Mutta onhan nuo kanat söpöjä, ja kuva ihana.  Sellainen haavekuva. 

3.10.2012

Glögikauden avaus


Mielettömän kaunis päivä tänään, aurinkoa niin paljon että minäkin jaksoin siivota!  Kauppaan  tuli jo glögiäkin, ja heti ostin!  Pipareita myös, ja lehtiä kaks yhden hinnalla.  Hemmottelin itteeni ihan vaan kun eilen oli niin kovasti vaikeeta.  Arkimasis iski ihanan viikonlopun jälkeen, nääs. 

Leikin kameran kanssa ja kokeilin tällaista kikkaa, ja otin paljon sydämmellisiä kuvia... Seuraavaksi olis ohjelmassa lasten iltatoimet ja sitten limpattavaa neljän pyykkikoneellisen verran.  Glögiä seuraksi!  

Eilen muuten kirjabloggarit järjestivät hauskan flash mobin, jolla haluttiin kiinnittää huomiota plagiointiin. Jotkut koululaiset ja opiskelijat kun kuulemma imuroivat  kirjaesseensä suoraan himolukijoiden blogeista.  Kaikkea sitä! Tässä linkki, jossa kerrotaan ideasta tempauksen takana, tekstin lopussa on linkit niihin blogeihin joissa otettiin klassikkokirjat esille vähän uudelta kantilta.  Vedän kyllä kotiinpäin ja sanon, että siskon analyysi Steinbeckin Hiiristä ja ihmisistä on aika mainio.

No nyt sitä pyykkiä ja glögiä!


1.10.2012


Paras viikonloppu ikinä!  Ihanat ystävät, puhumista, nauramista, itkuakin.  Yhdessäoloa pitkän kaavan mukaan, ihan luksusta.  Tsekattiin leffassa Magic Mike, joka oli tietenkin kökkö leffa jos totisia ollaan, mutta ketään ei harmittanut että mentiin katsomaan. Itse asiassa oikein tyytyväisiä oltiin.  Sinne paariinkin päästiin, kahtena iltana... jestas.  Paareista paras oli kyllä kotoisa Kuluma, kyllähän sitä kevyesti rakastuu kun paarimikko syöksee tulta.   *Ai niin, zombejakin nähtiin, vaikkei menty koko laumaa katsomaan kun maailman parhaat hampparit olis jäähtyneet.

Untenmaille ei haaskattu yhtään ylimääräistä tuntia, mikä tuntuu vieläkin, mutta päällimmäisenä on ONNELLINEN olotila.  Sentimentaalinen. Orpous siitä että juttukaverit on taas pitkin Suomea.  Mutta ensi vuonna uudestaan.  Täytyykin alkaa jo suunnitella. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...