30.3.2012

His & Hers


Olohuoneessa on meidän työpöydät, eikä ole tosiaan koiraa karvoihin katsomista - tai työpöytää potkukelkan osiin - molemmat pelittää ihan hyvin.  Miehen pöydän korkeuskin on hienosäädetty just hyväksi.   Tänä aamuna kävi vieraita jotka taisivat tajuta jotain olennaista meidän kodista kun tuosta jälkimäisestä innostuivat.  Hauskaa!

*****

We have our own desks in the living room.  And you know what they say: don't judge a book by it's cover - or a desk by the kicksled parts - both deskd work just fine.  His desk has been adjusted to just the right hight, too.  This morning I had two nice visitors, and I think they got what our home is about.  They loved his desk.  So cool!

28.3.2012

Kevätkatsaus, osa 2 - Spring Report, part 2
Kun ei ulkona vielä viherrä, niin pistetään vihertämään sisällä.  Kirppu sai uudet herkkuvihreet tennarit (*Prisman mainos tähän).  Tekee tiukkaa tämä kurahousukausi, mutta onneksi (toivottavasti) se on lyhyt!  

Istutettiin vähän vihreää myös, yrtit meille ja ohrat jäniksille.  Ruohosipulin poika söi aamupalaksi,  niitä täytyy ehkä sitten istuttaa useampi kuin yksi...  

Tänään on siis sisäkevät, ja ulkonakin näyttää kuulkaa jo aika lupaavalta. <3

*****

Outside things aren't looking very green yet, but inside it's a different story.  Flea got a new pair of shoes in a delicious shade of green. It's tough to still have to wear the winter and rain gear, but at least it's not for long now.  We hope.   

Planted some green, too.  Herbs for us and barley for our rabbit friends.  Big brother ate the chives for breakfast this morning, I guess we'll need a lot more of those...

So today it's definitely spring inside.  And it's actually looking very promising outside, too. <3


27.3.2012

Kevätkatsaus - Spring ReportTasan vuosi sitten oli kevään ensimmäinen auringonottopäivä.  Tänään ei aurinkoa saatu, mutta kuten kuvista näkyy, syytä riemuun on. Viime vuotisten blogipäivitysten perusteella kevät on aika lailla tarkalleen viikon edellä viime vuotista aikatauluaan.  Go kevät!  Jatka samaa tahtia!  

*****

Exactly one year ago today we were getting a little spring tan.  Today the sun was hiding, but as you can tell from the pictures, there's no reason to feel bad about it.  Based on last years blog posts, spring is almost exactly one week ahead of its last years schelude.  Go spring! Keep up the good work!

26.3.2012

Siistiä - Cool

Teippitarhasta tilasin.

Niillä voi askarrella, ja sitten niitä voi, tuotanoin, teipata.  Teipata ihan kaikkee!  Kuvia seinään tai koru ranteeseen, ihan vaan teippailun ilosta.   Ei tällasia ollu sillon kun olin lapsi, vaikka muuten ihan kiva lapsuus olikin.  Me ei teippailtu, mutta leimailtiin.  Sellaisilla kirjainleimasimilla lyötiin huoneen seinät täyteen Dingoa ja Neumannia ja Pepeä ja omia nimiä. Ja se tunne oli vähän sama kuin tämä.  Siistiä.

*****

You can get crafty with them, and then you can, um, tape them.  Tape everything! Pictures on walls or a bracelet on your arm.  Just for the fun of taping.  We didn't have tapes like this when I was little, even though my childhood was alright.  We didn't tape, we stamped.  With our letter stamps we filled our rooms walls with Dingo (not the animal, the band), Neumann, Pepe and our own names.  And the feeling was close to this.  Cool.

24.3.2012

Puput - Bunnies


Nuuhkis on jo ihan kesy.  Se tykkää pötkötellä ja olla lellittävänä, jopa niin paljon että kun Viljamin turkkia harjataan (mitä herra inhoaa), Nuuhkis tulee mustasukkaiseksi. Useimiten se saa kuitenkin omia meidät, sillä Viljami on vieläkin vähän arka.  Tai ehkä se vaan ei tajuu meitä ihmisiä ja tahtoo olla omassa rauhassa.   Ehkä sen mielestä takkuinen huopaturkki on stylempi kuin ilmava karvakasa.   Siitä huolimatta harjaan.  Kestäköön sen kuin mies.
 

*****

Nuuhkis likes us now.  She loves to lay beside us being pampered, even so much so, that when I'm trying to brush Viljami (which he hates), she gets jealous. Most of the time she has us all to herself, though, because Viljami is still a bit wary.  Maybe he just doesn't get us humans, and wants to be left alone.  Maybe he thinks that felted dreads are more stylish than brushed, fluffy fur.  Maybe, but I'll keep brushing anyway.  He'll just have to take it like a man.23.3.2012

Uusi kamera - My New CameraJee!

Mun uus kamera on kaunis ja salaperäinen ja sen sisällä on vielä loppuunrullattu filmi.  Olispa kiinnostavaa nähdä mitä sille on tarttunut!   Mun toinen uus kamera on semmoinen millä voi ottaa kuvia, ja hyviä kuvia tuleekin.  Ainakin verrattuna vanhaan kameraan, jolla ei tule enää kuin valkoisia länttejä ja tuurilla jotain aavemaisia hahmosia.  

Hankittiin vähän parempi kamera, eli markkinoiden halvin Canonin järkkäri.  Olen tyytyväinen, vaikkakin pikaisella googlaamisella löysin lähinnä haukkuja.   H i r v e e t ä rahanhukkaa ja ihan naurettava lelu koko kamera, vaahdottiin sillä foorumilla mistä ei ikinä pitäisi mennä lukemaan mitään, mutta melkein aina menen kun siellä saa niin hyvät naurut. 

Täällä nyt sitten räpsitään ja yritetään muistella kuvauksen alkeita, täytyy varmaan kaivaa hyllystä se valokuvauskirja, koska vuonna -97 käydystä kurssista en muista juuri muuta kuin että mulla oli vihkon kannessa Frank Zappan kuva.   Ja sen, että hienoihin kuviin ei tarvi hienoa kameraa. Niin sanoi opettaja, joka oli mukava heppu.

 *****

My new camera is beautiful and mysterious, and  it still has a used film inside.  I'd love to be able to see the images caught on it!  My other new camera is the kind that actually takes pictures, and pretty good ones at that.  Atleast compared to my old one, which only produces artsy white shots with possible ghostly shades.

We wanted to get a camera that was a bit better than the old one, so we bought the cheapest Canon systems camera on market.  I'm very happy with it, too, even though a quick google search only found a bunch of unflattering rants.  A c o m p l e t e waste of money, an idiotic toy for idiots, is basicly what was said of my completely nice camera on a certain site one should never  read, but I almost always do because I get such a big laugh out of it.

So here I am, shooting away, trying to remember the basics.  I think I have a book on the subject, and I have to find it.  I don't remember much about the course I took back in -97, except that I had a picture of Frank Zappa on the cover of my notebook.  And that you don't need a great camera to take a great picture.  So said the teacher, and he was a great guy.

20.3.2012

Taikasanat - Magic Words

Tulosta ilmaiseksi.  Ah, miten hienoja!  3eyedbear, sieltä näitä löytyy.

*****

Free printables.  So cool! Go to 3eyedbear to get them.

19.3.2012

Tänään
Päivän höh: selkä reistaa. Päivän jee: uusi kamera tilattu. Päivän innostus: teepannulamppu, eikä!   Päivän ruoho on aina vihreämpää  -hetki: harmaat seinät sopis meidänkin makkariin paremmin kuin ne pääsiäisenkeltaiset.   (Kohta on pääsiäinen! Kevät!)

****

Complaint of the day: my back is busted.  Yay! of the day: I ordered a new camera.  Oh my gosh of the day: a tea pot lamp, no way!  The grass is always greener -moment of the day: Gray walls would be so much better in our bedroom than the easter yellow walls we have.  
(It's almost Easter! Spring!)
 

18.3.2012

Höh

Kamera hajoaa, se on tällaisessa aika taiteellisessa vaiheessa.   Täytyy varmaan päästää se eläkkeelle ja hakea ensi viikolla kaupasta uus pokkari.  (Tässä olis sopiva aasinsilta näyttää kuva kirpparilta löytyneestä kamerakaunokaisesta, mutta kun en saa siitä kuvaa.  Ehkä oma kamera oikutteleekin mustasukkaisuuttaan?)   

Yläkuvassa Kirppu rakentaa tiipiitä, alakuvassa sunnuntainen sotkutukka. 

*****

My camera is giving up, it's at a very artistic phase right now.  I guess I'll have to let it go and get a new one next week. (What a perfect transition for showing the beautiful old camera I bought at a flea market on friday, but I can't.  Cause I can't take a picture of it.  Maybe my camera is acting out because it's jealous?)

The first picture is Flea building a teepee, the other one shows my messy sunday hair.

15.3.2012

RulesPinterestissä on kaikenlaisia hauskoja julisteita, kuten vaikka se yks missä lukee "KEEP CALM AND LUKE I'M YOUR FATHER".  Se oottaa vielä kehystystä tai kivaa teippiä ja paikkaa seinältä.  

Tein oman version kaikista niistä family rules-julisteista, joissa listataan kotitöitä ja hyviä käytöstapoja.   Koitan muistaa tuon aina kun löydän muumioitunutta ruokaa jostain ei niin kivasta paikasta, tai kun meinaan kompastua vaatevuoreen eteisessä, tai kun karjun kuudennen kerran että nytkyllä pesette hampaat, tai kun vaan väsyttää niin että hermo menee itsestään.  Mitä sattuu aika usein. Ollaan me silti aika mahtava porukka.

*****

There are lots of cool posters to be found on Pinterest, like the one that says "KEEP CALM AND LUKE I'M YOUR FATHER".  It's waiting to be framed, or maybe taped on a wall.   

I made my own version of all those family rules-posters, that are all about good manners and doing your chores. I'll try to remember that heart every time I find mummified food under the couch, or fail to climb over the  great mountain of clothes on the floor, or when I'm yelling to the kids for the sixth time to wash yer teeth or else... or when I'm just so tired I lose my nerve over nothing.  Which happens a lot. We're a great bunch no matter what. 

12.3.2012

ValokeilaustaTauon jälkeen ei tiedä mistä alkais.  Ei kai haittaa.  Sitä vaan että heippa, hauska kun tulit kurkkaamaan, toivottavasti nähdään täällä  useamminkin! 

*****

After the break I'm not sure where to start.  I guess that's ok.  Just wanted to say hi, I'm glad you came and hope to see you here again!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...